Tromsøs rundkjøring nummer 32

I forbindelse med byggingen av boligfeltet på Kroken Vest kommer nå byens 32. rundkjøring opp.
Kroken

Kjører man en tur langs veien i Lunheim/Kroken-området vil man oppdage at det bygges på Tromsøs rundkjøring nummer 32.

Det er Eiendomsgruppen som har startet med å bygge infrastrukturen til boligfeltet som skal bygges på Kroken Vest.

På tegningen øverst i saken kan du se planene for Kroken Vest.

LES OGSÅ: Vil bygge boliger i Tromsømarka

Sikkerhet til beboerne

Ted Erik Larsen, administrerende direktør i Eiendomsgruppen, forteller at de nå bygger vei slik at det vil bli trafikksikkert å for nye beboere i feltet og gjenboere på oversiden av feltet.

– Vi skal også bygge en bru over veien. Det er en bålplass og fjæresone på nedsiden her som er mye brukt av beboere og skolene. Med en gangbru som går over veien vil det nå komme en trafikksikker overgang. Det har det ikke vært der før, sier Larsen.

Det vil også bli bygget nye internveier i området.

LES OGSÅ: Boligrush på «Gullkysten»

For folk og dyr

Den nye brua vil også være utstyrt med ekstra høye rekkverk slik at det går an å gå over med hest.

– Det skal være trafikksikkert for folk og dyr. Vi vil ivareta deres sikkerhet så overgangen går til kirken, butikk og fjæresonen, sier Larsen.

All infrastruktur er planlagt å stå ferdig innen sommerferien neste år.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

Kroken