Etter noen dager fri etter tapet i «Slaget om Nord-Norge», var TIL-spillerne tilbake i trening fra og med søndag.

TIL-trener Gaute Helstrup syns det var helt fint med noen fridager, siden sommeren blir full av kamper.

- Det blir en kort sommerferie, hvis vi skal kalle det det. Det blir bare to uker mellom kampene der, så vi får noen dager fri nå og noen etter Aalesund.

Og ikke bare har spillerne fått noen dager hvile, men troppen er mer skadefri enn på lenge.

- Bank i bordet, sier Helstrup og slår et par slag i nærmeste vegg.

- Hilmir (Mikaelsson), Oskar (Opsahl) og Christophe Psyché var ikke her, men resten er i trening. Det er hyggelig å ha Mai (Traore) tilbake, og Felix (Winther) var tilbake i trening, så det er fint.

Mener laget har hatt progresjon

Og med noen dager uten kamp og trening, har laget også klart å legge bak seg den store skuffelsen etter tapet mot Bodø/Glimt, og Helstrup ser lyst på situasjonen TIL har satt seg i.

- Nå har vi fått litt tid til å fordøye de syv første kampene. Vi føler vi har et veldig fint utgangspunkt for den tiden som kommer nå. Vi har fått med oss bra med poeng og ser progresjon i flere faser av spillet. Vi møter et godt lag mot Glimt, og når vi er gode så henger vi godt med i forflytningene. Og jeg syns vi har sett vassere ut de tre-fire siste ukene i overgangsspillet vårt, syns vi ligner noe der. Og defensivt syns jeg vi forflytter oss litt kvikkere og mer samlet.

- Samtidig ser vi at når Glimt får strekt oss ut klarer de å komme litt inni oss også, så vi skal fortsatt bli bedre. Men vi føler det er progresjon fra seriestart og frem til nå. Tatt steg i riktig retning, og det gjelder flere enkeltspillere også, legger han til.

Flere får tilliten i cupen

Ikke før mandag 29.mai spiller TIL igjen seriekamp, når bortekamp i Haugesund står for tur. Før den tid, venter 1. runde i cupen mot Hammerfest onsdag, også den på bortebane.

Helstrup skisserer tre muligheter opplegg for spilletid i cupkampen.

- Det ene er å kjøre på med mer eller mindre de samme som starter både serie og cupkamp. Så er det en annen variant der du kjører et lag fra start i cupen, og et i serien. Og så har du en god blanding av det. Vi har ikke låst oss til noe, men i utgangspunktet i første runde ønsker vi at mange av de som ikke startet sist får muligheten nå.

Blant de som dermed kan få spilletid mot Hammerfest, er Mai Traore, som enda ikke har gjort sin debut etter låneovergangen fra Viking.

- Ja, nå har ikke han trent så mye, men kanskje 45 minutter. Det er noe vi vurderer, og veldig mange andre vi gleder oss til å se i kamp, sier Helstrup.

Karianne Laagstein

Sikkerhet på hjul: Lovpålagt forsikring for elsparkesykler

Elektriske sparkesykler er blitt et vanlig syn i bybildet i Tromsø. Foto: Ronald Johansen

Kjører du elsparkesykkel er det ti ganger så høy risiko for å skade seg enn om du er på en vanlig sykkel.

Siden 2023 har det vært lovpålagt med bilansvarsforsikring for privateide elsparkesykler. Tall fra Trafikkforsikringsforeningen antyder likevel at mer enn 80 prosent av disse er uforsikret.

Regler for bruk av elsparkesykkel

  • Aldersgrensen er 12 år

  • Alle under 15 år må bruke hjelm

  • Det er kun lov å være én person på elsparkesykkelen

  • Maks hastighet er 20 km/t

  • Promillegrensen er på 0,2, i likhet med øvrige bilførere

  • Det er pålagt med ansvarsforsikring for elsparkesykkel

(Kilde: Storebrand)

Siste innlegg

Karianne Laagstein

Utvider streiken ved Barnehuset

I STREIK: Silja Eriksen i Advokatfirmaet Eriksen i Tromsø. Foto: Yina Chan

Det er besluttet utvidelse av bistandsadvokatenes streik ved barnehuset i Tromsø på ubestemt tid.

Dette skriver advokat Silja Eriksen i en pressemelding fredag.

- Vi registrerer at vår aksjon for en bærekraftig rettshjelpssats ikke har medført ønsket effekt. Vi anser det derfor nødvendig å fortsette streiken, som også fra mandag trappes opp til å gjelde ved barnehuset i Oslo, skriver Eriksen.

Allerede avtalte avhør vil gå som normalt. Det kan også gis dispensasjon for de mest alvorlige sakene, hvor små barn og barn lever under potensielle overgrepssituasjoner.

Les mer:

Karianne Laagstein

Forsikrer rekordmange hunder og katter

Det kan bli dyrt hvis hunden din blir syk, ifølge Tryg forsikring, som forsikrer flere kjæledyr enn noensinne. Foto: Shutterstock - Tryg forsikring

Ved årsskiftet var over 337.000 kjæle- og nyttedyr forsikret. Dette er en økning på over fire prosent fra året før, ifølge tall fra Finans Norge.

