Tema

torsdag 23.01 2020

Svar til Pål Julius Skogholt (SV):

«Høringsuttalelsen er helt i tråd med oppdrettsnæringas ønsker»

Pål Julius Skogholt, gruppeleder SV, hevder i innlegget «-Ja, eg meiner at oppdrettsnæringa skal betale for å bruke areala», at vi har kritisert han for at han krever mer inntekter til kommunen fra oppdrettsnæringa. Det er en påstand han overhodet ikke har dekning for.

Debatt:

Begraves Nord-Norgebanen i blåleira i Østfold?

Det har vært stille lenge om jernbanen i Nord-Norge – og det lille som kommer av ytringer er sørgelig uforpliktende.

onsdag 22.01 2020

Debatt

Syv grep som vil bedre krisen i helse- og omsorgssektoren

Tromsø Høyre skriver i dette leserinnlegget at Kurbadet og Skibotn Helse og Rehab kan ta imot pasienter fra UNN umiddelbart, og til en lavere pris enn det kommunen betaler i døgnbøter til sykehuset.

Debatt:

Arbeiderpartiet på riktig vei?

Benjamin Furuly (H) håper på samarbeid med Arbeiderpartiet etter at fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) uttalte at han vil respektere sammenslåingen av fylkeskommunene.

Debatt:

Lakseeventyr i Tromsø?

Kan Tromsø kommune virkelig få mellom 20 og 30 millioner kroner per år fra oppdrettsnæring? Ikke uten en formidabel tildeling av nye sjøarealer, mener Rødt.

tirsdag 21.01 2020

Debatt:

Et monsteranlegg på Langmoen

Tromsø kommune er miljøbevisst, og fremtidsrettet. Bra! Vi har natur, ressurser, herlige folk, alt! Vi har gode, uredde miljøpartier og fine miljøplaner, og vi har heldigvis en solid grunnlov.

mandag 20.01 2020

Debatt:

Ny regjering – nye muligheter

Det er bedre muligheter for en byvekstavtale når bremseklossen Frp er ute av samferdselsdepartementet, skriver Venstres kommunestyrerepresentanter, Morten Skandfer og Irene Dahl.

1

Kommentaren:

Avgrunnen mellom regjeringspartiene ble for stor

Frp vil ikke nødvendigvis få en enkel hverdag hvor det blir lett å gjøre seg populær hos velgerne, skriver politisk redaktør Martin Lægland i denne kommentaren.

søndag 19.01 2020

Debatt:

Mer sentralisert sammensetning av Stortinget?

I stedet for å diskutere om færre fylkeskommuner bør resultere i færre fylkesvalgkretser til stortingsvalg, burde man diskutere hvordan mer makt kan flyttes ut, og større deler av landet få mer innflytelse på nasjonale beslutninger i storting og regjering enn i dag.

Debatt:

Nullvekstmålet skal ikke svekkes

Morten Skandfer (V) skriver om deres storbynettverk.

Debatt:

Den besværlige kommuneøkonomien

Siden det er «folket som vet best», utfordrer jeg herved byens innbyggere til å fortelle kommunen hvordan de skal sine økonomiske problemer, skriver Hallvard Birkeland.

Debatt:

«Kommunikasjonen har blitt feil ettersom det ikke ble presisert at sykehjemmet blir stengt for å pusses opp»

Slik svarer ordføreren og leder av helse- og velferdsutvalget Gunhild Johansen (SV) på kritikken mot dem i forbindelse med Kvaløysletta sykehjem.

Debatt:

«Dette er politisk ansvarsfraskrivelse»

Politisk ansvarsfraskrivelse sier Krfs Helga Marie Bjerke om situasjonen ved Kvaløysletta sykehjem.

Debatt:

Vil dere ta fra oss den trygghet som vi ønsker å gi til våre pasienter?

Det er brutalt å vite at dørene skal stenges, uten å vite noe om fremtiden konkret, skriver Natalija Klazer, fag- og kvalitetskoordinator ved Kvaløysletta sykehjem.

