Hvis evnen til å absorbere humor her i nord er like stusslig som det fremskutte aktører i sjømatnæringen gir inntrykk av, er det ikke noe å le av. Da er det dødsens alvorlig.
Når ordføreren og administrasjonen planlegger et kjøp til nærmere 100 millioner kroner, kan de ikke la være å informere kommunestyret. Da blir kommunens investeringsbudsjett vedtatt i blinde.
Bitterheten ligger nok tjukt langs veggene til Tromsø Senterparti, etter at SVs Pål Julius Skogholt ved inngangen til det nye året knabbet et av de mest realistiske, distriktsvennlige forslagene lansert i Tromsø-politikken på lange tider.
For 35. gangen deler iTromsø ut prisen Årets tromsøværing.
KOMMENTAR: TIL vil hente unge spillere. Et av unntakene bør være Morten Gamst Pedersen (39).
Tromsø kommune har plikt til å tilby omsorgsboliger til personer som har krav på det. Likevel ser vi gang på gang at det nedprioriteres.
Det er på tide å rydde opp i lovverket for butikkåpningstider, og å tillate søndagshandel.
Rasismen lever i aller høyeste grad blant oss. Og den later til å være en seiglivet organisme.
Nominasjon er en uhyre brutal prosess, og kan tidvis vekke assosiasjoner til en god, gammeldags popularitetskonkurranse. Da er det jungelloven som gjelder, og partidemokratiet er nådeløst.
Det var ikke et sjokk, det var ikke tragisk, det var ikke noe som egentlig burde ha rystet noen.
Gaute Helstrup bør bevise at han holder mål i Eliteserien før en ny kontrakt tilbys. TIL må lære av feilene som har kostet klubben vanvittige summer de siste årene.
Det lakker ufortrødent mot jul, og det er på tide å trekke noen gamle tradisjoner opp av hatten.
De ansvarlige i internasjonal fotball bryr seg ikke om menneskeliv, og iallfall ikke om de står i veien for penger eller idretten.
Nå er det pinadø nok politisk korrekthet. Ett sted må grensen gå. Og nå har det bikket over.
Serveringstedene må tas særlig vare på nå. De er byenes livsnerve, og vi er fortapt uten dem, på så uendelig mange måter.
Det er viktig at folk har tak over hodet. Retten til en plass å bo er faktisk så avgjørende for et verdig liv, at den er omtalt i FNs menneskerettighetserklæring.
Åpenhet om egne bindinger vil øke tilliten til politikere, myndigheter og pressen. Da må også journalister tåle at deres bindinger sees i kortene, og en god start er å være åpen om dem sjøl, skriver politisk redaktør Martin Lægland.
Harstad sitter ikke lenger ved forhandlingsbordet. Det kan de takke Sigrid Ina Simonsen for.
iTromsø skriver på lederplass at byens befolkning bør få vite mer om risikoen et eventuelt atomubåt-anløp vil ha.
Nei, men hva som tillates bygd er like fullt et politisk spørsmål, skriver ansvarlig redaktør Trond Haakensen.
Det er uholdbart at politikerne formaner om måtehold samtidig som de sprenger budsjettet for egne lønninger.
Det er ingen grunn til å kutte i de kommunale tjenestene på grunn av korona. Alle nødvendige utgifter skal dekkes, enten det er i helsesektoren eller skolen.
Fisken i havet blir stadig mer viktig for byene i nord. Her er fem ting du kanskje ikke visste om fisk.
Nå er det nok omkamper. Bygg veien.
«Skyt dem da, for faen, så lærer dem. Skyt dem med gummikuler!», roper SIAN-aktivisten til politiet. Organisasjonen gir på alle måter motbydeligheten et ansikt. Likevel er jeg fullstendig motstander av voldelige aksjoner mot dem.
Det er selvsagt hyggelig at «Gutan» cruiser i OBOS-ligaen, og flere har begynt å fable om at TIL aldri noensinne har levert så gode resultater. La oss nå ikke ta helt av. Statistikkene har en tendens til å helle malurt i jubelbegrene.
Koronasmitte er det ikke sikkert Hurtigruten kunne unngått. At det hele utviklet seg til å bli total solformørkelse kunne de imidlertid forhindret med litt bedre kommunikasjonshåndtering.