– At flere og flere forsikrer sine firbeinte venner er forståelig, sier Torbjørn Brandeggen i en pressemelding fra Tryg Forsikring.

– Men vi er inne i en dyrtid hvor også behandlingsutgiftene øker, og vi ser at skader på spesielt hunder kan bli veldig dyrt, sier han.

Det finnes anslagsvis 585.000 hunder, 620.000 katter og 125.000 hester i Norge, ifølge forsikringsselskapet.

Louise Andersen

Nødetatene rykker ut til brann

Politiet har fått melding om at det brenner i en leilighet i øvre sentrum.

«Noe uoversiktlig situasjon, men det har vært åpne flammer,» melder Troms politidistrikt.

Politiet er på stedet med brannvesenet og ambulanse.

«Mulig at en person har pustet inn noe røyk,» lyder det videre.

Klokken 22.47 skriver politiet på X at brannen er slukket.

«En person var i leiligheten. Vedkommende har pustet inn røyk og er tatt hånd om av ambulanse på stedet».

Louise Andersen

Setter inn ekstra skibuss

EKSTRA SKIBUSS: Når det er meldt knallvær på våren, er det trykk på skibussene fra Prostneset. Foto: Louise Holst Andersen

«Det er meldt strålende vær, og vi forventer at mange skal ut på tur,» skriver Troms fylkeskommune i en e-post fredag ettermiddag.

Derfor setter Troms fylkestrafikk inn to ekstra skibusser fra Prosneset til Tønsvik og Snarbyeidet denne helga.

De ekstra skibussene vil gå på samme tidspunkt som de allerede oppsatte avgangene på 450-linjen.

Bussene kjører fra Prostneset både lørdag og søndag:

  • 09.10 til Tønsvik og Snarbyeidet

  • 11.00 til Tønsvik

Det skjer for å «imøtekomme den økte etterspørselen og sørge for en så sømløs reise som mulig», lyder det fra fylkeskommunen.

Louise Andersen

Kvinne mistet lappen i 60-sone

Fredag kveld fikk en kvinne i 20-årene sitt førerkort beslaglagt, etter politiet tok henne i å kjøre for fort i 60-sone.

Det skjedde mens politiet avholdt kontroll i Salarøyvegen på Kvaløya.

«Sak opprettes,» melder Troms politidistrikt på X.

Louise Andersen

Redningsaksjon på Kvaløya

Redningshelikopteret i Tromsø rykker ut til Storstolpan, der en skiturist har falt og skadet seg.

Det melder Troms politidistrikt på X.

«Pasienten blir ivaretatt av turfølget han er en del av inntil helikopteret er på plass,» skriver de.

Trond Karlstrøm

Kjørte bil i amfetaminrus – to ganger

I november i fjor ble en mann i slutten av 30-årene tatt av politiet da han kjørte en personbil mens han var påvirket av amfetamin. Ifølge dommen fra tingretten viste blodprøver at han på det tidspunktet hadde en konsentrasjon av amfetamin i blodet tilsvarende alkoholpromille på 1,2.

To måneder senere ble han tatt på nytt da han kjørte en personbil mens han var påvirket av amfetamin. Denne gangen tilsvarende en promille på 0,2.

Som følge av den første hendelsen, hadde politiet tatt fra ham førerkortet. Derfor sto han også tiltalt i tingretten for ett tilfelle av å ha kjørt bil uten gyldig førerkort.

Nord-Troms og Senja tingrett fant mannen skyldig og dømte ham til ubetinget fengsel i 24 dager. Han må i tillegg betale en bot på 70.000 kroner, samt mister førerkortet i to år og seks måneder.

Han må også betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

Trond Karlstrøm

Lanserer samehets.no

NY: Den nye nettsiden samehets.no er ment å være til hjelp for det samiske samfunnet. Foto: Sametinget

Sametinget lanserer nettsiden samehets.no i samarbeid med Politidirektoratet. Nettsiden skal være en veileder for hvordan man rapporterer og anmelder samehets.

Det melder Sametinget i en pressemelding fredag.

– Svært mange samer opplever samehets. Likevel mottar politiet, Likestillings- og diskrimineringsombudet og andre offentlige instanser få henvendelser om samehets, sier sametingsråd Runar Myrnes Balto i pressemeldingen.

Nettsiden skal lanseres den 24. april.

– Samehets favner ulike ytringer og handlinger, hvorav noe også vil kunne regnes som hatkriminalitet. Politiet ønsker å bidra til en større bevissthet om samehets i befolkningen, og på hvordan vi som samfunn møter denne samfunnsutfordringen, sier Politidirektoratets avdelingsdirektør Bjørn Vandvik i pressemeldingen.

Jørn Mikael Hagen

Politiet kontrollerte el-sparkesyklister

KONTROLL: Politiet hadde trafikkontroll med fokus på elsparkesyklister. Ingen overtredelser ble avdekket. Foto: Hakon Steinmo

Patruljen gjennomført fredag morgen en trafikkontroll i Tønsvikvegen, blant annet med fokus på kontroll av El-sparkesykler.

