Tema

lørdag 04.04 2020

Debatt:

Kunnskapens kraft

Selv om vi er inne i en meget spesiell tid, der ingen vet hvordan morgendagen ser ut, må vi likevel tenke fremover og være optimistiske. Et semester er snart over, og jeg er stolt og imponert over alle studentene våre ved UiT Norges arktiske universitet som har håndtert koronakrisen på en fantastisk måte. 

Sett fra sidelinja

En modell for matproduksjon som tar livet av oss

Å etterspørre settepotet når snøen overstiger to meter på flat mark, er en ganske interessant blanding av lys optimisme og den dypeste pessimisme.

fredag 03.04 2020

Debatt:

Pasientrettigheter og koronasituasjonen

Smitteverntiltakene som skal bremse koronavirusepidemien innebærer at helse- og omsorgstjenestene nå innretter seg mot en krisesituasjon.

Debatt:

Vi står sammen

Over hele Norge planlegger folk en annerledes påske på grunn av koronautbruddet. Mer enn noen gang må vi stå sammen og gi hverandre håp.

Debatt:

Åtte spørsmål til styreleder Grete Ellingsen og to spørsmål til kulturminister Abid Q. Raja

Når styret i dissens har fattet og effektuert et vedtak av stor betydning for landsdelens største kunstinstitusjon, en av landets relativt få regionale kunstmuseer, må disse spørsmålene stilles, skriver Leif Magne Tangen, intendant i Tromsø Kunstforening.

torsdag 02.04 2020

Sett fra sidelinja

Livet ved frontlinja

Jeg er sykepleier og det er jeg forbanna stolt over.

Kronikk

Interessert i medier? Ta journalistutdanning!

Med dagens situasjon, og alt det kaoset vi står midt i, er det tydeligere enn noensinne hvor viktig de norske mediehusenes samfunnsoppdrag er, og hvor sentral samfunnsrolle journalister og redaktører har.

onsdag 01.04 2020

Selvskading fra styreflertallet ved Nordnorsk Kunstmuseum

Per Kristian Olsen reagerer på at NNKM-direktør Jérémie McGowan måtte slutte før åremålet hans var over.

mandag 30.03 2020

Nå har også næringslivet et ansvar

Mener næringslivet, også bankene, har et ansvar ved å gi hverandre et tidsrom de kommende ukene.

Stryk til studentkrisepakke

Brynjar Andersen Saus i LO-studentene gir forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim strykkarakter.

Debatt:

Hvorfor straffer vi de som skal bygge fremtiden?

Jeg er student. Først og fremst student, men jeg er også en av dem som ser det som en nødvendighet å ha deltidsjobb ved siden av for å kunne ha litt ekstra ved siden av studielån og stipend. For å kunne betale regninger, spare til fremtiden min, for å bygge videre på fremtiden min.

Debatt:

Mørket skal vike for sola

Tenk deg at kroppen er i konstant alarmberedskap 24/7. Alle alarmer blinker rødt.

lørdag 28.03 2020

Debatt:

De uerstattelige fagarbeiderne

I disse dager får vi tydelig demonstrert hvor viktig fagarbeidere er for at Troms og Finnmark skal kunne fungere i en krise.

Sosialt press utsetter deg for smittefare

Forskning viser at sosialt press gjør at vi utsetter oss for større smittefare. Kostnadene ved eksempelvis å spise mat vi mener er for risikabel kan oppleves som lavere enn kostnaden ved å bryte en sosial norm. Dette kan også overføres til Korona-pandemien. Ved sosialt press kan vi utsette oss for unødvendig smittefare.

fredag 27.03 2020

– Har det rablet for Gunnar Stavrum?

Avsender av dette debattinnlegget reagerer sterkt på Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrums spalte.

Debatt:

Tromsø og vår identitet

I et leserinnlegg hevder Arnt Ryvold at Tromsø er i ferd med å miste sin identitet. Det ville i så fall være svært alvorlig. La meg derfor se litt nærmere på hva ordet identitet betyr.

torsdag 26.03 2020

Debatt:

Ensomhet i isolasjon

Covid-19 har truffet Norge og verden som et jordskjelv, skriver Brynjar Andersen Saus i innlegget.