Om vi har vært aldri så nøye med tiltakene for å få ned koronasmitten, er det ett av dem vi lenge har ansett som hakket for hysterisk. Nå kan det se ut til at selv munnbind blir en del av vår daglige påkledning.
Det som begynte som en rutinemessig svikt, har endt opp med å bli en komplett farse. Men parallelt med at vi rystes av avsløringene, sniker melankolien seg inn. Dypest sett ønsker vi bare at hurtigruta skal gå tilbake til det den en gang var.
Hurtigruten har mistet tilliten hos det norske folk og regjeringen. Hvis man skal ha håp om å gjenvinne denne på noe tidspunkt, må konsernsjefen gå fra borde.
Syv kamper, syv seire og kun tre innslupne – tallene er så forunderlig gode at de minner om historiene fra de gamle fotballbladene Boing eller Buster. Men som der, er det noe som ikke stemmer 100 prosent for laget.
I sin iver etter å forhindre omdømmetap, har Hurtigruten sørget for at man i fremtiden ikke vil kunne stole på dem.
Svindlerne blir stadig lurere, og du gjør jobben deres lett med din nonchalanse.
Temperaturen har steget til over 20 grader – for én gangs skyld vet vi ikke hvor vi bor.
Ekspertene forbereder seg på en ny økning i smittetilfeller, men mener at erfaringer gjør at vi ikke trenger å gjøre nøyaktig det samme som sist.
Tenk deg at du ligger på en kommunalt drevet helseinstitusjon, men likevel blir overlatt til deg selv for å dø. Eller at du har enorme smerter, men må vente i tre og en halv time for å få smertelindring, ettersom den ene vakthavende ikke har tid.
De aller fleste som kjører bil har vært der og kjent på irritasjonen, ja, kanskje til og med sinne. Noen går fullstendig fra konseptene og hyler ut gjennom åpne vinduer, fløyter og hytter med neven i været, med og uten finger til værs.
Istedenfor effektivisering og avbyråkratisering har vi sett nye ledernivå og store lønnshopp i byråkratiet.
Samarbeid mellom Tromsø, Senja og Harstad kan ha mye godt for seg.
Hvis latterliggjøringen av unge idealister kan omsettes i penger, vil vi kunne fortsette å leve fett, og dra til Syden, helt til Dovre faller.
Det er noe riv, ruskende galt når det offentlige systemet er rigget slik at fullt brukbare møbler må kastes.
Forrige onsdag vedtok et enstemmig, lukket kommunestyre å innvilge en sluttpakke til kommunedirektør Britt Elin Steinveg.
Jeg har latt meg lure igjen. For n’te gang har 5.000 kroner blitt brukt for å holde «farkosten ingen mennesker kan elske» på veien.
Skal man ikke få lov til å ha selv sommeren i fred for russefeiringa? Jeg bare spør.
Om livet, og ei svunnen tid, i en platebutikk.
Prosessen rundt byvekstavtalen mellom Tromsø og staten er unødvendig byråkratisk, og under enhver kritikk.
Men her er det da ikke skittent, sa mannen som sto til knes i gjørme.
Det skal Fylkeskommunen ha – når de gjør noe, gjør de det ordentlig. Pengesløsing, for eksempel.
Å komme med løfter innen politikken er lett. Når løftene attpåtil er hellige, og midlene ikke strekker til, er det en betydelig mer krevende øvelse.
De siste generasjonene har lavere IQ enn sine foreldre, leste jeg i en forskningsrapport på søndag. Ja, for ellers hadde vel barna mine hjulpet meg med hjemmeoppgavene
I går fikk jeg beskjed om at det var 13 år siden jeg ble Facebook-medlem. Har ikke helt bestemt meg for om dette viktige «vennileumet» skal feires på vanlig vis – med kake, danseshow og fyrverkeri – eller om jeg skal gjøre noe ekstra.
Hørt den om popstjernen som ikke likte oppmerksomhet? Hva med politikeren som ikke tålte kritikk?
Norwegian balanserer på grensen til nedleggelse. Det vil eventuelt ikke gå utover så mange i Tromsø. Eller, vent nå litt.
Noen prater om hva nedstengningen av samfunnet har gjort med økonomien, men de glemmer at det er ikke myndigheters nedstengning som er problemet – det er koronaen. Folk går bare ikke på kafè om de tror at de kan bli smittet. De går heller ikke på kino, bestiller turer til Spania, Italia eller andre steder – inkludert Tromsø.
