Heidi Weng under torsdagens pressetreff på Lillehammer. Heidi Weng under torsdagens pressetreff på Lillehammer. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Weng etter beskjeden sesongstart: – Jeg er ikke så godt forberedt som jeg har vært før.

Heidi Weng har vært langt bak de beste denne sesongen – det trives hun med.

Regjerende verdenscupvinner Heidi Weng har hatt en knalltøff start på sesongen. Sesongen startet med syvendeplass på 10 kilometer på Beitostølen for to uker siden. I Ruka røk hun ut i sprintprologen, mens det ble 13. plass på 10-kilometeren i verdenscupåpningen forrige helg.

I Ruka var hun halvannet minutt bak vinner Therese Johaug på 10-kilometeren. Resultatene er uvante for forrige sesongs verdenscupvinner. Hun tar det likevel svært rolig.

– Jeg trives egentlig godt med å være så langt bak. Ja, det er mindre forventninger. Det er litt deilig å bare være den som forhåpentligvis kan komme sakte, men sikkert, sier Weng.

  • HAR DU LEST DENNE? Ble truet med straff for dette. Nå tar Skiforbundet grep.

Var utkjørt

I helgen er det flere verdenscuprenn på Lillehammer. Weng innrømmer at hun helst vil se en forbedring fra de to foregående helgene.

– Det hadde vært artig å få til litt mer. Lillehammer er alltid gøy – det er noe med hjemmebane.

Enebakk-jenta gikk svært fort første halvdel av forrige sesong. OL i Pyeongchang ble imidlertid en skuffelse, med null medaljer. Hun klarte så vidt å sikre verdenscupseieren etter mesterskapet i Sør-Korea.

– Det kostet mye. Hun var ikke helt frisk og var heller ikke god i sommer, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Weng bekrefter at kroppen var «ferdig» etter sesongslutt. Hun brukte mer tid enn tidligere på å hente seg inn igjen.

– Jeg er ikke så godt forberedt som jeg har vært før. Det kommer nok til å ta litt tid før jeg er der jeg skal være. Det er en uvant situasjon.

Hun utelukker ikke at norske langrennsentusiaster må vente lenge med før de får se henne i toppform.

– Det kan hende vi må vente helt til neste år, men vi får vente og se.

  • LES OGSÅ: Nå gjør Northug som Dæhlie, Johaug og Traa

Kan være på topp i VM

Vinterens store mål er naturligvis VM i Seefeld i februar. Weng har aldri vunnet noe individuelt mesterskapsgull. Torgeir Bjørn tror dårlig form i høst kan slå positivt ut i Seefeld.

– Oppsiden med dette kan bli at hvis hun ikke finner formen med det første, så er hun kanskje på toppen i VM, noe hun ikke var i OL.

Selv tenker ikke Weng så mye på VM – ennå.

– Jeg håper jo å få gå der, men har også en jobb å gjøre. Jeg vil heller finne den godfølelsen og formen som skal til for å gå fort igjen.

Tour de Ski (foregår 29. desember til 6. januar) kan være nøkkelen for 27-åringen.

– Jeg håper jeg får stilt til start der, slik at jeg får gått konkurranser og at farten går litt opp. Jeg kan ikke «dasse rundt» hjemme.