Sett fra sidelinja

Nå er Norge oppe til eksamen

Samfunnet vi lever i er oppe til eksamen. Nå gjelder det å prestere på aller høyeste nivå, det er nå vi skal vise hva vi kan, hva vi har lært. Utfordringen er at vi er må løse oppgaver i mange fag, på en gang.

Debatt:

Vi skal ivareta Nord-Norge som mulighetens landsdel

Vi står nå i en situasjon de fleste av oss ikke har opplevd før. Vi står i en pandemikrise som rammer hele verden.

Debatt:

Er vi alle blitt hysteriske?

Det undrer Gunnar Nerdrum på i dette debattinnlegget.

tirsdag 24.03 2020
1

Debatt:

– Ikke håndter situasjonen som om vi alle bor i Oslo

Håndter Norge i regioner ut fra smittespredning og sårbarhet, ikke håndter situasjonen som om vi alle bor i Oslo, skriver Paul Olav Røsbø, leder i Finnmark Legeforening.

mandag 23.03 2020

Debatt:

Den norske modellen er avgjørende når det er krise

Fra å skrike etter arbeidskraft har Norge over natten fått høy arbeidsledighet.

Debatt:

Koronakrisen minutt-for-minutt

For en drøy måned siden satt 2,3 millioner nordmenn som vanligvis spinner rundt i hamsterhjulet klistret til tv-skjermen og nøt sakte-tv rundt Svalbard. Det ble meldt om kaffepauser, venninnekvelder og sykedager foran tv-skjermen. Er det mulig å ha den samme tilnærmingen nå?

Debatt:

Fellesskapet stiller opp 

I et lite land som Norge, må vi stå sammen når det gjelder. Vi ser nå den varme støtten som gis til helsepersonell, butikkansatte, renholdere og de andre som nå utgjør førstelinja i kampen mot epidemien, men som også kjemper for at vi skal kunne gå tilbake til normalen når dette er over.  

Debatt:

Hold hjulene i gang! Det er nå det gjelder

Hold hjulene i gang, vi trenger det mer enn noensinne! Jo flere bedrifter og prosjekter vi klarer å holde i aktivitet, jo større er mulighetene for å lykkes i etterkant. Fylkeskommunen, kommunene og andre må nå lete dypt i skuffen etter oppdrag som kan skape aktivitet hos bedriftene i nord.

Debatt:

Korona, kunnskap og søknadsfrist til høyere utdanning

Hva kan vi lære av den pågående korona-pandemien, spør UiT-rektor Anne Husebekk i dette debattinnlegget

Debatt:

Lys i enden av tunellen?

Det har fra forskjellig hold i mediene vært reist kritikk mot folkehelseinstituttet for å undervurdere alvoret i den pågående pandemien, og særlig for å ha basert seg på alt for lave estimater av det såkalte reproduksjonstallet som det har vært påstått ikke er vitenskapelig fundert. 

Bekjempelse av epidemier er fellesskapets sak

Viruset SARS-CoV2 er kommet «reisende» til Tromsø og det sprer seg i en befolkning uten immunitet. Hvem som helst av oss kan bli smittet.

søndag 22.03 2020

Debatt:

Fingrene av fatet Mæland!

– Jeg blir alvorlig bekymret når justisministeren i dag tar til orde for å tvinge nordnorske kommuner til å oppheve karantenebestemmelsene, skriver Toralf Heimdal i debattinnlegget.

Debatt:

Små barn i små leiligheter

Kriser rammer ulikt. De sosiale ulikheten har en tendens til å forsterke seg under alvorlige og vedvarende kriser. Mennesker med lite er de som også har minst når krisen rammer.

Debatt:

Vi må ta vare på flokken vår

Det har nå gått en uke siden Tromsø kommune vedtok karantene for alle som kommer reisende fra Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet og Vestland.

lørdag 21.03 2020

Debatt:

Ledelse i disse korona-tider

Utfører Erna, Bent og de andre i regjeringen god eller dårlig ledelse? Eller synes du at de har overlatt kriseledelsen til Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet?