Hvor går den nedre grensen for den kommunale omsorgen for kommunens gamle, syke og pleietrengende? 

Svært mange av innbyggerne i Tromsø kommune fikk kaffen i vrangstrupen og en svært ubehagelig overraskelse på torsdag / fredag, da de kunne lese i byens aviser at kommunen planlegger å stenge Kvaløysletta sykehjem.

lørdag 18.01 2020

Anmeldelse av de nye hurtigbåtene:

«Spådommen er at dette faktisk blir en turistattraksjon»

Mens fergeopprøret herjer langs hele kysten, har vi rene hurtigbåtfesten i Troms, mener sjefredaktør i Folkebladet, Steinulf Henriksen om de nye båtene.

fredag 17.01 2020

Fra sidelinja:

Kineserne kommer, vær stille

Det finnes ingen marked som er så verdifulle, at ytringsfriheten kan nyttes som betalingsmiddel.

Debatt:

Hva skjedde med næringsfondet?

Denne kronikken skulle egentlig omhandle våre innspill til hvordan det fremoverrettede næringsfondet best kunne brukes for å styrke målsettingen om 2.000 nye private arbeidsplasser i Tromsøregionen innen 2022.

Debatten om Kvaløysletta sykehjem:

Fastlege ut mot planene: «Det blir helt meningsløst å fjerne nødvendige plasser»

Det å bli alvorlig syk og svekket med stort hjelpebehov i Tromsø kommune i dag er et sjansespill, skriver fastlegen i dette debattinnlegget.

torsdag 16.01 2020

Debatt:

Derfor er det galskap å legge skytebanen til Breivikeidet

Nyheten angående skytebane på Breivikeidet er både komisk og trist. Har virkelig ikke politikerne (skytebaneutvalget), satt seg inn i saken?

Debatt:

Valakari har gått over streken

Det har vært skrevet mye i avisene om Simo Valakaris bruk av «fryseboksen». For å gi de uinnvidde en kjapp innføring i uttrykket; det dreier seg om at spillere som er uenige med taktiske disposisjoner eller kommer med innspill Valakari ikke liker ikke får spille og holdes utenfor laget i til dels langvarige perioder.

onsdag 15.01 2020

Forskjellen på å barbere seg og å skjære av seg haka

140 millioner skal spares i Tromsø kommune – koste hva det koste vil.

Debatt:

Aelita og draumen om Mars

I år har TIFF valt å setje opp ein film eg har eit særleg sterkt forhold til – den russiske stumfilmklassikaren Aelita (1924). Eg har arbeidd med filmen over fleire år som del av doktorgradsarbeidet mitt ved UiT NAU om russisk film. Han absolutt er verd å få med seg!

tirsdag 14.01 2020

Debatt:

En vellykket klimaomstilling skjer ikke uten mer vindkraft

De fleste av oss ønsker en vellykket klimaomstilling.  Men det skjer ikke uten at vi tar naturressursene våre i bruk og gjør de investeringene som er nødvendige.  

mandag 13.01 2020

Debatt:

Nord-Norge går så det suser, men noen vil likevel ikke bo der

De kommunene som opplever stor fraflytting, bør snarest mulig kartlegge hvorfor det er så stor forskjell på å være født der og det å flytte inn der, mener Kari Kjønaas Kjos (Frp)

1

Debatt:

Kjoselvdalen skytebane: «Det må ikke skje på bekostning av lokalbefolkning»

I et debattinnlegg 08. januar 2020 forsøker Tromsø skytterlag å forklare hvorfor de ønsker å reetablere en ny 200 meters seniorbane i Kjoselvdalen. Her fremkommer en del opplysninger / påstander som ikke kan stå uimotsagt.

Debatt:

Når Echroll dømmer og fordømmer

Jens Ingvald Olsen (R) svarer Lars Echroll om byvekstavtalen.

lørdag 11.01 2020

Debatt:

«Velkommen til vindkraftdebatten, Almlid»

Det har vært interessant å se administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO engasjere seg i debatten om vindkraft på land.

fredag 10.01 2020
1

Debatt:

Et skjebneår for Nord-Norgebanen

2020 er året da Prologstasjon 1 i Kirkeparken på Setermoen kan markere sin 10-årsdag.

