TIL er en av tre nominerte til Nordnorsk Kommunikasjonspris 2022. Det skriver klubben selv på sin hjemmeside.

De andre nominerte er Senja Kommune med Kommunikasjonssjef Kari H. Slaattelid og Finnmark Politidistrikt med Ellen Katrine Hætta.

Utdelingen finner sted i Tromsø torsdag 16. februar under arrangementet Kom Nord 2023, og deles ut av Kommunikasjonsforeningen Nord-Norge.

I juryens begrunnelse står det blant annet:

- Kandidaten har vist en stor grad av innovasjon og har jobbet nyskapende med prosjekter som har gitt internasjonale omtale. Dette har blant annet resultert i at 2/3 av draktsalget har funnet veien hjem til nye supportere i hele verden, og bidratt til å i større grad sette Nord-Norge på kartet.

I fjor vant TIL rettsikkerhetsprisen for sitt arbeid for å bedre forholdene til migrantarbeiderne som bygger stadioner og infrastruktur i Qatar.

Rune Robertsen

TIL-topp bekrefter: Bud inne på ny spiller

Gaute Helstrup kan få en ny midtstopper snart. Foto: Rune Robertsen

TIL vil hente ny midtstopper, og har bud inne på en spiller. Det bekrefter sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen til iTromsø.

Det skjer som en konsekvens av at Casper Øyvann er ute i lengre tid på grunn av en operasjon. Nordlys omtalte nyheten om operasjonen onsdag morgen.

- Vi er aktive i markedet, sier hovedtrener Gaute Helstrup til iTromsø etter at TIL spilte 1-1 mot KFUM Oslo.

Siste innlegg

Tobias Stein Eilertsen

Her er TILs nyeste spiller på plass i Spania

PÅ PLASS: El Hadji Malick Diouf og TILs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen på gutans treningsfelt på Marbella. Foto: Rune Robertsen

El Hadji Diouf (18) ankom treningsleiren i spanske Marbella tirsdag formiddag. Han ble hentet på flyplassen, og kjørt rett til treningsfeltet på Dama de Noche. Kun detaljer i papiarbeidet gjenstår før han offisielt kan presentere som TIL-spiller. Blant annet måtte Diouf via Norge på vei fra Afrika på grunn av visum.

Diouf spilte iTromsø-cup for en måned siden, og overbeviste såpass mye der at TIL ønsket å hente han permanent til Tromsø.

Unggutten har signert en avtale som strekker seg ut sesongen 2027.

Vegar Fjell

Rosenborg-keeper til Tromsø

TIL 2020 har signert keeperen Frida Kopreitan Dahl fra Rosenborg Foto: Rosenborg BK

Mandag ble keeperen Frida Kopreitan Dahl (19) klar for TIL 2020. Hun kommer fra Rosenborg, hvor hun sto åtte kamper for andrelaget i 2.-divisjon forrige sesong, én kamp mer enn sesongen før.

- Hun skal inn å konkurrere med Ingvild Villa og de andre keeperne vi har, så det gleder vi oss til, sier TIL 2020s sportssjef Jonas Johansen til iTromsø.

Kopreitan Dahl har signert på en kontrakt ut kommende sesong og er tiltenkt rollen som andrekeeper bak kaptein Ingvild Villa.

- Jeg syns selvfølgelig det er kjipt å flytte fra familie og venner, men når TIL viste interesse var dette en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg. Det er veldig spennende å komme til TIL 2020, og kunne bli med å kjempe om opprykk. De hadde en super sesong i fjor, så håper jeg at vi kan gjenta suksessen. Om ikke gjøre det enda bedre i sesongen som kommer, sier Kopreitan Dahl til iTromsø.

Hun skryter også at hvordan klubben har lagt til rette for henne.

- Helt siden før jeg kom oppover har de vært veldig flinke til å tilrettelegge for at overgangen skal skje på en problemfri måte, og at det ikke skal gå utover skolegangen selv om jeg bytter videregående skole midt i semesteret. Den dagen jeg kom var både bolig og skole ordnet, noe som gjorde at jeg kunne rette fullt fokus på fotballen med en gang.