Debatt:

Det er viktig at «eksperter» bruker tall riktig

Om FHI skal prøve å presse Tromsø og andre nordnorske kommuner til å oppheve våre karantenebestemmelser overfor tilreisende sørfra, så må de ha tallene i orden, mener matematikkprofessor Anne Birgitte Fyhn.

Debatt:

E8: Vegvesenet serverer bortreiste «oppskrifter»

Overkjøring eller manglende ryggrad, eller begge deler, spør debattforfatterne.

fredag 20.03 2020

Debatt:

I krisesituasjoner er «hode – hjerte – hender» en god huskeregel

I krisesituasjoner er [hode – hjerte – hender] en god huskeregel. Bruk hodet, lytt og etterlev rådene som kommer fra myndighetene, fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. Bruk hjertet, og ta hensyn til menneskene rundt deg. Og bruk hendene: vask og desinfiser, vær forsiktig med hva du tar på, og hvor og når du tar deg til ansiktet.

torsdag 19.03 2020
1

Kommentar:

Et liv uten fotball

Selv om det finnes langt mer alvorlige konsekvenser av koronakrisen, er én av dem du oppdager først det totale fraværet av fotball.

Debatt:

Det moderne Trollfjordslaget

Trollfjordslaget i 1890 var robåtfiskerne som gikk til kamp mot de rike rederne som forsøkte å stenge dem ute fra fisket i deler av Trollfjorden. Nå er slaget om fisken flyttet til Stortinget, og kampen står mellom felleskapets interesser, og de allerede mektige aktørene som ønsker en enda større andel av den evigvarige fiskeressursen.

Debatt:

Pøbelgran er ikke et alternativ!

Naturvernforbundet ber Høyre revurdere planting av fremmede treslag i Norge, i dette leserinnlegget.

Debatt:

Søndagsåpne butikker bør få bruke hele salgsarealet under virusutbruddet

Jeg vil berømme butikker som Rema 1000, som har tatt initiativ til å åpne hele salgsarealet i flere av sine søndagsåpne butikker for å begrense smittefaren under koronautbruddet. Samfunnet har behov for effektive og enkle kontaktsforebyggende tiltak.

Debatt:

Familier kommer til å kollapse

Omtrent halvparten av barn sør for Sahara uten foreldre bor hos besteforeldrene sine. Ettersom eldre mennesker er svært utsatt for korona, kan dette ha massive konsekvenser for barna som står igjen.

onsdag 18.03 2020

Debatt:

Dropp hotellplanene

Vi håper Statsbygg og administrasjonen i Byutviklingsavdelingen i kommunen ser farene ved denne reguleringsplanen og at en har politikere som har mot til å stille krav, skriver Marie Fangel og Eigil Thorsen.

Hvem bestemmer hva som er samfunnskritisk personell?

Etter å ha sett på «Debatten» med Fredrik Solvang i går, slår det meg hvor forskjellig man snakker om testingen som foregår, skriver Gerd Bjørhovde i dette debattinnlegget.

Debatt:

Situasjonen føles nok uvirkelig og kaotisk for de fleste av oss

Det er unntakstilstand over hele verden.  Som resten av verden, er landsdelen vår ikke til å kjenne igjen. UiT Norges arktiske universitet og Norges arktiske studentsamskipnad står sammen for å ivareta studenter og ansatte i denne vanskelige tiden.

Nei til skytebaneanlegg på Langmoen, Breivikeidet

Styret i Breivikeidet grunneierlag argumenterer mot skytebaneanlegg på Langmoen.

søndag 15.03 2020

Det er politikeres fordømte plikt å sette elever foran systemet

Det er urettferdig at politikerne bestemmer hvor elevene skal gå på skole. Unge Høyre kommer alltid til å kjempe for fritt skolevalg, selv om det måtte være til medias bry.

torsdag 12.03 2020

Polen har stengt sine skoler. Danmark har stengt sine skoler. Norge sitter på gjerdet.