Debatt:

Brannberedskap i distriktene

Tromsø kommune er svær i utstrekning med lange avstander og mye distrikt. Noen steder med veldig dårlig og tidvis ingen fremkommelighet.

torsdag 09.01 2020

Debatt:

Ingen jubel for oljebransjens klimabløff

Hvis Equinor virkelig vil bidra til å stanse klimaendringene, må de stanse all ny leting etter olje og begynne en nedtrapping av dagens produksjon, skriver Greenpeace-leder Frode Pleym.

Debatt

«Jeg vet ikke om noen annen by i Norge hvor det fins politikere som med viten og vilje, og med hele sin sjel, motarbeider sin egen by så intenst»

Mens politikerne i Bodø og Harstad kjente sin besøkelsestid, og allerede i 2010 vedtok å innføre bompenger, stemte for eksempel Høyre og Rødt mot i Tromsø bystyre. I denne populistøvelsen utgjorde Rødt tungen på vektskålen.

Debatt:

– Uten miljøet man bygde opp på Bardufoss, ville UiT aldri hatt tilbud om flyfag

Det er med en viss uro man registrerer UiTs ønske om å flytte trafikkflygerutdanninga i sin helhet over til Tromsø.

tirsdag 07.01 2020

Debatt:

«Et tilstrekkelig antall psykologer er en forutsetning for en god helsetjeneste»

Vi i Frp er opptatt av å gi barn og unge de verktøyene de trenger for å få en bedre psykisk helse, skriver helsepolitisk talsperson Åshild Bruun-Gundersen.

Debatt:

Fortsatt sikkert som banken

Vi utsettes stadig for nye former for økonomisk kriminalitet. Men du kan fortsatt være trygg på at pengene dine blir passet på av banken din.

Debatt:

Hvorfor ønsker Tromsø skytterlag å reetablere seniorbane i Kjoselvdalen?

mandag 06.01 2020

Debatt:

Ny skytebane i Kjoselvdalen?

Det var mange som fikk morgenkaffen i halsen etter nyttårsfeiringen og måtte gni seg i øynene da nyheten sprakk om at Tromsø formannskap tirsdag 07.01.2020 skal stemme over to forslag hvor det ene gjelder utvidelse av skytebanen i Kjoselvdalen.

Debatt:

Hva gjør Tromsø kommune med beredskapen i Jøvik/Olderbakken?

Man kan ikke forvente at Holmbuktura skal bli skredsikret innen overskuelig fremtid. Akkurat derfor burde også de som styrer vår kommune forstå at de har et ansvar for bygdas befolkning når veien blir stengt av skred.

fredag 03.01 2020

Debatt:

«Er det administrasjonen eller de folkevalgte som styrer Tromsø?»

Mens vi andre har bakt julekaker, kjøpt julegaver og forberedt julefeiring har Det frivillige skyttervesen (DFS) sammen med Tromsø skytterlag og Tromsø Jeger- og fisk brukt sine kontakter i Forsvaret og Tromsø kommune på en meget effektiv måte, og nå er de atter på fremmarsj i Kjoselvdalen med støtte fra kommunens administrasjon.

Debatt

Utflyttingsfest i Troms fylke

Etterlønnsfesten i Troms fylkeskommune gir oppstarten av den nye fylkeskommunen en ekstra vond bismak.

torsdag 02.01 2020

Debatt:

Stans Skottlandskabelen

Det er grunn til å vera skeptisk, både til påstanden om 2 millioner tonn redusert utslepp i Storbritannia og til 0,5 kilo CO²/kWh redusert utslepp ved eksport til kontinentet, då EUs kvotesystem kan føre til at frigjort CO²-utslepp ein stad, blir brukt til å auke utsleppet andre stadar.

mandag 30.12 2019

Klimakabelen bør bygges

Debatten om kraftkabelen NorthConnect mellom Norge og Skottland handler nesten bare om strømpris. Men den bør handle om mye mer enn det.

lørdag 28.12 2019

Debatt:

Ti trender som vil prege friluftslivet de neste ti årene

Vi står på terskelen til et nytt tiår der endringer i klima og natur også vil skape endringer i det norske friluftslivet.

