Kroken-biblioteket åpner igjen

I helga vil - forhåpentligvis - bibliotekfilialen i Kroken gjenåpne i nyoppussede lokaler.

Teamleder Lene Kjølås ved Kroken Bibliotek er veldig fornøyd med de ombygde lokalene.

ÅPNER: Til helga håper Lene Kjølaas (nærmest) og Aud-Janne Kristiansen å kunne åpne bibliotekfilialen i Kroken. Foto: Christer Pedersen  Foto: Christer Pedersen

Kroken

Etter tre uker med spikring, saging, maling og gulvlegging er endelig bibliotekfilialen i Kroken klar for gjenåpning.

Lene Kjølaas er teamleder på filialen og hun gleder seg til å slå opp dørene for publikum.

– Vi har fått ny entre, nye tekniske løsninger for utlån og levering av bøker – og vi har fått ny toalett slik at de besøkende skal slippe å bruke skolens toaletter, sier hun.

Åpner i helga

Offisiell åpning av filialen er på mandag klokken 13, men Kjølaas håper at hun skal kunne «smygåpne» allerede i helga – forutsatt at bygningsarbeiderne rekker å bli klare.

– Jeg jobber lørdag og om alt går som planlagt vil jeg kunne åpne, sier hun.

Grunnen til at filialen er ombygd er at det skal innføres utvidede åpningstider.

Utvidet åpningstid

Fra første mars vil biblioteket være åpent fra klokken 07.00 om morgenen – og biblioteket skal holde åpent helt til klokken 19.

Dessuten vil biblioteket holde åpent fredag og søndag.

LES OGSÅ: Utvider bibliotekenes åpningstider

– De ansatte kommer imidlertid å være her vanlig kontortid. Utenfor kontortid vil folk måtte være her alene og låse seg inn og ut, sier Kjølaas.

Må få nye kort

For å få tilgang til biblioteket så må dog folk skaffe seg nye bibliotekskort med nøkkel, samt skrive en ansvarskontrakt med biblioteket.

LES OGSÅ: Klare for selvbetjent bibliotek

– Det vil ikke være fri flyt av folk her, man må ha en kontrakt med oss for å få lov til å bruke biblioteket på egen hånd, sier teamlederen.

Når man er alene i biblioteket vil man kunne låne bøker og levere dem tilbake. Biblioteket skal nemlig få elektronisk innlevering og utlån.

– De vil vi også kunne bruke når det er ansatte til stede, sier Kjølaas.

Kjenne seg igjen

I øvrig vil filialen være som folk er vant til. Det er de samme bøkene, PV, X-boks og trådløst nettverk som før – og de samme ansatte.

– Folk som kommer vil kjenne seg igjen, og vi kommer til å være her som vanlig, sier Aud-Janne Kristiansen, konsulent.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

Kroken