Vi er skoleledere og lærere og vi er veldig, veldig bekymret. Her er det så mange hensyn å ta, men ingen av dem blir sett tidsnok! I løpet av ca ett døgn økte antall smittede med 43% - grafene er illevarslende og det er blitt estimert at 2,2millioner mennesker i Norge vil bli smittet. Vi har ikke tid til å vente noen dager til. Skolene må stenge nå.

tirsdag 10.03 2020

«Alle vet at dette er en stor sak, ingen kommer unna kravet om moderne utslippsfri transport i hele landet, også i nord»

I disse tider blir vi minnet på at samfunnet kan være sårbart. Det vi har tatt for gitt kan rokkes og man må tenke nytt, skriver Irene Dahl og Morten Skandfer i Tromsø Venstre.

mandag 09.03 2020

Debatt:

Vestre E8 forsinker bygging med to år

Østre E8 trasévalg ble vedtatt av kommunestyret i 2012 og stadfestet i regjeringen i 2015, begge deler mot Vegvesenets protester. Reguleringsplan for østre E8 ble vedtatt i kommunestyret i 2018. På grunn av lave budsjettrammer krevde Samferdselsdepartementet kostnadskutt. De ble brakt ned fra 2,77 til 2,3 milliarder kr.

Look to China!

Jeg har fulgt utviklingen av COVID-19-epidemien i verden de siste fire ukene. Her er en rask oppsummering av tendensene, slik jeg ser dem.

tirsdag 03.03 2020

Debatt:

Den kritiske eldreomsorgen

Eldreomsorgen i Norge er god. Det bygges og rehabiliteres flere heldøgns omsorgsplasser enn noen gang tidligere, og tilbudet de eldre får blir gradvis bedre. Allikevel er vi ikke i mål.

lørdag 29.02 2020

At helsearbeideren ved Ullevål fikk arbeide uhindret med pasienter etter en skiferie i Italia uten å bli testet er urovekkende

Det kan virke som norske helsemyndigheter satser på en strategi for å bremse og forsinke smittebølgen, men vi ser allerede tegn til at det svikter i første ledd.

1

Det ynkelige Trondheim-syndromet

Arbeiderpartiet sliter. Når de midt oppi all elendigheten opplever at etablerte og tiltrodde kvinner i partiet trekker seg ut av rikspolitikken, er det de faktiske konsekvensene av hvor elendig Giske-saken er håndtert vi ser.

fredag 28.02 2020
1

En nordnorsk skandale

Geir Inge Sivertsen (H) har fredag bedt om å få fratre som fiskeriminister. Det ble kun en måned rundt kongens bord for Senja-politikeren.

onsdag 26.02 2020

Debatt:

Luftambulanse-saken: – Statlig overtakelse er det eneste forsvarlige

SV-politiker mener at luftambulansene ikke bør driftes av privat aktør.

tirsdag 25.02 2020

Debatt:

Vår misnøyes vinter

Er det en fordel for pasienter å motta hjemmetjenester i sitt eget hjem fremfor heldøgns institusjonsplass, spør sykepleier Jan-Thore Lockertsen.

mandag 24.02 2020

Fulle sjømenn vil ha seg frabedt sammenligningen med Tromsø kommune

Nå må vi slutte å dra hardtarbeidende sjøfolk ned i dritten, hver gang vi skal beskrive kommuneøkonomiens elendighet. Deres pengeforbruk er langt å foretrekke.

Debatt:

Et distriktstilbud som ikke er en by verdig

Det trengs flere direkte ruter, som sikrer at vi kommer fram uavhengig av forsinkelser, også på kveldstid og i helgene, skriver Christina Wegener.

Debatt:

Utvidet Tromsø lufthavn gir store klimagevinster

Nord-Norge ligger geografisk gunstig til for reiser til/fra Kina. Avstanden fra Tromsø til Beijing er 700 kilometer kortere enn fra Oslo og 1500 kilometer kortere enn fra Amsterdam og Frankfurt.

torsdag 20.02 2020

«Arbeiderpartiet er klare på at vi fullt ut støtter å bygge ut lufthavnen»

Topp-politikere i Ap mener kritikken som har kommet etter at partiets representant i et utvalgsmøte stemte mot å forlenge rullebanen på Langnes er storm i et vannglass.