Debatt:

Det handler om å redde liv

I valget av Tromsø som ny redningshelikopterbase har det viktigste spørsmålet vært: Hva vil gjøre oss best i stand til å redde liv – ikke bare i Troms, men i hele Nord-Norge og i havområdene utenfor?

fredag 27.12 2019

Debatt:

«Nyttårsforsett med mening»

Fire av ti savner et tilbud i nærmiljøet, og vil gjøre noe med det.

torsdag 26.12 2019

Debatt:

Når vi snakker om mennesker

Når tusenvis av mennesker rammes av humanitære kriser, er det lett at de blir omgjort til en ansiktsløs menneskemengde vi verken evner eller ønsker å bry oss med.

onsdag 25.12 2019

Debatt:

Takk for at du jobber i julen!

Julefreden har senket seg i de tusen hjem. De fleste kan nyte tiden med familie og julemiddag. Da er det lett å glemme at mange er på jobb i juledagene for å holde hjulene i samfunnet i gang. En bransje som før måtte stenge, må nå fylle vaktlister og hilse verden velkommen til nord.

søndag 22.12 2019

Debatt:

Hvorfor er det greit at disse barna oppholder seg i et helsefarlig bygg?

Trondjord barnehage har i årevis jobbet med å få på plass et nytt barnehagebygg på grunn av byggets elendige forfatning. Jubelen var derfor stor da kommunestyret i fjor endelig vedtok å bevilge penger til ny barnehage, og nedturen desto større da administrasjonen i vår foreslo å skrinlegge hele prosjektet.

fredag 20.12 2019

Debatt:

«Samisk hus, endelig!»

I forrige uke gjorde kommunestyret i Tromsø et spesielt godt vedtak om å jobbe videre med Samisk hus i Tromsø.

Debatt:

Jernbanedirektoratet tek framleis feil – me må bygge Nord-Noreg-banen!

Alle me som bur her er jo fullstendig klar over at dersom det ikkje faktisk blir satsa på ei forlenging og ei utbygging av ein moderne jernbane nordover, så vil me måtte gjera store og kostbare investeringar knytt til veg og anna infrastruktur.

mandag 16.12 2019

Er NSR for opprettelse av en samestat?

Debatt:

Noe er galt i velferdsstaten Norge

Etter seks år med Erna Solberg som statsminister, er virkeligheten at landets aller rikeste enkeltpersoner hvert eneste år siden 2013 har fått store skattekutt, mens vi som samfunn ikke har råd til å sørge for nok jordmødre på jobb og ambulansefly i lufta.

lørdag 14.12 2019

Debatt:

Alternativ til vindkraft

Ikkje uventa er Kristoffer Rypdal i innlegg 12. desember usamd med meg om at det finst gode alternativ til vindkraft for få kraft til fase ut fossil energi i Noreg.

Debatt:

«Er fulle kvinner verre enn fulle menn?»

Det får vi ikke vite før vi snakker mer om det, skriver Cathrine Th. Paulsen og Tove Gundersen.

fredag 13.12 2019

Debatt:

Det er ingen skam å snu

Hva skjedde egentlig i kommunestyrets møte 11.12.2019? Det som i utgangspunktet skulle være en justering av en allerede vedtatt Handlings- og økonomiplan (HØP), ble i stedet en økonomisak med massive kutt i oppvekstsektoren.

Debatt:

EDL – organisasjonen som lever av å spre konspirasjonsteorier om samer

Tidligere snakket de om at samene arbeider for en samestat. Nå har organisasjonen med navnet Etnisk Demokratisk Likeverd (EDL) byttet ut begrepet «samestat» med den mer polerte «samelandsbevegelsen», men teorien er langt på vei den samme. Det er snakk om farlig konspirasjonsteori som er egnet til å skape redsel og frykt for at samene er en farlig minoritet. 