Rune Robertsen

Diouf og Romsaas med «Gutan» på Spania-tur

El Hadji Malick Diouf Foto: Tobias Stein Eilertsen

TIL hadde fredag sin siste trening i Tromsø før avreise til treningsleiren i Spania.

Ned dit vil flere nye fjes bli med, inkludert både El Hadji Malick Diouf og Jakob Napoleon Romsaas.

Det bekrefter TIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø.

Romsaas ble TIL-klar tidligere i uka etter overgangen fra Skeid, men må på grunn av skade vente litt før han er spilleklar. Likevel blir han med til Spania, i hvert fall de første dagene.

- Han skal bli litt kjent, men også få jobbe med det fysiske apparatet, sier Helstrup

TIL-treneren sier han har et «veldig tydelig bilde» på hvordan han skal bruke 18-åringen i Tromsø.

- Han ser vi på som en 10-er, og en 8-er som flytter seg litt opp. Så han har vi ganske klare tanker om. Litt av de samme tingene som Runar (Norheim) posisjonsmessig. En veldig lovende unggutt som jobber godt.

Diouf nærmer seg klar

Også El Hadji Malick Diouf blir med til Spania. Alle parter er enige om en overgang fra Senegal, men inntil videre har papirarbeid gjort at han ikke er blitt spilleklar.

- Malick er vi litt mer spent på. Han gjorde det veldig fint da han var her. Da var han kanskje aller mest spent på som back, men det var en firerbackslinje og nier-fotball. Så vingback, sidestopper, eller det kan være noe mer offensivt, sier Helstrup om senegaleseren.

- Vi er spent på å bli enda bedre kjent med han. Vi skal gi han gi han tid til å lære seg det formelle, men også vår måte å spille på. Vi kommer ikke til å legge noe press på han for at han må være kampklar og være i noe ellever der, legger han til.

Foruten Romsaas og Diouf, er også Oskar Opsahl ny i treningsleir-troppen fra forrige Spania-samling.

Av de som var med i Oliva Nova er verken Jesper Robertsen, Fabian Kvam eller Isak Vik med denne gangen. Sistnevnte er nå på plass i TUIL, hvor han skal være på lån ut sesongen, mens Robertsen skal på landslagssamling med U19-landslaget.

I tillegg blir en skadet Casper Øyvann hjemme også denne gangen.

Defensivt fokus

Gaute Helstrup sier at fokuset på det blir et defensivt fokus på den siste treningsleiren.

- Vi ønsker å jobbe først og fremst med den defensive soliditeten. Vi vil stramme inn sekundene rundt balltap ønsker enda mer, fra de to sekundene før vi taper ball til det som skjer etterpå, og få kontroll på overgangene i mot.

- Og så er det grunnstrukturen i det defensive, ha mer tempo når vi løfter press og prøve å vinne ballen høyere og oftere, og så vil vi at det skal gå kjappere når lag spiller oss av, at vi klarer å samle oss igjen og bli kompakt, legger han til.

Troppen som reiser til Spania:

Jakob Haugaard, Simon Thomas, Marius Tollefsen, Niklas Vesterlund, Christophe Psyché, Anders Jenssen, Jostein Gundersen, Yaw Paintsil, Tobias Norbye, Oskar Opsahl, El Hadji Malick Diouf, Lasse Nilsen Elias Langmo, Jonas Monsen, Ruben Yttergård Jenssen, Sakarias Opsahl, Runar Norheim, Casper Kleiva, Daniel Bassi, Jens Hjertø-Dahl, Tobias Hafstad, Felix Winther, Kent-Are Antonsen, Vegard Erlien, Jakob Napoleon Romsaas, Hilmir Rafn Mikaelsson, Elias Aarflot

Rune Robertsen

Den tidligere TIL-profilen legger opp: - Minnene er utallige

Hans Norbye etter sin siste TIL-kamp i 2018. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Hans Norbye gir seg som fotballspiller. Det skrev han sent onsdag kveld på sosiale medier.

36-åringen fra Karasjok var i TIL fra 2007 til 2018, og fikk med seg 215 kamper og åtte mål.

- Nå starter en ny epoke i livet, uten fotballkamp hver helg, egne kamper i alle fall, så nå har jeg 10-15 år med helger å ”gi tilbake” til min enestående Maret Elle Eira, skriver Norbye om samboeren.

