Rederiet har i dag informert ansatte om at personlige opplysninger om dem kan være kompromitterte av det omfattende dataangrepet.
FrP presset ekstra på for å få opp kapasiteten for Hurtigruten, skriver innleggsforfatterne.
Hedda Felin går fra Equinor til Hurtigruten.
Hurtigruten øker kapasiteten langs norskekysten, og skal seile med fem skip mellom Kirkenes og Bergen fra januar.
«MS Lofoten» har seilt mellom Bergen og Kirkenes i over 56 år, i 2021 blir skipet skoleskip for Maritim videregående skole på Sørlandet, det skriver Hurtigruten i en pressemelding.
Hurtigruten omorganiserer, og rendyrker satsingen på norskekysten, skriver de i en pressemelding.
Cruiseselskapet er fremdeles usikre på hvor mange det blir snakk om. Rederiet har et «verste fall-scenario», men tror ikke man kommer dit.
Hovedtillitsvalgt Jørn Lorentzen i Hurtigruten krever at ledelsen legger alle kort på bordet i ny smitteskandale.
Hurtigruten skal ha blitt enig med Martini om at han skal fratre sin stilling.
Hurtigruten deler rutetrafikk og ekspedisjonscruise i to nye enheter. Konsernsjef Daniel Skjeldam venter en «beintøff vinter», og kan ikke utelukke nedbemanning fremover.
Knut Arild Hareide skriver om beslutningen at Hurtigrutens to skip kun skal gå fra Bodø til Kirkenes.
Den som skriver denne triste overskrifta er født og oppvokst på ett av de 34 anløpsstedene til hurtigruta. Hun har i sitt politiske virke stått opp for økonomisk støtte til denne Kystens riksveg nr.1, både som ordfører og stortingsrepresentant. Nå har hun nesten «gått i land».
I et brev til Datatilsynet retter Hurtigruten kritikk mot Tromsø kommune fordi de har delt personopplysningene til passasjerer og mannskap fra MS "Roald Amundsen".
Tromsø kommune håper å få en løsning med erstatning fra kommunen til uten å gå via rettsvesenet.
Så langt har politiet gjennomført 20 avhør, og jobber nå med å gå gjennom datamateriale i forbindelse med sommerens seilaser med «MS Roald Amundsen».
Hurtigruten har valgt å kutte i kystseilingene til to skip.
Det har vært nok ei stri uke i Hurtigruten. Og mens ledelsen fortsetter å nippe champagne, mens de lytter andektig til orkesteret som spiller pliktskyldig på dekk, ser vi andre et sakte forlis som pågår for åpen scene.
Den eksterne granskningsrapporten i etterkant av coronautbruddet på hurtigruteskipet Roald Amundsen er lagt frem.
I en pressemelding sier Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam unnskyld for selskapets håndtering av saken.
Rapporten peker på feil som ble begått i forbindelse med forberedelser til seilasene, påmønstring av mannskap, tiltak underveis og håndtering av smitteutbrudd.
På noen kaotiske uker har Hurtigruten-navnet blitt synonymt med unnfallenhet, usannheter og uegnet lederskap.
Fellesforbundet og Sjømannsforbundet har gått sammen om å politianmelde Hurtigruten for brudd på utlendingsloven på skipet MS «Fridtjof Nansen».
Solfrid Rustad (79) ble coronasmittet på MS «Roald Amundsen». Da Hurtigruten skulle gjøre det godt igjen, ble vondt verre: – Det var så ydmykende, sier Trondheim-kvinnen.
Flere gjester skal ha testet positivt for koronaviruset etter å ha vært på seilinger med MS «Fridtjof Nansen» i vår.
Hurtigrutens cruiseskip «Roald Amundsen» er ikke lenger «overtatt» av Tromsø kommune. Fredag ble skipet frigitt til Hurtigruten, og det medisinske arbeidet om bord blir avsluttet.
Tidligere høyesterettsadvokat Gunnar Nerdrum mener det er flere uheldige aspekter ved at Hurtigruten har engasjert granskning av seg selv.
Etter rundt to uker til kai i Tromsø, forlot skipet i dag byen.
