Selma Pettersen ble den store helten da hun sikret 2-1 nesten fem minutter på overtid i toppoppgjøret mellom TIL 2020 og AaFK Fortuna søndag.

Pettersen kom fra Rosenborg før sesongen, og hun er slett ikke den eneste som har kommet nordover fra Trønderlag. Tidligere har TIL 2020 også hentet Frida Kopreitan Dahl, og mot AaFK Fortuna debuterte enda en tidligere Rosenborg-spiller.

Ina Hoff Fuglås ble klar kort tid før søndagens kamp, og kom inn for Ina Birkelund med etter halvspilt andreomgang.

- Ina er hentet fra RBK ut året, og er en anvendelig angrepspiller født i 2006. Så hun er veldig ung og absolutt en spiller for framtiden, sier TIL 2020s sportssjef Jonas Johansen om nysigneringen.

I likhet med Pettersen og Kopreitan, har Fuglås erfaring fra Rosenborgs andrelag. Men hun fikk også et innhopp for førstelaget i cupen i fjor.

Jørgen Eriksen

Avsluttet snekkerarbeid på Kvaløya grunnet støy

Grunnet støy fra snekkere på en adresse på Kvaløya, kom politiet til stedet.

Støyen fra arbeidet ble sett som en sjenanse for naboer og tatt i betraktning at det i dag er helligdag, ble arbeidet avsluttet.

Dette melder Troms politidistrikt på X torsdag klokken 10.17.

Siste innlegg

Lars Adrian Giske

Det livsfarlige stoffet påvist i tabletter i Trondheim

Politiet i Tromsø gikk tirsdag ut og varslet om at et barn under 15 år hadde fått i seg det livsfarlige stoffet Etonitazen, et syntetisk opioid som er hundre til tusen ganger sterkere enn morfin.

Onsdag melder politiet i Trondheim at de har påvist stoffet i et beslag av tabletter i Trondheim.

– Vi vil advare om at man kan få i seg stoffet uten å være klar over det, siden nitazener ofte er maskert som annet opioid, ofte dolocontin eller oxymorphone. Dette gjør det vanskelig å gjenkjenne og svært vanskelig å dosere, skriver politiet i en pressemelding.

– All type håndtering av dette stoffet kan være livsfarlig og det bes derfor om høy grad av forsiktighet for de som kan komme i kontakt med det, skriver politiet videre.

I januar døde en person i Namdalen etter å ha fått i seg stoffet. Der ble det funnet små, blå tabletter med en gravert «M».

Eline Grønvoll

Utforkjøring ved Lakselvbukt

Politiet har rykket ut til Lakselvbuktvegen etter melding om et trafikkuhell.

En bil har kjørt av veien, og nødetatene er varslet.

Uhellet skal ha skjedd ved Korsbakken, melder politiet på X/Twitter klokken 12.34 onsdag ettermiddag.

iTromsø oppdaterer saken.

Louise Andersen

Troms får «landets beste påskevær»

Meteorologisk institutt foreslår at alle som vil ha en solrik påske, drar mot nord.

«Trolig Troms som byr på landets beste påskevær,» skriver meteorologene på X.

Solen kommer med lave temperaturer - og finværet blir bare avbrutt av en enkelt overskyet dag, nemlig lørdag.

Eline Grønvoll

– Jeg skal ikke være en kopi av Arve

NY DAGLIG LEDER: Jarle W. Bjerke er ansatt som ny daglig leder av Tromsø arktisk-alpine botaniske hage. Foto: Christel Slettli Hansen

Etter 18 år som daglig leder for Botanisk hage, slutter Arve Elvebakk i jobben. Mannen som tar over heter Jarle W. Bjerke.

Det skriver UiT Norges arktiske universitet i en pressemelding.

Bjerke kommer fra ei stilling som seniorforsker i Norsk Institutt for Naturforskning - NINA, hvor han de siste 19 årene har forsket på nordnorsk og arktisk natur.

Jeg skal ikke være en kopi av Arve, men jeg tar hans entusiasme med meg. Arve var opptatt av at botanikk skal være litt eventyrlig, og det er jeg enig i, sier Bjerke.

Bjerke vant i 2012 Framsenterets forskningspris. Nå gleder han seg til å invitere publikum til å bli kjent med nye historier som gjemmer seg i Botanisk hage, heter det i pressemeldinga.