Norbye bor i Alta, der han spilte fra 2020. Han har også vært innom TUIL og HamKam. 36-åringen har også aldersbestemte kamper for Norge, og en fortid som friidrettsutøver.

Nevøen, 17 år gamle Tobias Norbye, signerte nylig en avtale med TIL.

Vegar Fjell

Offisielt klar for «Gutan»

OFFISIELT KLAR: Jakob Napoleon Romsaas har signert for TIL frem til sommeren 2026. Her blir han tatt i mot av TILs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen onsdag. Foto: Ronald Johansen

Onsdag formiddag landet Jakob Napoleon Romsaas på Tromsø Lufthavn for å gjennomgå en medisinsk test og offisielt signere for TIL, slik iTromsø omtalte.

Onsdag kveld opplyser klubben på sine hjemmesider at overgangen er gjennomført, og Romsaas har signert med «Gutan» frem til sommeren 2026.

- Jakob er en offensivt midtbanespiller med spennende ferdigheter som vi gleder oss til å få som en del av laget, sier sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen til TIL.no.

- Etter en god fjorårssesong for Skeid har han vært en av de mest ettertraktede spillerne fra OBOS-ligaen de siste månedene. Flere Eliteserieklubber har prøvd å få signaturen hans, men han valgte til slutt oss. At han velger oss er et bevis på at klubben er attraktiv for unge spillere som ønsker å ta det neste steget i karrieren, legger han til.

Det samsvaret godt med det spilleren selv sa til iTromsø onsdag.

– Tromsø er en klubb som er gode til å utvikle spillere å selge de videre for store summer. Jeg håper etter å ha vært i Tromsø noen år at jeg kan dra til litt varmere strøk ut i Europa og kan bli en del av de store suksesshistoriene der oppe.

En video på TILs twitterkonto antyder forøvrig at Romsaas har blitt tildelt draktnummer ti.

Rune Robertsen

Det blåste rundt TIL-signeringen: Lander i Tromsø onsdag

Bare medisinsk test gjenstår før Jakob Napoleon Romsaas blir TIL-spiller. Den offensive midtbanespilleren kommer til Tromsø onsdag formiddag, og skal etter planen gjennom en sjekk før han blir endelig klar for klubben.

Romsaas takket ja til en overgang fra Skeid, etter at agenten i kulissene hadde sagt nei til flere tilbud fra Tromsø-hold. Det hele ble også toppet av at Bodø/Glimt skal ha kommet på banen i siste liten for å kuppe overgangen, men 18-åringen valgte til slutt en overgang til TIL. Han er ventet å skrive en kontrakt ut 2026-sesongen.

Rune Robertsen

Snuoperasjon rundt 18-åring - takket ja til TIL lørdag kveld

Jakob Napoleon Romsaas kan likevel bli TIL-spiller. 18-åringen, som tilhører Skeid, har i lengre tid vært i forhandlinger med TIL om en overgang. Tidligere har det vært omtalt at overgangen ikke blir en realitet, ettersom han takket nei til TILs kontraktforslag.

I tillegg er det blitt kjent at Bodø/Glimt er kommet på banen i siste liten. Som TV2 først omtalte søndag ettermiddag har Romsaas gjort en snuoperasjon i helga, som har endt med at han nå har takket ja til en overgang til Tromsø. Etter det iTromsø får opplyst skal dette ha skjedd lørdag kveld.

Men inntil videre er det ikke kommet en bekreftelse på at overgangen skjer, og Skeid kan også takke ja til tilbud fra andre klubber.

Vegar Fjell

Overgangen henger i en tynn tråd

OVERGANGEN KAN RYKE: Kjøpet av Skeids Jakob Napoleon Romsaas kan være i ferd med å gå i vasken Foto: Anders Vindegg

iTromsø har ved flere anledninger omtalt TILs interesse for og bud på Skeids angrepsspiller Jakob Napoleon Romsaas (18).

Tidligere denne uka bekreftet TILs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen at de var svært nær en avtale med Skeid om spilleren.

Men som iTromsø omtalte, har det vært stor avstand mellom TIL og spilleren selv i forhandlingene om de personlige betingelsene.