Tromsø kommunes kontrollutvalg ber juristene gjøre rede for hvorfor ordfører Gunnar Wilhelmsen var habil i håndteringen av smitteutbruddet på Roald Amundsen.
Om ikke ordføreren endrer kurs, vil han seile videre fra den ene grunnstøtingen til den neste.
Hurtigruten har nær halvert bestillingene og redusert inntektene med nær to milliarder kroner i år.
Den ansatte skal ha hatt symptomer på lungebetennelse, men arbeidet likevel med gjester om bord i MS «Roald Amundsen». Skipslegene har bagatellisert koronasituasjonen, ifølge varsler.
Kommunens ansatte måtte dobbel- og trippelsjekke informasjonen de fikk fra Hurtigruten, og krisestaben følte at de måtte fatte beslutninger på sviktende eller falskt grunnlag.
Korona-smittede på hurtigruten «Roald Amundsen» ble ikke isolert, og serverte mat til mannskapet mens de var smittet. Syke ansatte mistet tillit til leger og sykepleiere om bord, som brøt regler for smittevern.
En av de to skipslegene om bord på MS «Roald Amundsen» skal ha spurt om vondt i halsen var et covid-19 symptom.
Koronasmitte er det ikke sikkert Hurtigruten kunne unngått. At det hele utviklet seg til å bli total solformørkelse kunne de imidlertid forhindret med litt bedre kommunikasjonshåndtering.
Hurtigruten bekrefter at de ansatte om bord på «Roald Amundsen» ikke får lov til å snakke med pressen. – Grunnlovsstridig, mener generalsekretæren i Norsk Redaktørforening.
Først da MS Roald Amundsen ble flytta fra havneterminalen til Breivika søndag meldte skipet fra om at det var smitte eller mistanke om smitte om bord.
Både politiet, Fylkeslegen og Sjøfartsdirektoratet undersøker om Hurtigruten har brutt smittevernloven som følge av smitteutbruddet på MS «Roald Amundsen».
Bjørn-Gunnar Jørgensen, gruppeleder i Tromsø Frp ønsker at ordfører Gunnar Wilhelmsen legger alle kortene på bordet rundt hans tilknytninger i hurtigrute-saken.
Tromsø kommune kommer ikke til å vurdere Gunnar Wilhelmsens habilitet på nytt etter at Asta Lassesen gikk inn som konstituert konserndirektør i Hurtigruten.
Fredag kveld startet døgnbemanningen med helsepersonell for å se til de koronasyke på hurtigruteskipet.
Høyres gruppeleder Erlend Svardal Bøe er ikke nådig i sin kritikk av ordførerens stilling til sine egne habilitetsspørsmål. Han mener Wilhelmsen overser problemstillinga.
I en detaljert smittevernplan beskriver Hurtigruten over 50 sider hvordan de skal ivareta smittevernet om bord, men karanteneplikten nevnes ikke med ett ord.
På fredagens pressekonferanse med kommunen og UNN kom det fram at kommunen, i samarbeid med UNN, skal ha døgnkontinuerlig bemanning på MS «Roald Amundsen».
Det som begynte som en rutinemessig svikt, har endt opp med å bli en komplett farse. Men parallelt med at vi rystes av avsløringene, sniker melankolien seg inn. Dypest sett ønsker vi bare at hurtigruta skal gå tilbake til det den en gang var.
Det blir presseorientering på rådhuset i Tromsø i dag, fredag 7. august, klokken 16:30.
Daglig leder i Tromsø Taxi Steinar Nilsen er ikke kjent med at noen av disse sjåførene har testet positivt for koronaviruset.
Ordføreren og kommunedirektøren er tydelige på at kommunen ikke skal ta regninga for de store kostnadene knyttet til blant annet Hurtigruten-utbruddet.
Én av legene om bord på hurtigruteskipet har hatt en rekke tilsynssaker mot seg, og fått gjentatte advarsler fra Helsetilsynet.
Sjefen i Norges Rederiforbund ser på smitteutbruddet på MS «Roald Amundsen» som uheldig for hele rederibransjen.
Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen sier at kommunen nå undersøker hvorfor passasjeren reiste hjem før kroronaprøven var klar.
Torsdag formiddag opplyser kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen at de to legene om bord er henvist til lugarene sine, og at de skal oppholde seg der.
Passasjeren testet først negativt og fikk kjøre sørover fordi det ikke ble fanget opp at passasjeren venta på svar på en ny test. Den andre prøven var positiv.
De nyeste testresultatene viser at 37 av mannskapet og 16 av passasjerene som har vært på de to seilasene med Hurtigruten er smittet.
Gunnar Wilhelmsen (Ap) vil ikke ta stilling til en erstatningssak mot Hurtigruten, hvor hans kone eier 0,1 prosent av aksjene og arbeider som direktør for myndighetskontakt.
Anne Marit Bjørnflaten er direktør for myndighetskontakt i Hurtigruten. Hun sier at hun ikke var kjent med dialogen mellom selskapet og FHI eller kontakten med Hadsel kommune.
Hurtigruten har mistet tilliten hos det norske folk og regjeringen. Hvis man skal ha håp om å gjenvinne denne på noe tidspunkt, må konsernsjefen gå fra borde.
Erlend Svardal Bøe (H) mener et erstatningskrav rettet mot Hurtigruten ikke bør være noe å diskutere.
Tromsø kommune ser på mulighetene til å kreve penger av Hurtigruten som følge av påførte kostnader etter korona-skandalen.
Tre dager før første seilas med MS «Roald Amundsen» fikk Hurtigruten beskjed om at ingen kunne gå i land dersom mannskap eller passasjerer skulle vært i karantene ved ombordstigning.
Hurtigrutens ekspedisjonsskip er satt på pause, men den vanlige trafikken langs norskekysten fortsetter med fire av elleve skip på havet.
Chris Hudson i Visit Tromsø er bekymra for at byens gode navn og rykte svekkes etter omtale av smitteutbruddet i internasjonale medier de siste dagene.
Tromsøs hotellbransje har lagt en positiv måned bak seg, men nå får flere avbestillinger som følge av situasjonen på «Roald Amundsen».
MS «Spitsbergen» er på vei fra Svalbard og Tromsø Havn jobber med å finne en kai til skipet som anløpet cirka klokka 20.
Besetningen som fortsatt er om bord på MS «Roald Amundsen» skal være ved godt mot etter å ha vært isolert siden fredag.
Lederen i Sjømannsforbundet, Johnny Hansen, frykter at Hurtigrutens korona-blemme vil påvirke arbeidsutsikten til medlemmene i forbundet.
Ansatte ved Handelshøgskolen på UiT tror ikke smitteutbruddet på MS «Roald Amundsen» vil ha en negativ langvarig effekt for Hurtigruten, men synes likevel de har håndtert situasjonen dårlig.
På Hurtigrutens pressekonferanse mandag ettermiddag, beklaget konsernsjef Daniel Skjeldam på det sterkeste.
Sammen med et team på 20 personer jobber Øyvind Benjaminsen nesten døgnet rundt for å gjøre smittespredningen av korona i Tromsø så liten som mulig.
Hurtigruten tok affære da Hadsel kommune ville sende ut pressemelding om at en av deres innbyggere var blitt smittet på et hurtigruteskip.
Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam sa at de aldri ville ha sluppet noen av skipet hvis de hadde mistanke om at noen var smittet av covid-19. Ifølge UNN var denne mistanken klar fredag morgen.
Tromsø kommune har ansvar for å følge opp alle som er smittet av korona i kommunen og vil derfor samarbeide med helsepersonellet om bord på MS Roald Amundsen.
Etter at Hurtigruten la til kai i Tromsø, rakk passasjerene å bevege seg over større avstander før de fikk vite at de måtte i karantene. Pandemi-ekspert Ørjan Olsvik er ikke imponert over at Hurtigruten slapp passasjerene i land når det kunne være smitte om bord.
Personen var på jobb på UNN Tromsø i 2–3 timer før smitteutbruddet på Hurtigruten-skipet ble kjent.