Debatt:

Høie setter tryggheten på spill!

Hvorfor måtte krisen eskalere til et nivå av halvert beredskap, flylegers oppsigelser og historier om hjertesyke barn før regjeringen våknet?

torsdag 12.12 2019

Debatt

«Det er dessverre ingen andre plasser å hente disse pengene enn i andre deler av Tromsø kommune»

Skogholt (SV) forklarer tankegangen bak budsjettet til kommunen for 2020.

Debatt:

Tynt om oppgradering av vannkraft

Min konklusjon er at en diskusjon om det teoretiske potensialet for utvidelse av norsk vannkraft med minimale miljøkonsekvenser er relativt uinteressant.

onsdag 11.12 2019

Debatt:

Det skal ikke tillates en praksis der forsøk på å endre den seksuelle orienteringen skjer

Arbeiderpartiet mener alle mennesker skal få tro og mene hva de vil om homofili. Men, det skal ikke tillates en praksis der forsøk på å endre den seksuelle orienteringen skjer, og der den som er LHBTI-person får sin identitet stemplet som syndig. 

Debatt:

Utslippsgapet som må tettes i Madrid

Man trenger ingen doktorgrad i matematikk for å se at tiden er den kritiske faktoren. Det må handles nå, og man må sette inn innsatsen der den har størst og umiddelbar effekt.

Debatt:

Piggdekkavgift, forurensning og slitasje

Selv begynte jeg for tre år siden, i mitt 67-ende år, å kjøre piggfritt. Jeg har ikke hatt problem en eneste dag!

tirsdag 10.12 2019

Debatt:

Til dere som sier nei til piggdekkgebyr: Kom med forslag som sikrer trygg luft til alle

I Tromsø snakker man siden 1999 om innføring av piggdekkgebyr for å få kontroll med svevestøvproblemet. Siden 1999 bukker man under for populister og faktadreiere!

Debatt om Fagereng-tragedien:

Jeg håper at når nyhetens interesse har lagt seg så er ikke livene deres forgjeves

Jeg håper at når nyhetens interesse har lagt seg så er ikke livene deres forgjeves. Vi må ikke glemme. Det finnes flere der ute som trenger noen. Det finnes flere der ute som er ensomme. Etnisk norsk eller ikke. La oss gjøre alt for at dette ikke skjer igjen.

Debatt:

Lettlurte politikere og sleipe influensere

Det kan se ut som om kommunestyret bevisst er ført bak lyset i denne saken!

Debatt:

Vandaliseringa av Roald Amundsen-statuen

Nå har vandalismen av Roald Amundsen-statuen fått lov å stå lenge nok.

Debatt:

Svakt om vindkraft

Professor Kristoffer Rypdal argumenterer 07.12 mot det han kallar tvilsame påstandar om vindkraft, men korleis er det med det han sjølv skriv?

mandag 09.12 2019

Debatt:

Aldri har håpet om toget vært større enn nå

Vi er ikke i mål før jernbaneskinnene er lagt, og togene kan ønskes velkommen til Tromsø. Men aldri før har vi vært så nær oppfyllelsen av vår urgamle drøm.

Debatt:

Pasientsentrert omsorg – har dere glemt det?

Om dere skulle vedta lov som forbyr oss å hjelpe homofile som selv vil bli heterofile, ja, så får vi heller bli lovbrytere i en eventuell situasjon.

Debatt:

Piggdekkavgift på feil grunnlag

Saksfremlegg og data foran kommende kommunestyremøtet er et elendig og feilaktig grunnlag for å kunne ta den viktige avgjørelsen om innføring av piggdekkavgift i Tromsø.

fredag 06.12 2019

FRA SIDELINJA

IKEA – et flatpakket ran

Det forsvinner omtrent 40 milliarder skattbare kroner ut av landet hvert år. Ikke bare forsvinner pengene, systemet undergraver også arbeidsplasser.