Debatt:

Kjære sosionomer – vi trenger både dere og «sjelesørgere» på sykehuset

- Det var ikke vår intensjon å overse sosionomen, skriver Ole Ursin, leder i Human-Etisk Forbund Troms.

onsdag 19.02 2020

Debatt:

Beklager, det ble helt feil

Når man har gjort en feil skal man beklage. Jeg har den siste uken formulert meg så klossete at noen stiller spørsmål om det er lønna som får meg til å være folkevalgt, skriver Aps gruppeleder, Jarle Heitmann.

tirsdag 18.02 2020

Debatt:

Forventningene er høye. Ikke til bortforklaringer. Men til handling

Når Widerøe driver et høyt politisk spill, med store deler av befolkningen og næringslivet i nord som brikker i et politisk spill, kreves det handling, skriver næringsforeningene i Narvik og Harstad.

mandag 17.02 2020

Debatt:

Kommuneskam

Hva er det egentlig som skjer i administrasjonen og blant politikerne i Tromsø kommune?

Debatt:

«Både Valakari, assistenten og styret i TIL bør gå»

Det fremstår rett og slett som om TIL er fullstendig ute av kontroll, noen må rett og slett stoppe dette før det sporer helt av, skriver TIL-supporter Eivind Espenes.

lørdag 15.02 2020

Debatt;

«Flere må ta buss til flyplassen»

Morten Skandfer (V) er glad for flyplassplanene i Tromsø.

tirsdag 11.02 2020
1

Debatt:

Støtt barnas markering mot skolekutt

I morgen skal mange av barna vår markere sin motstand mot de forslåtte kuttene i skolebudsjettet. Hvorfor skal barna våre stå der alene? 

Debatt:

Trusselbildet angår også deg

Vi bør alle ta inn over oss alvoret i det trusselbildet som Etterretningstjenesten presenterte. Jeg håper rapporten blir diskutert i bedrifter, organisasjoner og over lunsjbord i hele landet.

mandag 10.02 2020

Debatt:

Helsehuset er en viktig del av løsningen

De siste dagene har det blitt skrevet mye i avisene om de økonomiske utfordringene vi har i kommunen og hvilke tiltak som planlegges satt i verk. Ikke alt har et presisjonsnivå som står seg.

Debatt:

«Politikerne bygget et badeland. Men trengte vi egentlig et badeland nå?»

Tromsø er en vakker by med mange turister og fin natur. Men det finnes et stort problem. Et problem som må ordnes.

søndag 09.02 2020
1

Mye, mye verre enn vi forestilte oss

Gunnar Wilhelmsen jublet da han overtok ordførerklubba etter Kristin Røymo. Det spørs om han er like glad over å ha arvet det økonomiske kaoset som nå velter over ham?

tirsdag 04.02 2020

Debatt:

«Kjære foreldre. Dere som har unger i tromsøskolen. Dere tror kanskje dette går bra, men det gjør ikke det»

Når våre folkevalgte politikere helhjertet tror de gjør tromsøsamfunnet en tjeneste ved å kutte 40 millioner i skolebudsjettet, da har vi vært sløve. Da har vi ikke gjort vår sak tydelig nok.

mandag 03.02 2020

Debatt:

Prostneset terminal er endelig ferdig. Velkommen til vår by!

Etter flere år med venting og frustrasjon, står havneterminalen klar i ny versjon.

Debatt:

Ja til fritt skolevalg

Det burde ikke være kontroversielt å gjøre noe annet enn det «alle andre» gjør. Spesielt ikke etter ti år i samme miljø, skriver Christian H. B. Giæver i Troms og Finnmark Unge Høyre.

Debatt:

«Dette handler ikke om deg, Gunhild Johansen»

Dette var mildt sagt forstemmende å høre fra den som har det politiske ansvaret for helse- og omsorgssektoren i Tromsø, skriver Helga Marie Bjerke (Krf).

