Det er ikke bare på banen at det er oppgangstider for TIL. På tribunen har Forza Tromsø over tid skapt en ny supporterkultur i byen, og med den følger både økt oppslutning og stemning på Alfheim.

Og for denne jobben er de nå nominert til Årets tromsøværing 2022.

– Det er veldig stas. Vi er stolte og ydmyke, og skjønner at det sikkert har kommet inn mange gode forslag og kandidater, og så skal det plukkes ut bare ti. At vi er en av de ti syns vi rett og slett er utrolig artig, sier leder i Forza Tromsø, Morten Killingberg.

Mer enn en supporterklubb

De som har vanket på Alfheim i flere år kan nok istemme påstanden at det er mange år siden trøkket på stadion har vært så bra som den har vært i år.

– Det at vi kanskje er en viktig faktor for at flere går på kamp, og at vi er med på å skape en opplevelse for folk er veldig gøy. Vi ønsker jo å være mer enn en supporterklubb som bare lager stemning og støtter spillerne utpå matta, sier Killingberg til iTromsø.

Og mer enn en supporterklubb mener nok mange at Forza Tromsø er. I begrunnelsen for nominasjonen trekkes det blant annet fram hvor inkluderende supportergruppen er.

– Det er noe vi har vært bevisste på. Hvem som helst skal kunne komme og ta en del i det vi holder på med. Og tenker man i det store bildet, ønsker vi å være med på å gjøre Tromsø som by til et bedre sted å bo, sier supporterlederen.

Han sier at Forza Tromsø også er sitt ansvar bevisst med tanke på hvordan de opptrer, og at de ønsker å være gode representanter for klubben og byen.

– Aldersspennet hos oss er veldig stort, og vi har mange barn og unge som står med oss. Og vi ønsker å være en god representant for klubben både borte og hjemme, og for byen ikke minst.

STOLT: Morten Killingberg er mangeårig leder av Forza Tromsø. Han sier supporterklubben er stolte og ydmyke over nominasjonen til Årets tromsøværing. Foto: Håkon Steinmo

– Hva betyr det for dere dersom dere skulle vinne?

– Hvis vi skulle stikke av med seieren, så er det en pris jeg tror veldig mange kjenner på at de er en del av. Og det håper jeg fordi enhver som enten er medlem, eller som står med oss eller bidrar på en eller annen måte, er jo en del av Forza Tromsø, sier Killingberg.

iTromsø opplyser om at Morten Killingberg, i tillegg til å være leder for Forza Tromsø, også er ansatt i Mediehuset iTromsø.

Slik stemmer du

Til og med 13. desember kan du stemme på din favoritt til Årets tromsøværing 2022. Du kan avgi stemme på nett eller via SMS. Da sender du en sms med kodeord IT Årets <din kandidat> til 2399.

Her er de ulike nominerte du kan stemme på:

Forza Tromsø – send IT Årets Forza til 2399

Jørn Myrvoll og Svenn Martinsen Torneus – send IT Årets Nonsbu til 2399

Lars Kaupang – send IT Årets Lars til 2399

Henrik Markussen – send IT Årets Henrik til 2399

Anita – send IT Årets Anita til 2399

Edvard Johan Strand – send IT Årets Edvard til 2399

Seniorrevyen – send IT Årets Seniorrevyen til 2399

Albina Mahomedova – send IT Årets Albina til 2399

Natteravnene – send IT Årets Natteravnene til 2399

Tom Høgli – send IT Årets Tom til 2399

Husk at du kun kan SMS-stemme én gang per døgn.