- En totalvurdering

Lørdag kveld sier Kræmer-Andressen til TV 2 at Romsaas har avvist TILs tredje og foreløpig siste kontraktsforslag.

– Vi opplever at kravene som blir stilt ikke står i stil med hvor spilleren er i karrieren og hvor vi henter han fra, sier Kræmer-Andressen til TV2, som samtidig sier at de fortsatt har interesse for Romsaas.

Ifølge TV2 ville spillerens lønnskrav gjort han til en av klubbens best betalte spillere hvis de ble innfridd.

– Skjønner Tromsø er skuffet, men noen ganger er det slik at du ikke alltid får det du ønsker deg. Det var en totalvurdering og ikke alltid riktig hoppe på første og beste tilbud. Tiden vil vise om det var rett, skriver Romsaas' agent André Schei Lindbæk i et svar til kanalen.

Vegar Fjell

Her er startelleveren mot HJK

Starter: Både Ruben Yttergård Jenssen og Yaw Paintsil starter mot HJK Helsinki lørdag Foto: Vegar Fjell

Fredag var sola tilbake i Oliva Nova da TIL gjennomførte sin siste treningsøkt før lørdagens treningskamp mot finske HJK Helsinki.

Gaute Helstrup sier til iTromsø at han tror og håper at de fleste i troppen er klare for kamp. Det gjelder også Runar Norheim som sto over mot IFK Gøteborg mandag.

Norheim får trolig spilletid de siste 45 minuttene, og blir en av flere som får mulligheten i andreomgang, selv om Helstrup sier at det blir færre bytter enn de foregående treningskampene.

Ser frem til utfordringen

Om selve kampen, som har kampstart kl.15:00 lørdag, sier TIL-treneren følgende:

- Det er et lag som vil løfte press, det passer oss bra. Kan vi spille av det presset? Kan vi enda oftere spille langt hvis de flytter mange opp. Det er en fin utfordring for oss.

- I forsvarsspillet vårt forventer vi et dynamisk lag som bytter posisjoner og skaper overtall, og det var noe vi slet med i fjor som vi liker å få jobbet med nå.

I tillegg er kampen viktig med tanke på cupkampen mot Start i mars, og Helstrup vil ha et annet resultat enn mot IFK Gøteborg mandag.

- De trykket mer til i duellene, så vi har lyst til å vinne kampen og den neste duellen. Og kjenne på den kampdimensjonen mot Start som er om en måned når vi reiser hjem herfra på søndag, sier Helstrup

TIL starter med følgende elleve mot HJK Helsink:

Thomas - Gundersen, Psyché, Antonsen - Vesterlund, Opsahl, Yttergård Jenssen, Winther, Paintsil - Erlien, Mikaelsson.

Vegar Fjell

Klubbene nærmer seg enighet - forhandler om personlige betingelser

Jakob Napoleon Romsaas nærmer seg TIL med stormskritt Foto: Anders Vindegg

iTromsø har de siste dagene skrevet om TILs interesse for, og senest bud på Skeids Jakob Napoleon Romsaas.

Mandag innrømmet TILs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen at de hadde et bud på bordet for 18-åringen.

Nå kan han fortelle at klubbene har kommet et veldig godt stykke på vei i forhandlingene.

- Vi er nærme å bli enige med Skeid, sier Kræmer-Andressen.

iTromsø er kjent med at TIL er så nær en enighet med Skeid at de nå forhandler med Romsaas om de personlige betingelsene, men at det foreløpig er et stykke igjen til man blir enige.

Det har ikke lyktes iTromsø å komme i kontakt med spillerens agent André Schei Lindbæk onsdag.

Vegar Fjell

Øker salget mest blant eliteserieklubbene

DOBLING: TIL har allerede solgt dobbelt så mange sesongkort som i fjor Foto: Lise Åserud

I en pressemelding skriver Norsk Toppfotball at TIL har solgt 1050 sesongkort så langt i år, noe som er en dobling fra fjoråret. Og det med to måneder igjen til seriestart.

Med det er de også det laget i Eliteserien med størst økning i salg av sesongkort.

På plassene bak følger Bodø/Glimt og Rosenborg, som begge har hatt en økning på 30 prosent.

TIL har i år gått bort fra den tradisjonelle sesongkortet og selger abonnementsløsningen «TIL+», et type sesongkort flere eliteserieklubber den seneste tiden har gått over til.