Onsdag 29. april ble det endelige nådestøtet gitt for Arctic Center-planene i sitt nåværende omfang. Uansett hva man måtte mene om den saken, er det lurt å bevege seg videre nå.
Må vi rett og slett belage oss på et Tromsø uten Mack Bryggeri? Tanken er skremmende, men helt reell.
En av de største fusjonene i landsdelens historie er i ferd med å materialisere seg. Det er nesten vanskelig å skjønne de vidtrekkende konsekvensene av dette. Jeg skal forsøke å redegjøre for noen av dem.
iTromsøs politiske redaktør gir sin analyse av nominasjonen til de ulike partiene i forkant av stortingsvalget i 2021.
Mandag skal 275.000 barn og 28.000 ansatte tilbake i barnehagen. Når skoleåpning kommer uka etter, vil det meste av samfunnet være så godt som i gang igjen. Livet vil da ha vendt til det normale, eller? Nei, på ingen måte.
Ett av de store fortrinnene Norge har, som gjør at ekspertene tror vi kommer mer helskinnet gjennom koronakrisen.
Hvor ble det av det store idrettstalentet, den fabelaktige dikteren eller popstjernen som nærmet seg gjennombrudd i utlandet? Nasjonalbiblioteket har gitt meg det nedslående svaret.
Sjøl ikke ei alvorlig krise kan gjøre at vi lemper på grunnleggende prinsipper om åpenhet, enten det er på Stortinget eller ute i de enkelte lokaldemokratiene.
– Hilde? Hilde, er du der? – Sorry, jeg måtte bare mate katten. Vel, det jeg ville frem til, var …
Om ikke kulturlivet skrantet nok fra før, vil det siste forslaget fra Finansdepartementet dytte det for alvor utfor stupet.
Det heter seg at det er i krisesituasjoner man ser hva folk er lagd av. De lokale myndighetene har i så måte vist seg som hel ved i en ellers fortvilet situasjon. Slikt skal man ikke ta for gitt.
Det fremstår paradoksalt at Oslo denne uka vurderer nye, tøffe tiltak, samtidig som justisministeren gir påpakning om å lette på smittevernet i nord.
Så rart som det enn måtte høres ut, kan det være på sin plass å minne om at dette kommer til å gå bra til slutt.
Det er flere grunner til at ekspertene mener vi vil klare oss bedre gjennom korona enn ved tidligere verdenskriser.
De kan være greit å minne om hva tiltakene mot smitte faktisk handler om. Det handler ikke om verken panikk eller ønsker om å gjøre livene verre for den enkelte. Alt er sentrert rundt det å forhindre smitte.
Arbeiderpartiet kan sikre flertall for bygging av Nord-Norgebanen på Stortinget. Partiet sier de er for, men stemmer imot.
Det vi trodde ikke kom til å bli så farlig, er plutselig i ferd med å spille børsene sjakk matt. Er det slik at det skumle monsteret under senga har vist seg å være reelt likevel?
Heller enn å diskutere innhold eller rammene for norsk skole og utdanning, kokes skolepolitikken som regel ned til noe så smalt og teknisk som opptakssystem til de videregående skolene.
Vi er inne i den store «logistikkhelveteuka», eller vinterferie, som det kalles på fagspråket.
Like sikkert som at snøen laver ned i mai, er det at KrF hytter med neven så snart noen nevner ordet alkohol.
Hvorfor kan ikke bare Kulturrådet erstattes med en folkejury? Da slipper man jo all denne dritten.
Festivaler har gått fra å være ungdommenes fristed til å bli samlingsplass for gamle, feterte loffere. Hvor lenge går det før gubbeveldet gjør sitt inntog også på Winterland?
Vi må diskutere utfordringene og mulighetene en ny flyplass fører med seg, skriver iTromsøs politiske redaktør.
Om ikke ondt, så kommer det i hvert fall til å gjøre vondt når byens politikere nå skal forsøke å styre kommunen basert på hvor mye penger de faktisk har. Eller ikke har.
Skal Gunhild Johansens (SV) ideologiske kjepphest hindre at vi får løst en akutt krise?
Skal en politioverbetjent ha lov til å si fra hvis han mener at kommunekutt vil føre til eskalering i ungdomskriminaliteten? «Nei», sier stasjonsmesteren. «Ja», mener svært mange andre
Har du hørt den om forsvarsministeren som tirret på seg AUF?