En umiddelbar tanke er at vi bør synliggjøre planter som har vært viktige i samisk og kvensk tradisjon og dagligliv, forteller Bjerke.

Johannes Ytreberg Meløe

Yrkessjåfør fikk 60.000 i gebyr

Statens vegvesen, politiet/UP og toll holdt trafikkontroll på Lullesletten i Skibotndalen tirsdag. Foto: Statens Vegvesen

Statens Vegvesen, politiet og toll gjennomførte sammen en stor trafikkontroll på Lillesletten i Skibotndalen, tirsdag.

Der stanset de et vogntog hvor tre kjettinger manglet på trekkvognen. Transportøren ble ilagt 60.000 kroner i gebyr for brudd på yrkestransportloven, og fikk tilbaketrukket løyvemyndighet, ifølge Statens Vegvesen.

En fører av en minibuss med turister ble anmeldt for brudd på hviletidsloven. Det ble også to andre vogntogssjåfører, som fikk advarsel, ifølge Statens Vegvesen.

Tre personbiler med tilhengere fikk bruksforbud for blant annet manglende bremselys og uforsvarlige dekk. I tillegg ga tollen ut tre bøter.

Det skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

Louise Andersen

Politiet jaktet mistenkelig bil

En politipatrulje rykket ut med blålys mot Kvaløya tirsdag formiddag.

– Det var en bil vi skulle kontrollere som kjørte litt mistenkelig, men bilen ble tapt underveis. Vi vet ikke hvor den er lenger, sier operasjonsleder Lennart Steffensen til iTromsø.

Politiet har derfor avsluttet oppdraget.

Louise Andersen

Politiet anmelder drone-fører

Politiet har innbrakt en person som skal ha flydd drone innenfor flyforbudssonen til Tromsø lufthavn.

Forholdet blir anmeldt, opplyser politiet.

Lars Adrian Giske

Mann pågrepet ved Ishavskatedralen

Politiet ble tipset om en truende person i området ved Ishavskatedralen mandag klokken 16.30. Mannen skal ha kommet med grove trusler.

Bevæpnede patruljer ble sendt til stedet og fikk raskt kontroll på vedkommende.

Ifølge politiet opprettes det sak på forholdet. Både melder og mistenkt skal avhøres før det vurderes videre tiltak, ifølge politiets operasjonssentral.

Politiet understreker at hendelsen ikke hadde noe med kirken å gjøre, men at det spilte seg ut i nærheten av den.

Lars Adrian Giske

Bevæpner politiet i påsken: – En tid som samler mange mennesker

Foto: Ronald Johansen

PST beskriver i en oppdatert trusselvurdering til politiet at kirker og kristne forsamlingssteder er aktualiserte terrormål, selv om trusselnivået i Norge er uendret.

Mandag ble det derfor besluttet å innføre midlertidig, nasjonal bevæpning av innsatspersonell fra onsdag 27. mars til tirsdag 2. april.

− Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen. Selv om det ikke foreligger konkrete trusler, har politidirektøren etter en samlet vurdering besluttet midlertidig bevæpning for å sikre en best mulig beredskap gjennom påsken, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet.

− Påsken er en tid som samler mange mennesker til ulike arrangementer i trossamfunn. Dette er et forebyggende og trygghetsskapende tiltak som bidrar til å styrke beredskapen gjennom å sikre økt innsatsevne og hurtighet i responsen fra politiet over hele landet, fortsetter hun.

Eline Grønvoll

Rekordmange velger Pantelotteriet: – Inntektene fra panten går til livreddende beredskap

VIKTIG: - Det er ikke sikkert at folk vet hvor viktig bidrag de gir, når de står foran panteautomaten og velger Røde Kors-knappen, sier hjelpekorps-lederen. Foto: Tromsø Røde Kors

Røde Kors-lagene i Troms fikk inn rekordstore beløp fra Pantelotteriet i fjor.

Det skriver Pantelotteriet og Røde Kors i en pressemelding.

Inntektene fra Pantelotteriet i Tromsø økte med hele 14 prosent, og samlet gikk over 1,5 millioner kroner til lokalforeninger i Troms.

