TIL-Molde 0–1

1) Nesten et halvt år uten hjemmetap

160 dager har gått siden Sarpsborg 08 knuste TIL 5–2 på Alfheim. Søndag 24. april, fem måneder og sju dager før lørdagens oppgjør mot Molde, kom 2022-sesongens første hjemmetap.

Etter det har TIL vært uslåelige på Alfheim, og langt på vei fortjent karakteristikken «Fort Alfheim». Mange gode opplevelser har lagt grunnlaget for de tilskuertallene (se punkt to) vi har opplevd den siste tiden. Fem strake hjemmeseirer var fasiten før Molde kom på besøk. De suverene serielederne hadde 10 seirer på rad, og 18 kamper uten tap.

Rekka skulle forlenges til 11 på rad og 19 uten tap etter besøket i Tromsø. Dermed ble det ikke det vorspielet Tromsø hadde håpet på.

2) Slo RBK-tallet – det var i det minste en oppturs

4.186 tilskuere ble det endelige tilskuertallet. Langt høyere enn hva som har vært normalen tidligere i sesongen. Mot Bodø/Glimt solgte TIL ut Alfheim med 6.691 tilskuere. Men mot Molde, som tross alt gikk på en lørdag, fikk klubben inn flere enn mot RBK i august.

Hvis dette er nivået klubben klarer å ligge på i tiden fremover, vil det være et viktig steg for å ta klubben tilbake mot toppen av norsk fotball.

3) Sementerer en midt på treet-plassering

Ett poeng på de siste to kampene gjør ikke at sjetteplassen er utenfor rekkevidde. Men det virker mest som om TIL styrer mot en niende-tiende-plass. Ikke verst med tanke på hvor Gutan har vært tidligere sesonger, men likevel litt kjipt med tanke på hva som kunne vært.

Toget er for ordens skyld ikke gått, men da trenger TIL å komme tilbake på vinnersporet. Neste mulighet er mot Strømsgodset søndag om en uke.

4) Karlstrøm-retur til Alfheim

Den høyreiste keeperen styrer mot seriegull i sin første sesong mellom stengene for laget fra rosenes by. Lørdag var han for første gang tilbake på Alfheim etter overgangen før inneværende sesong. Ble aldri testet skikkelig i returen til hjembyen, og holdt nullen.

5) Høydepunkter fra Twitter

Alfheim stadion … i Molde?

4186 tilskuere på dagens kamp. Det beste tilskuertallet mot Molde siden 2012.

Førsteomgang oppsummert på gamingspråk.

Ikke alle var like imponert over serielederens taktikk på Alfheim.

Navnekrøll for rettighetshaveren.

Snytt for straffe?

Eya TIL!