1) Mikkelsen kunne gitt TIL drømmestart

Bare drøye tre minutter var spilt da August Mikkelsen kunne satt 1–0 for Gutan. Etter noen lovende spillesekvenser ble han spilt fri på 13 meter, litt skrått fra keeperen. Skuddet gikk, dessverre for TIL, rett inn til keeper, uten noe spesielt trykk.

Kort tid etter kunne også Glimt tatt ledelsen, men headingen fra Erik Botheim gikk rett over.

Forutsetningene mellom disse to lagene er mange kjent med. Glimt er i toppen, TIL i bunnen. Men den første halvtimen var det ingenting som tydet på nivåforskjellen. Om noe var TIL det førende laget.

Likevel kunne en ballmist fra nevnte Mikkelsen etter 33 minutter kostet TIL. Bare en god redning fra Jacob Karlstrøm stoppet Ola Solbakkens avslutning.

2) Runar Espejord

For første gang siden 9. mai – i første serierunde mot Glimt i Bodø – startet Runar Espejord en seriekamp.

Den gang spilte han i 20 minutter før en skade satt han ut av spill. Denne gangen holdt han i 60 minutter, før han måtte byttes ut, uten nettkjenning. Etter kampslutt ga han bort drakten sin, og så nesten ut til å halte litt. For TILs del er de uansett på spissjakt, og det endres ikke etter denne kampen.

3) Eric Kitolano

Han har slitt denne sesongen. Hatt kamper som ikke har levd opp til den sterke sesongen i fjor. Men da August Mikkelsen spilte han alene igjennom etter pause, gjorde han det samme som en hvilken som helst målscorer på høyt nivå. Kitolano lobbet ballen over Nikita Haikin.

1–0 til Gutan, og publikum jublet hemningsløst, samtidig som Kitolano bygget på selvtilliten, og var så god som han ikke har vært tidligere i år. Litt av en kamp å få gjennombruddet sitt i.

For Mikkelsen var dette bare nok et bevis på at han er blant

4) Karlstrøms tabbe startet noen elleville minutter

Men hvor lenge var Adam i paradis? 1–0-ledelsen sto seg bare i underkant av 10 minutter. TIL-målvakt Karlstrøm hadde ballen mye, som en slags sweeper i reneste Beckenbauer-stil. Men en gang gikk det galt, da han skulle spille ut fra eget felt i det 57. minutt.

Pasningen til Ruben Yttergård Jenssen ble for kort. Glimt brøt ballen, og sekunder senere havnet ballen hos Amahl Pellegrino. til da hadde Pellegrino omtrent ikke gjort noe som helst, men i det ballen kom var han sikker som banken.

5) Den bitreste slutten mot TILs nemesis

I et intervju med iTromsø tidligere i uka uttalte TILs midtstopper Isak Helstad Amundsen at han «driter i Glimt akkurat nå». En ting er å si det, noe annet å gjøre det som utlånt fra nettopp Bodø/Glimt.

En fin pasning fra Kent-Are Antonsen fant Kitolano på TILs høyrekant etter 61 minutter. Og foran mål, i forlengelsen av en dødball, var Helstad Amundsen alene. Han trodde vel ikke sine egne øyne da ballen havnet i mål, og gløttet bort på linjemannen for å være sikker på at avslutningen hans var godkjent.

Dette kunne vært en fantastisk vri på denne kampen, bortsett fra den lille detaljen som inntraff to minutter senere. Ulrik Saltnes har blitt hausset opp som en klassespiller i de siste årene. Her viste han hvorfor. En klasseavslutning fra 17 meter rett i vinkelen gjorde at kampen var utliknet.

Saltnes er blitt TILs nemesis. For i noen jevnspilte sluttminutter var det nettopp han som avgjorde etter et innlegg fra Pellegrino. Anders Jenssen hadde vært stødig i hele kampen, men sviktet da det gjaldt.

TIL ligger fortsatt på sikker plass, men har bare tatt tre av 24 mulige poeng på Alfheim.