Debatt:

Derfor øker bussprisene i Tromsø

iTromsøs Martin Lægland skriver på kommentarplass at Tromsøs befolkning er snytt for bussmillioner. Sannheten er at regjeringen har snytt Tromsøs befolkning for milliarder ved å ikke kalle inn til forhandlinger om en byvekstavtale, skriver fylkesråden.

Debatt:

Konsultasjoner – bra for både folk og kommuner

Det finnes mange gode grunner for kommunene til å omfavne endringene i sameloven som omhandler konsultasjoner med samiske interesser, skriver Runar Myrnes Balto, leder i Norske Samers Riksforbund.

Debatt:

Ja til en ansvarlig og bærekraftig reiselivsvekst

Tromsø kommune opplever en enorm vekst i reiselivet. Dette skyldes mye vår fantastiske plassering i Arktis og den tette koblinga mellom natur og urbant byliv.

Debatt:

Vel nynorsk i skolen

Nordnorsk dialekt er i vinden som aldri før. Det er ikkje berre i lokalsendingane vi møter nordnorske dialektar, men no lyttar vi til kanalvertar frå Tysfjord og nyheitsopplesarar frå Lenvik i NRKs sentrale sendingar. Og nordnorske artistar syng ikkje lenger berre eigne tekstar på nordnorsk, men Dylan kjem også på nordnorsk. Og alle skriv på dialekt når vi tastar ei melding til ein kjenning.

lørdag 01.02 2020

Det er ordfører Gunnar Wilhelmsen som burde beklage og unnskylde

Ordfører Gunnar Wilhelmsen gir uttrykk for at han er lykkelig for Hermansen beklagelse, men det burde han ikke være.

fredag 31.01 2020

Debatt:

Nord-Norge går så det suser – men er vi på vei rett i veggen?

Hvis vi skal få bukt med fraflytting og gjøre landsdelen mer attraktiv for innflyttere så må vi kanskje prøve noe nytt, skriver finansdirektør Bengt Olsen i Sparebanken Nord-Norge.

Debatt:

«Trygghet og tillit er verdier vi aldri kan ta for gitt»

Generelt har innbyggerne i Norge høy tillit til politiet: Fire av fem oppgir å ha svært stor eller ganske stor tillit til politiet. Men det er variasjoner, skriver politimester Astrid Nilsen.

torsdag 30.01 2020

Det å være kritisk er ikke det samme som å ikke ha tillit

Jeg jobber som avdelingsleder i Tromsø kommune samtidig som jeg er lokalpolitiker. Det kan i noen sammenhenger være utfordrende.

onsdag 29.01 2020

Sykehjem-saken:

En stengning uten troverdighet

Prosessen rundt Kvaløysletta sykehjem er dårlig gjennomført, og har vært skadelig for beboere, pårørende og ansatte. Den tærer enda mer på folks tillit til Tromsø kommune. Nå må kommunestyrets flertall sette en fot i bakken, og tenke seg om på nytt, skriver Rødts gruppeleder.

tirsdag 28.01 2020

«Når det er tomt i pengebingen er vi nødt til å prioritere»

Ja, vi må klare oss med mindre ressursar innafor både skole og helse. Det er ikkje hyggeleg, det er ikkje i tråd med det vi ønskar oss, men det er ikkje alltid vi kan gjere det vi vil.

mandag 27.01 2020

iTromsø mener:

Limet og urverket i kulturlivet

Vi er allerede godt i gang med festivalene i Tromsø. Forrige uke snudde TIFF byen på hodet, og nå er det Nordlysfestivalen som setter sitt preg. Disse to har i en årrekke markert startskuddet på festivalsesongen, men de er langt fra de eneste.

fredag 24.01 2020

Debatt:

«Konklusjon: Det eksisterer ingen bevilgning til renovering av Kvaløysletta sykehjem i budsjettet»

Kvaløysletta sykehjem skal stenges i sommer fordi kommunen må spare penger. Historien om «renovering» har verken rot i virkeligheten eller i handlings- og økonomiplanen. Jeg har ikke opplevd maken til klønete saksbehandling, skriver Kristoffer Kanestrøm (Frp).

torsdag 23.01 2020

Svar til Pål Julius Skogholt (SV):

«Høringsuttalelsen er helt i tråd med oppdrettsnæringas ønsker»

Pål Julius Skogholt, gruppeleder SV, hevder i innlegget «-Ja, eg meiner at oppdrettsnæringa skal betale for å bruke areala», at vi har kritisert han for at han krever mer inntekter til kommunen fra oppdrettsnæringa. Det er en påstand han overhodet ikke har dekning for.