Vegar Fjell

Tidligere TIL-spiller til «Kamma»

TIL HAMKAM: Tidligere TIL-spiller Oliver Kjærgaard blir HamKam-spiller Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Danske Oliver Kjærgaard nærmer seg en overgang til HamKam, det melder Hamar Arbeiderblad (HA) tirsdag.

Kjærgaard kom til TIL fra Lyngby i 2018, men ble ingen stor suksess i Tromsø. Det ble totalt fire cupstarter og fire innhopp i Eliteserien for dansken, som også ble sendt på utlån til Nest-Sotra.

Kontrakten med TIL ble til slutt terminert i 2020, og han kunne helt fritt signere kontrakt med Helsingør på nivå to i hjemlandet.

Nå ser han altså ut til å returnere til Norge og HamKam.

Midtbanespilleren er nære ved å bli klar for en permanent overgang. Formaliteter som medisinsk test og signering av papirer skal være det eneste som gjenstår før dansken er klar, skriver HA.

Tobias Stein Eilertsen

Martin (29) med ny jobb

NY DAGLIG LEDER: Martin Skogstad. Foto: TIL2020

TIL2020 har ansatt Martin Skogstad som daglig leder i 100% stilling. Det skriver klubben i en pressemelding.

- Martin har lang fotballerfaring som spiller, og har tidligere vært ansatt i Tromsø IL som spillerutvikler og administrativ utviklingsansvarlig for akademiet. Han har bachelor i Idrett, helse og ernæring ved Norges Idrettshøgskole og har studert Ledelse, Innovasjon og Marked ved Norges Handelshøgskole. Han kommer fra stillingen som digital medierådgiver i Nordlys (Amedia Nord), skriver klubben.

Styreleder Linda Wilhelmsen sier følgende om ansettelsen.

- Vi er veldig fornøyde med å ha ansatt Martin som daglig leder og gleder oss veldig til han kommer i gang. Han deler våre verdier og visjoner for klubben, og med hans bakgrunn, vil vi være godt skodde for å utvikle TIL2020 i tråd med de ambisjoner vi har satt fra begynnelsen av, sier Wilhelmsen.

Martin Skogstad er også glad for å vende tilbake til fotballen.

- Jeg er utrolig stolt over å bli en del av klubben og dette prosjektet. Fra sidelinjen har jeg latt meg engasjere og begeistre av satsningen på kvinnefotball som man (endelig) ser i Tromsø - men også nasjonalt. Realiteten er at fotball er en idrett der forskjellene fortsatt er veldig store. Sånn er det bare. Heldigvis er jobben startet mot å jevne ut kontrastene. I TIL2020 skal vi sammen, sørge for å bygge en profesjonell toppfotballklubb der drømmer kan realiseres, sier Martin Skogstad, daglig leder i TIL2020.

Tobias Stein Eilertsen

TIL-talent skifter beite

NY KLUBB: Markus Ottesen per klar for Lyn. Foto: Lyn 1896

Markus Linesson Ottesen (19) som debuterte for TILs A-lag i cupen i fjor mot Ishavsbyen har signert 2-årskontrakt for 2.-divisjonsklubben Lyn.

Det melder klubben på sin hjemmeside.

- Markus har trent med oss i to perioder og har overbevist trenerteamet i begge disse periodene. En rask spiller med et ekstremt rykk som også er veldig uforutsigbar i det han foretar seg offensivt. Han har også meget bra løpskapasitet, som ble bekreftet gjennom vår fysiske test, hvor han kom ut på topp av listen. Markus er en spiller med et stort potensial som nå er vår jobb, sammen med Markus, å få utviklet både på kort og litt lengre sikt. Velkommen til Lyn 1896 FK skal du være Markus, sier sportslig leder Glenn Hartmann i en uttalelse.

Tobias Stein Eilertsen

Diouf nærmere TIL-overgang

BLIR TIL-SPILLER: El Hadji Malick Diouf. Foto: Tobias Stein Eilertsen

El Hadji Malick Diouf (18) som imponerte på en ukes prøvespill i Tromsø før avreise til Spania, er enda ett steg nærmere å bli TIL-spiller.