Debatt:

Ja til sosial dumping, Fpu?

Fpu vil si ja til en forretningsmodell og et firma som er kjent for lovbrudd og sosial dumping, skriver redaktør Atle Hagtun i Norges Taxiforbund.

torsdag 05.12 2019

Debatt:

«Å påstå at en avgift og fortsatt bruk av piggdekk vil gi disse menneskene et bedre liv er direkte tullprat»

Leser i avisen at to Ap-politikere påstår at piggdekk fører til død og redusert livskvalitet for mange mennesker i Tromsø.

1

Støres utfall mot PR-bransjen bør få konsekvenser i Ap

PR-byrået Geelmuyden Kiese inviterte denne uka til et arrangement for å fortelle hvordan man kan påvirke de rødgrønne partiene som er truende til å ta over regjeringsmakt i 2021. Prislappen for å delta på arrangementet: 6000 kroner.

1

Debatt:

Konkurranse i drosjenæringen er sunt

En liberalisering av drosjenæringen vil komme forbrukerne til gode. Dagens monopoliserte system hindrer konkurranse og rettferdige vilkår for andre selskaper som vil utfordre den etablerte drosjenæringen.

Debatt:

«Tromsø har ikke landets dårligste luftkvalitet. Men vi har kanskje landets slueste politikere?»

Vet disse unge idealistene i kommunestyret hvilket ansvar de tar på seg ved å forsøke å dreie transportinfrastrukturen over i hasardiøs retning, spør Ove Høgtun i sitt innlegg.

1

Debatt:

Sovende paragrafer – et problem for rettssikkerheten?

Rettshjelp koster, men de samfunnsøkonomiske konsekvensene av å la rettssikkerheten gå for lut og kaldt vann fremstår i lys av NAV-skandalen desto større, skriver Tord Nyland Karlsen ved Jusshjelpa i Nord-Norge

onsdag 04.12 2019

Debatt:

Hva koster det å rydde opp hos TIL?

iTromsø-redaksjonen spør på lederplass hvem som vil betale for oppryddingen i TIL. Det rimeligste svaret er kanskje å nedlegge konkursboet og satse på TUIL?

Debatt:

Krise i TIL?

«Krise», «katastrofe», «mareritt», «skandale», «helt utrolig jævlig!». Nei da, det mangler ikke på analyser, krigstyper og utropstegn når TIL-fansen og mediene skal beskrive følgene av at TIL i helga rykket ned en divisjon.

mandag 02.12 2019
1

Debatt:

Tromsø Parkering til besvær

En leser føler seg lurt etter å ha parkert ved UNN.

Debatt:

Det alternative samfunn

Tenk om vi levde i et samfunn der mange ikke fikk delta på lik linje med andre.

Debatt:

«Hva kan vi gjøre for å gjenskape en ambisiøs lokalpatriotisme?»

Lars Echroll tar for seg TILs nedrykk.

Debatt:

Valakari bør trekke seg

Simo Valakari snakket før sesongstart om å ville vinne titler med TIL og å spille i Champions League. Fasit ble nedrykk. Når avstanden mellom uttalt mål og ambisjoner, kontra de faktiske resultater er så enorm, er det underlig at det nær sagt ikke eksisterer kritikk av TILs trener Simo Valakari.

fredag 29.11 2019

Debatt:

«Integrering koster»

torsdag 28.11 2019

Debatt:

«Myten om at Tromsø er så veldig spesiell i forhold til alle andre byer som har piggdekkavgift at man ikke kan kjøre piggfrie dekk opplever ikke vi at står seg i det virkelige liv»

Vi har forståelse for at noen opplever det utrygt å kjøre piggfritt enkelte vinterdager, men mener at hensynet til de som blir syke av lufta vår må veie tyngst, skriver Aps Tonje Randisdatter Tunstad og Viljar Hanssen.