Ingen overtredelser avdekket, melder politiet på X.

Trond Karlstrøm

Inngikk avtale: – Viser at vind og reindrift er mulig

Administrerende direktør i Troms Kraft Vind, Hilde Sjurelv (til høyre) med Thore Vidar Kitti, reineier i Várdná Reinbeitedistrikt. Foto: Troms Kraft Vind

Troms Kraft Vind har inngått en samarbeidsavtale med Várdná Reinbeitedistrikt om mulig utvidelse av Fakken vindkraftverk på Vannøya.

Det melder Troms Kraft Vind i en pressemelding.

Fakken Vindkraftverk har vært i drift siden 2012, og gjennom den nye avtalen får selskapet støtte fra reindrifta til å starte arbeidet om mulig utvidelse og oppgradering av vindkraftverket.

Reinbeitedistriktet vil gjennom avtale få økonomisk kompensasjon for ulempene kraftverket medfører. Troms Kraft Vind har også forpliktet seg til å involvere reinbeitedistriktet i planleggingen.

– Vi er fornøyde med, og glade for at vi sammen med reinbeitedistriktet har kommet til enighet. Dette viser at vind og reindrift er mulig, sier Hilde Sjurelv, administrerende direktør i Troms Kraft Vind, i pressemeldingen.

Trond Karlstrøm

Utagerende mann bortvist fra sentrum

Natt til fredag måtte politiet rykke ut til et hotell i sentrum, etter meldinger om en utagerende mann.

Det meldte politiet på X like over midnatt.

Mannen ble bortvist fra sentrum.

Trond Karlstrøm

Nektet å forlate utested

En beruset mann ble innbrakt til arresten natt til fredag. Det melder politiet på X.

Mannen skal ha nektet å forlate et utested i sentrum, og han ville heller ikke etterfølge politiets pålegg.

Politiet vil opprette sak på forholdet.

Lars Hågensen

Rykket ut til hotell

Det har vært en travel dag for politiet, som torsdag kveld melder at de atter en gang må rykke ut til en hendelse.

Denne gangen er det til et av byens hoteller, da de har fått en meldingen om en mann som «opptrår utagerende».

Politiets hundepatrulje har også vært på stedet, og har begått søk i området rundt hotellet.

Lars Hågensen

Fikk melding om ulovlig droneflyging

Torsdag kveld melder politiet at en person skal ha flydd med drone innenfor forbudssonen.

Politiet melder at de har kontroll på både dronen og piloten, og at den ene konfiskeres og den andre avhøres. Sak opprettes på forholdet.

Lars Hågensen

Røykutvikling i bolig

Torsdag kveld rykket nødetatene ut til en bolig i Kroken etter melding om røykutvikling.

Politiet meldte at det fremstår som tørrkoking, men at to personer på stedet skal ha pustet inn røyk.

Christian Adreassen, operasjonsleder i Troms politidistrikt, forteller at uhellet oppsto i forbindelse med matlaging.

- Det var for så vidt helt udramatisk. Det skjedde i forbindelse med en kokeplate som ble glemt på, og man holder på å lufte ut nå.

Han forteller at de to som oppholdt seg i boligen nå blir sjekket ut av ambulansepersonell på stedet.

Jørn Mikael Hagen

Opptrådte utagerende på utested

Politiet melder torsdag ved 1340-tiden på X om en person som opptrådte utagerende på utestedet Smørtorget i Tromsø sentrum.

Vedkommende hadde forlatt før politi ankom, melder de på X.

Carina Hansen (iTromsø)

Ødela ringeklokka og ringte kvinne 70 ganger

I helg i oktober tok en mann seg inn i leiligheten til ei kvinne på fastlandet.

Der tok han med seg nøkkelen til leiligheten og kvinnens jobbnøkler, og stakk. Da han senere ble låst ute fra samme leilighet, ringte han kvinnen 70 ganger og sendte henne SMS. Kvelden etter reiv mannen i stykker ringeklokken ved leiligheten. I tiden etterpå har mannen forsøkt å komme i kontakt med kvinnen, til tross for at han visste at hun ikke ønsket kontakt.

Nå har mannen fått bot for skremmende eller plagsom opptreden, etter å ha forfulgt en person. Han har vedtatt boten på 12.000 kroner.

Carina Hansen (iTromsø)

Lastebilsjåfør hadde tilhenger, men manglet førerkort

En tirsdag i mars ble en tromsømann stoppet på Finnsnes på Statens vegvesens trafikkstasjon. Der kjørte han en lastebil med henger, men det ble oppdaget at mannen ikke hadde gyldig førerkort for dette.

Mannen har fått 8.500 kroner i bot for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

Carina Hansen (iTromsø)

Kolliderte på Stakkevollan

8. mars kolliderte to biler ved Utsikten på Stakkevollvegen.

Nå har føreren av den ene bilen fått bot for brudd på vikeplikten.

Vedkommende stoppet ikke for trafikk som kjørende på Nordøyavegen, og dermed ble det et sammenstøt med en annen bil. Begge bilene ble skadet i kollisjonen.

Mannen fikk 10.000 kroner i bot.