Jim Viktor Myrli (42) fikk beskjeden om at han kunne vært utsatt for koronaviruset da han satt på bussen på vei hjem.
36 besetningsmedlemmer fra MS «Roald Amundsen» har testet positivt. Hurtigruten har fortsatt ikke kommet i kontakt med 20 av passasjerene.
Sjåfører i Tromsø Taxi tatt ut i karantene etter at passasjerer ikke nevnte at de kunne være koronasmittet.
Dersom det hadde vært noen som helst mistanke om at koronaviruset var på MS «Roald Amundsen», ville ikke passasjerene ha forlatt skipet, sier konsernsjef i Hurtigruten.
I en pressekonferanse i formiddag bekrefter kommunen at det er 29 nye som har testet positivt for korona på Hurtigruten.
Alle de 158 besetningsmedlemmene på Hurtigrutens «MS Roald Amundsen» har blitt testet for koronasmitte.
En passasjer ble onsdag bekreftet smittet etter reise på MS «Roald Amundsen» forrige uke. Kommuneoverlegen i Vesterålen sier de informerte Hurtigruten samme dag.
Hurtigruten ga i kveld beskjed til passasjerene om at det bare er å reise hjem. Kommuneoverlegen i Tromsø sier de ikke skal reise hjem. Passasjerene sitter igjen rådville.
Alle passasjerer ved «Roald Amundsen» som ikke er bosatt i Tromsø kommune, skal i karantene uten å forlate kommunen. Tidligere statssekretær og Frp-profil, Line Miriam Haugan, hadde allerede reist hjem til Finnsnes da hun hørte om smitteutbruddet.
Sjekk reiselivets reaksjoner på gjenåpninga!
Reiselivsnæringen sulter etter turister. Torsdag ankom et av årets få cruiseskip Tromsø – luksusyachten «Seadream», med norske turister om bord.
Regjeringen endrer reglene slik at Hurtigruten kan la utlendinger oppleve kysten, uten å gå i land.
Med jubelrop fra mannskapet og solide støt i fløyta la MS Trollfjord ut fra Olavsvern onsdag formiddag. Nå skal skipe igjen i rute langs kysten etter tre måneders korona-landligge.
Hurtigruten har sikret seg ny finansiell løsning gjennom det internasjonale lånemarkedet.
Flere turister kritiserer Hurtigruten for å informere dårlig og bruke lang tid på å betale tilbake penger for avlyste reiser.
Hurtigruten bryter regler og informerer dårlig om refusjon av billetter verdt en milliard kroner, hevder Forbrukertilsynet.
Hurtigruten søkte om å få en statlig lånegaranti på 50 millioner kroner fra regjeringen, for å kunne sette ytterligere fire skip i drift. Tirsdag sa regjeringen blankt nei til rederiet.
Asta Lassesen og resten av Hurtigrutens toppledelse utsetter bonus på 15 millioner og kutter fire millioner av lønna. Nå håper de staten får skipene tilbake i drift.
– Min kone og jeg er 78 år. Vi gravde dypt i lommene for å betale for reisen, og trenger pengene, sier den engelske pensjonisten.
Halvar Pettersen mener Hurtigruten opptrer bøllete for å få gjennomslag for sine krav hos havner, staten og tjenesteleverandører. – Hans egen, lille vendetta, svarer Hurtigruten-sjef.
Regiondirektør i NHO Arktis, Målfrid Baik, er sånn høvelig fornøyd med regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett. Hun forventer seg imidlertid langt kraftigere støtteordninger til et kriserammet reiseliv senere i vår og sommer.
Hurtigruten kan tape fem milliarder kroner i inntekter før jul. Her er historien om selskapets lobbykamp for å overleve.
Hurtigruten setter ikke skipene tilbake i drift før de får svar på om selskapet får korona-støtte.
Hurtigruten taper to milliarder som følge av koronakrisen, men får ikke krisehjelp av staten. Nå ber Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum regjeringa ta grep.
Det er lett å le av dem som har vært vågale, som har bygget store hoteller, enorme skip og ny og fancy flypark til milliarder av lånte kroner. Men dette gjelder også tusenvis av arbeidsplasser - og noe infrastruktur.