Debatt:

«Hvor ofte atomdrevne ubåter vil komme til Tønsnes vites ikke»

Rødt Jens Ingvald Olsen etterlyser beredskapsplaner i forbindelse med at amerikanske atomubåter skal legge til kai ved Tønsnes.

Debatt:

Polemikk har utspilt sin rolle i vindkraftdebatten

Metoden med å servere en lang liste med tvilsomme påstander i ett og samme innlegg har vært klimafornekternes teknikk i lang tid. Den er nå overtatt og perfeksjonert av de mest aggressive vindkraftmotstanderne.

Debatt:

Et galleri for Tromsøs billedkunstnere

Jeg oppfordrer kommunen til å følge opp ideen om et eget galleri for våre fantastisk dyktige lokale billedkunstnere.

mandag 25.11 2019
1

Debatt:

Heilskapleg tenking om Nord-Norgebanen!

Daglig leder i Norsk Bane mener det er svært problematisk å avgrense perspektivet til Nord-Norgebanen med å fokusere på mindre delstrekninger.

lørdag 23.11 2019

Debatt:

Seks grep for å skape vekst i Nord-Norge

Vi skal skape et lag for vekst for Nord-Norge. Det er kun gjennom vekst vi kan skape et Nord-Norge som preges av befolkningsutvikling.

fredag 22.11 2019

Debatt:

Ingen systematiske studier om kjønnsforskjeller i fengsel

Min konklusjon er at kvinnene samlet sett faktisk kommer bedre ut enn menn når vi ser på de viktigste og mest attraktive tilbudene.

Debatt:

NHO Reiselivs tall er presise

Vår rapport «Klimautslipp fra norsk reiseliv» bygger beregningene av CO²-utslipp fra ICAOs Carbon Emission Calculator. Den mener Sletner gir et feilaktig anslag. Det er nokså underlig, siden både myndigheter og forskere mener dette er en anerkjent klima-kalkulator.

Debatt:

Best mulig dyrehold, ikke minst mulig

Vi ønsker best mulig dyrehold, ikke minst mulig slik NOAH foreslår.

torsdag 21.11 2019

Debatt:

Tiltakene for fag- og yrkesopplæringa i Troms virker

En fersk rapport fra Nordlandsforskning og Tilstandsrapporten 2019 bekrefter at Troms er på rett vei i fag- og yrkesopplæringa. Til tross for at ungdomskullene er lavere, har det aldri vært så mange lærlinger og lærekandidater i fylket. Det er nå rundt 300 flere enn i 2014.

Debatt:

I utakt med egen etat

Det er påfallende at flere av tiltakene som kriminalomsorgen har nedfelt i sin egen strategi for kvinner, ikke er oppfylt.

onsdag 20.11 2019

Debatt:

«Piggdekk til glede eller besvær?»

Hvis Høyre fremdeles er i besittelse av overlevelseinstinkt, bør de trekke i nødbremsen

Debatt:

«Byvekstavtale for bedre trafikksikkerhet og bymiljø»

Nok en gang ser vi hvordan trafikkutviklingen har innhentet byen, og hvor viktig det er med en kraftig opprusting av transportsystemet, både for biltrafikken, gående, syklende og kollektiv.

Debatt:

«Forskjellene i barnevernet må tas tak i»

Barnevernet er under debatt. Det er bra. Det som er bekymringsfullt er at regjeringen ikke ser ut til å ta inn over seg hvor alvorlig situasjonen er.

tirsdag 19.11 2019

Debatt:

«Slik kan du få livet og hverdagen tilbake til slik det var»

Reparere, gjøre godt igjen eller gjenopprette. Enten du er blitt utsatt for et lovbrudd, havnet i en betent nabokonflikt eller noen har krenket deg (eller du har krenket noen) slik at du ikke får «lagt det fra deg», kan gjenopprettende prosess være det du trenger, skriver lederen for Konfliktrådet i Troms.

mandag 18.11 2019

Debatt:

Det kristne menneskesynet

Ifølge Wikipedia baserer det kristne menneskesynet seg på de to hovedpilarene nestekjærlighet og forvalteransvaret.