Tromsø Røde Kors var det laget som fikk mest med over 770.000 kroner, en økning på 8 prosent.

– Inntektene fra panten går blant annet til livreddende beredskap ved Røde Kors-hytta i Tromsdalen, hvor vi er til stede hele påsken, sier leder Simon J. Møllebakken i hjelpekorpset til Tromsø Røde Kors i pressemeldinga.

De siste årene har inntektene blitt brukt til å kjøpe inn en ny beredskapsbil med skredutstyr, samt snøscooter.

– Mye av dette er dyrt utstyr som vi ikke hadde fått kjøpt inn uten de viktige midlene vi får fra lotteriet. Det er ikke sikkert at folk vet hvor viktig bidrag de gir, når de står foran panteautomaten og velger Røde Kors-knappen, sier Møllebakken.

Ifølge lederen i hjelpekorpset blir dette sum betydelige beløp som kommer tilbake til de som gir i form av økt beredskap i påskefjellet, i tillegg til alt det humanitære arbeidet Røde Kors i Tromsø gjør i løpet av et år.

– For oss i Tromsø er det viktig å være tilgjengelig der folk ferdes. Derfor vil vi være synlige ute i skiløypene og bistå med alt fra mindre skader til livstruende hendelser, sier Møllebakken og legger til:

– I fjor hadde vi en dramatisk start på påskehelgen med trippelvarsling på én og samme dag. Heldigvis ser snøforholdene langt bedre ut ved inngangen til årets påske, men husk å sjekke de lokale forholdene på Varsom.no.

Eline Grønvoll

– En vindsekk kan redde liv

DNT mener en vindsekk kan redde liv. Foto: Marius Dalseg

7 av 10 nordmenn mener de kan ta ansvar for egen sikkerhet på tur i fjellet, men ifølge en fersk undersøkelse er det bare 18 prosent som er helt sikre på at de har med seg nok utstyr til å møte uvær på turen.

Det skriver Den norske turistforening (DNT) i en pressemelding.

– Dette er urovekkende tall. Mange av oss mener at vi kan ta ansvar for sikkerheten vår på tur, samtidig innrømmer overraskende mange at de nok ikke har med seg det utstyret som trengs for å møte uvær i fjellet - både for å hjelpe seg selv og andre, sier Anne Bergh, generalsekretær i Norges Røde Kors i pressemeldinga.

Sikker ferdsel i fjellet handler om god planlegging, nødvendig utstyr, og det å gjøre gode vurderinger underveis.

Følger du Fjellvettreglene, ligger alt til rette for en fin og sikker naturopplevelse, mener generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

– Selv om det er fint vær må du ha med deg ekstra klær, mat og drikke og det utstyret som turen og terrenget krever, sier Solvang og fortsetter:

– En vindsekk kan redde liv, og du trenger et underlag, sovepose og spade for å klare deg en natt ute. Hodelykt og førstehjelpsutstyr er også en selvfølge. Unngå skredfarlige områder, men skal du ferdes i terreng som er skredutsatt må du ha med søker/mottaker, søkestang og spade.

Lars Hågensen

Vil gi flere tannhelsehjelp

Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Regjeringen ønsker å støtte tannhelsetilbudet for unge voksne, og fremmet fredag et forslag om å gi flere grupper lovfestet tannhelsehjelp, deriblant unge voksne opp til 24 år.

Det kommer fram i en pressemelding.

– Regjeringens mål er at folk skal få bedre hverdagsøkonomi etter lang tid med høy prisstigning og høye renter. Å styre trygt gjennom denne krevende tiden, handler også om å bruke velferdsstaten til det den er ment til. Derfor vil regjeringen gi flere grupper rett til tannhelsehjelp, sier statsminister Jonas Gahr Støre i pressemeldingen.

Til nå har barn og unge opp til 20 år hatt rett til nødvendig tannhelsehjelp fra det offentlige. Nå foreslår altså regjeringen å øke dette tallet til 24 år. Man vil fortsatt betale egenandelen, som vil være 25 prosent.

– Å sikre unge voksne rett til tannhelsehjelp handler om å gi en enklere overgang til voksenlivet, og å legge til rette for gode tannhelsevaner. Derfor er jeg glad for vårt forslag om å sikre flere unge mennesker billigere tannlegehjelp fremover, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i pressemeldingen.

