Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Sensasjonell norsk nedtur: I forrige uke vant hun tre gull i VM. I Drammen ble hun slått ut i prologen

Favoritten Maiken Caspersen Falla får ikke gå finalene i Drammen.

DRAMMEN: – Det er en sjokk-exit i Drammen at sprintmester Falla ryker, sier Torgeir Bjørn på NRK.

Falla hadde 31. beste tid i prologen, og får dermed ikke bli med de 30 beste til finalene på sprinten i Drammen.

– Det er kjemperart, jeg skjønner ikke hva som skjer. Jeg synes jeg går bra på ski. Jeg skulle gjerne være med å gå i dag, men jeg får heller satse mot Holmenkollen i helgen, sier hun til Aftenposten etter den sensasjonelle nedturen.

Maiken Caspersen Falla kan ikke forklare hvorfor hun røk ut. Maiken Caspersen Falla kan ikke forklare hvorfor hun røk ut. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Falla forteller at hun har trent bra i dagene etter VM-stafetten forrige fredag.

– Jeg har trent litt mer enn jeg burde fordi det har vært så fint å gå på ski hjemme på Lillehammer. Jeg er skuffet over meg selv når jeg ikke klarer å gå videre fra prologen, det er lenge siden det har skjedd, sier Falla.

Tar fiaskoen rolig

Selv om det langt fra er dagligdags at verdenscuplederen ryker ut før moroa starter tar hun fiaskorennet forholdsvis rolig.

– Det har vært mange skirenn og jeg har gjort det bra i år, så jeg lar ikke dette prege sesongen jeg har hatt, sier Falla.

Ingvild Flugstad Østberg ble beste norske på prologen med en tredjeplass, 1,18 sekunder bak finske Krista Pärmäkoski.

Kathrine Harsem, Heidi Weng, Marit Bjørgen, Anna Svendsen, Thea Krokan Murud, Mari Eide, Lotta Udnes Weng og Amalie Haakonsen Ous er også videre til finalene som starter klokken 15.30.

Maiken Caspersen Falla har vunnet tre år på rad i Drammen, men får ikke muligheten til å ta sin fjerde på rad.

Norsk herredominans

På herresiden ble det norsk dominans på toppen av prologlisten. Johannes Høsflot Klæbo var soleklart best, og gikk i mål 3,62 sekunder foran Eirik Brandsdal. Sondre Turvoll Fossli og Pål Golberg havnet på 3. og 4-plass.

Sindre Bjørnestad Skar, Emil Iversen, Timo Andre Bakken, Andreas Myran Steen, Finn Hågen Krogh, Petter Northug og Håvard Solås Taugbøl gikk også videre til finalen.