Debatt:

«Historisk har vi brødfødd bergenserne i århundrer med våre råvarer – hvorfor skal dette fortsette?»

Etter de siste sakene som regjeringen har frontet, og med statsministerens nyttårstale i friskt minne, sitter jeg igjen med en følelse av at politikken ikke er i samsvar med norske folks ønsker.

Debatt:

Begraves Nord-Norgebanen i blåleira i Østfold?

Det har vært stille lenge om jernbanen i Nord-Norge – og det lille som kommer av ytringer er sørgelig uforpliktende.

onsdag 22.01 2020

Debatt

Syv grep som vil bedre krisen i helse- og omsorgssektoren

Tromsø Høyre skriver i dette leserinnlegget at Kurbadet og Skibotn Helse og Rehab kan ta imot pasienter fra UNN umiddelbart, og til en lavere pris enn det kommunen betaler i døgnbøter til sykehuset.

Debatt:

Arbeiderpartiet på riktig vei?

Benjamin Furuly (H) håper på samarbeid med Arbeiderpartiet etter at fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) uttalte at han vil respektere sammenslåingen av fylkeskommunene.

Debatt:

Lakseeventyr i Tromsø?

Kan Tromsø kommune virkelig få mellom 20 og 30 millioner kroner per år fra oppdrettsnæring? Ikke uten en formidabel tildeling av nye sjøarealer, mener Rødt.

tirsdag 21.01 2020

Debatt:

Et monsteranlegg på Langmoen

Tromsø kommune er miljøbevisst, og fremtidsrettet. Bra! Vi har natur, ressurser, herlige folk, alt! Vi har gode, uredde miljøpartier og fine miljøplaner, og vi har heldigvis en solid grunnlov.

Debatt:

Kvaløysletta sykehjem – nedlegging eller renovering?

Det er grunn til å undres over hvilke planer den politiske ledelsen egentlig har – utover det å spare penger.

mandag 20.01 2020

Debatt:

Ny regjering – nye muligheter

Det er bedre muligheter for en byvekstavtale når bremseklossen Frp er ute av samferdselsdepartementet, skriver Venstres kommunestyrerepresentanter, Morten Skandfer og Irene Dahl.

1

Kommentaren:

Avgrunnen mellom regjeringspartiene ble for stor

Frp vil ikke nødvendigvis få en enkel hverdag hvor det blir lett å gjøre seg populær hos velgerne, skriver politisk redaktør Martin Lægland i denne kommentaren.

søndag 19.01 2020

Debatt:

Mer sentralisert sammensetning av Stortinget?

I stedet for å diskutere om færre fylkeskommuner bør resultere i færre fylkesvalgkretser til stortingsvalg, burde man diskutere hvordan mer makt kan flyttes ut, og større deler av landet få mer innflytelse på nasjonale beslutninger i storting og regjering enn i dag.

Debatt:

Nullvekstmålet skal ikke svekkes

Morten Skandfer (V) skriver om deres storbynettverk.

Debatt:

Den besværlige kommuneøkonomien

Siden det er «folket som vet best», utfordrer jeg herved byens innbyggere til å fortelle kommunen hvordan de skal sine økonomiske problemer, skriver Hallvard Birkeland.

Debatt:

«Kommunikasjonen har blitt feil ettersom det ikke ble presisert at sykehjemmet blir stengt for å pusses opp»

Slik svarer ordføreren og leder av helse- og velferdsutvalget Gunhild Johansen (SV) på kritikken mot dem i forbindelse med Kvaløysletta sykehjem.