I lovproposisjonen foreslås det at endringene trer i kraft 1. juli 2024.

Lars Hågensen

Vogntog i trøbbel på Tverrforbindelsen

Søndag kveld oppsto det problemer på Tverrforbindelsen, etter at to vogntog kjørte seg fast på glatta.

Karl-Erik Thomassen, operasjonsleder ved Troms politidistrikt, fortalte 19.15 at de jobbet med å få vogntogene ned fra bakken.

- De står på glatta, og det legges kjettinger på nå. Så skal vi hjelpe dem å komme seg ned når de er skodd til det, sa han da.

Han fortalte videre at vogntogene førte til redusert fremkommelighet på stedet.

- Politiet dirigerer manuelt på stedet, fordi det ene vogntoget står veldig over i to felt. Men jeg vil tippe trafikken ikke er for ille, siden vi er på stedet og gjør manuell dirigering.

Hvor lang tid redningsoperasjonen ville ta, kunne operasjonslederen ikke si noe om.

- Vi vil få de ned derfra så snart de er skodd til det, konkluderer han.

Like etter 19.30, med kjettinger på hjulene og litt rennafart, skal vogntogene ha kommet seg videre på ferden sin.

Lars Hågensen

Røde kørs rykket ut for å berge utenlandsk skiturist

Røde kors har søndag ettermiddag rykket ut for å finne en utenlandsk turist som har gått seg bort, melder Nordlys.

- Vi har en grei formening om hvilket område hun befinner seg i, forteller operasjonsleder Karl-Erik Thomassen til iTromsø.

Etter politiets beregninger skal turisten befinne seg en plass nord for Tromsdalstind, i området Storskaret.

– Har det vært aktuelt å bruke helikopter eller lignende for å hjelpe henne ned fra fjellet?

- Nei, og det er flere elementer som ligger bak det. For det første har man allerede brukt mye helikopter i dag, og så er sikten et annet.

Det har snødd mye den siste timen, og det har vært tidvis dårlig sikt som følge.

- Så er hun heller ikke i noen form for akutt fare. Hun trenger bare hjelp for å komme seg ned fra fjellet, sier operasjonslederen.

Klokken 18 melder politiet at man har kommet i kontakt med damen. Hun skal være i god behold, og fraktes ned fra fjellet.

Louise Andersen

Tromsø får snø før det blir fint

Andreas Strand Iversen

Varsler veiarbeid i Langnestunnellen i påsken

Statens Vegvesen varsler sprengningsarbeid i Langnestunnellen i påsken. Det gjelder i perioden mandag 25. mars til lørdag 30.mars. I tidsrommet 09.00 til 15.00 på formiddagen og mellom 17.00 og 23.00 på kveldstid.

Da vil veien være stengt i kortere perioder på opp til 20 minutter av gangen.

Varselet gjelder for strekningen fv. 862 Tromsø sentrum sør til fv. 862 Langnestunnelen i Tromsø.

Trond Karlstrøm

Netting over hekkeplass førte til flere døde krykkjer

KRYKKJER: Flere krykkjer kjempet for livet som følge av nettingen som hadde blitt satt opp over hekkeplassen. Foto: iTromsø-tipser

Politiet melder på X/Twitter at noen har hengt opp en netting over en hekkeplass for krykkjer nord på Tromsøya.

«Vi har vært på stedet og konstatert at flere krykkjer er døde. En er fortsatt levende men henger fast i nettet», skriver politiet.

Politiet har vært i kontakt med de som har satt opp nettet, og ifølge politiet skal nettet fjernes umiddelbart.

Louise Andersen

To menn innbrakt etter bråk på utested

Politiet anmelder en mann for å «ha vært et ordensproblem» på et utested i Tromsø natt til søndag.

En annen mann blir også anmeldt - han skal ha blandet seg inn i politiets arbeid i samme oppdrag.

Begge menn måtte overnatte i arresten.

Louise Andersen

Politiet stoppet kvinne på veien – mistenker ruskjøring

Politiet mistenker en kvinne i 20-årene for å ha kjørt bil i ruset tilstand i Tromsø.

En patrulje fra Utrykningspolitiet stoppet kvinnen i en stikkontroll natt til søndag og har tatt blodprøve.