Der er Gutan i ferd med å løse det nødvendige papir- og kostnadsbildet for å hente senegaleseren nordover.

– Vi har stor tro på at vi kan hente Diouf. Det koster oss penger, men ikke mye penger. Men for oss som klubb er det et vesentlig beløp allikevel. Men han er en klassisk spiller som har det meste på plass, har alderen på plass. Og som vi tror vi skal få til neste nivå gjennom den løypa Gaute kjører med A-laget med utvikling, sier TILs daglige leder Øyvind Alapnes til iTromsø.

Vegar Fjell

Melder forfall mot IFK

FORFALL: Yaw Paintsil er en av flere som står over kampen mot IFK mandag. Foto: Vegar Fjell

OLIVA NOVA (iTromsø): Timer før avspark mellom TIL og IFK Göteborg, trente Runar Norheim, Yaw Paintsil og Jens Hjertø-Dal alle alternativt mens resten av laget hadde en rolig morgen før kamp.

Ingen av blir å finne i kamptroppen mot IFK mandag ettermiddag, men alle tre trente for fullt med laget søndag.

Gaute Helstrup sier til iTromsø at han håper at både Yaw Paintsil og Runar Norheim blir klare til spill mot HJK Helsinki lørdag, mens det er mer usikkerhet rundt Hjertø-Dal.

I tillegg mangler Lasse Nilsen, som foreløpig er igjen hjemme i Tromsø. Nilsen sliter med en vond legg, men kan bli å se i Spania i løpet av treningsleiren.

Vegar Fjell

Landslagsspiller blant flere som melder forfall til TIL-kampen

UTE: Anders Trondsen står over IFKs kamp mot TIL mandag Foto: Stian Lysberg Solum

Søndag kveld melder svenske Fotbollskanalen at flere IFK-spillere står over mandagens oppgjør mot TIL.

Tidligere Rosenborg og Sarpsborg 08-spiller Anders Trondsen og tidligere Star-spiller Eman Markovic er blant de som må stå over. Det gjelder også Abundance Salaou og Linus Calstrand. Det bekrefter IFK-trener Mikael Stahre til Fotbollskanalen.

Stahre, som i likhet med Trondsen har en fortid i Sarpsborg 08, sier at også Sebastian Ohlsson og profilen Marcus Berg er usikre til oppgjøret.

Kampen finner sted på Albir Garden Resort, drøye 40 minutters kjøring fra TILs oppholdsted i Spania. Kampstart er kl.15:00.

Vegar Fjell

Utelukker ikke rekordtidlig comeback for Ruben - kan få spilletid mot IFK

KAMPKLAR?: Kaptein Ruben Yttergård Jenssen kan være klar for spill allerede under treningsleiren i Spania Foto: Vegar Fjell

Oliva Nova (iTromsø): Mandag møter TIL svenske IFK Göteborg til treningskamp i Spania.

Etter søndagens økt kan Gaute Helstrup fortelle at det ikke er utelukket at kaptein Ruben Yttergård Jenssen får noen minutter allerede mandag.

Det er et overraskende tidlig comeback for TIL-veteranen som etter operasjonen i november var ventet å være ute i seks måneder.

Optimisme i TIL-leiren

Som iTromsø senest tidligere i uka skrev om, hadde man nå fått et optimistisk håp om at Yttergård Jenssen kunne være klar tidligere, med cupkampen mot Start 12. mars og serieåpningen mot Molde måneden etter.

- Vi summerer opp og sånn, og han starter ikke. Men det kan være at han er klar til noen minutter i morgen. Den som venter får se, sier Gaute Helstrup med et lurt smil til iTromsø etter søndagens trening.

Hafstad fra start

TIL drillet også inn startelleveren mot IFK under søndagens treningsøkt. Både Tobias Hafstad og Daniel Bassi ser ut til å få muligheten fra start, men ifølge Helstrup kommer trolig mange til å få spilletid mot svenskene.

- Hvis folk er klare, så blir det en annen ellever i andreomgangen, sier han til iTromsø.

Startelleveren mot IFK Göteborg mandag:

Haugaard - Gundersen, F. Jenssen, Antonsen - Niklas Vesterlund, Winther, S. Opsahl, Hafstad, Bassi - Erlien, Mikaelsson