Er det av forakt for Nord-Norge at Erna Solberg nok en gang overser oss når hun peker ut nye statsråder?
Det er saker hvor en politiker bør stå steilt imot stormen og det er saker der han eller hun bør bøye av for presset. Det med å skjønne hva som er riktig i de forskjellige tilfellene handler om politisk teft.
Alle har ytret ordene «dit drar vi aldri igjen», etter å ha opplevd et ferieopphold som på ingen måte har svart til forventningene. Er Tromsø i ferd med å bli en slik plass som ikke holder det vi lover i brosjyrene?
«Å være eller ikke være», lyder teaterverdenens mest kjente sitat. At det skulle bli brukt om HTs videre eksistens på 20-tallet hadde jeg derimot ikke trodd.
I disse dager har regjeringa sendt ut et forslag til ny lovgivning for turistfiske, som vekker både glede og forargelse. Årsaken til regelendringa er at turistfiske i lang tid har vært ei næring med for dårlig regulering og kontroll.
Skal Høyre være et parti for hele Norge, må det gjenspeiles i partiets ledelse, mener politisk redaktør Martin Lægland.
Jeg skjønner godt at jeg ikke fikk det til i fjor. Da var jeg jo ikke motivert.
Alle foreldre vil det beste for barna sine. Noen vil det imidlertid så sterkt at det blir et problem. I alle fall når bekymringen er fundert i vilkårlige søk på nettet.
Under nyttårsfeiringa på The Edge spurte iTromsø en del av de festglade hva deres forsett for det neste året var. «Å drikke mindre», kom det ironisk fra en skøyer med noe rødt i glasset.
Ja, da er krampekosens epoke over oss. Julestemning skal du komme i, om du vil eller ikke. Selv de som sverger til veganpølser eller ceviche på juletallerkenen tvinges til bifall. Det sørger tre måneder med sammenhengende avspilling av julesangene for.
PR-byrået Geelmuyden Kiese inviterte denne uka til et arrangement for å fortelle hvordan man kan påvirke de rødgrønne partiene som er truende til å ta over regjeringsmakt i 2021. Prislappen for å delta på arrangementet: 6000 kroner.
Selv om det astronomisk sett ikke er fullstendig korrekt, er den mørkeste dagen i året over oss, skriver Stig Jakobsen.
Nord-Norgebanen er en viktig kampsak, men det lukter når noen vil ha det til å gå fullt så på skinner som tilfellet var her, skriver Stig Jakobsen.
Wilhelmsen er ikke verdensmester, og han er klar over det. Flere politikere kunne nytt godt av samme innstilling, mener politisk redaktør Martin Lægland.
Politisk redaktør Martin Lægland tar for seg den usannsynlige alliansen mellom Torgeir Knag Fylkesnes (SV) og Per-Willy Amundsen (Frp).
Jeg håper at vi om få år vil le av hvor teite vi var som kjempet mot nyervervelsen, skriver Stig Jakobsen om «Video Assistant Referee».
Og er virkelig Norge en krigssone? Ja, mener noen av de aller rikeste i landet.
Politisk redaktør Martin Lægland ønsker Tromsø en god Pride.
Fylkesrådsleder Willy Ørnebakk (Ap) i Troms reiser på langt flere – og dyrere – utenlandsreiser enn sine kolleger blant politiske ledere i de nordnorske fylkeskommunene. Dette viser en gjennomgang iTromsø har gjort.
Fremskrittspartiets øverste mann i Troms er bekymret på julefeiringens vegne. Her skal ikke noen svenske tilstander få ødelegge julekosen vår. Det handler om integrering, skriver Egon Holstad.
31. oktober i år kan du forvente å se zombie-strippere, Greta Thunberg-parodier og voksne folk med Donald Trump-parykk ravende i gata. Hvordan havnet vi egentlig der?
Når skal franskmennene innse at de bør holde seg til østers og Champagne?
Det er iallfall mye som kan tyde på at bevisstheten til å velge lokalt svinner hen, mener Egon Holstad.
Slik det misbrukes i dag er det i ferd med helt å miste sin mening og sitt alvor, skriver Egon Holstad.
Fisk fungerer bedre enn gulrot, skriver sjefredaktør Stig Jakobsen.
Gunhild Johansen (SV) mener at kuttene administrasjonen foreslår ikke er «spennende» eller «kreative» nok. Det er oppsiktsvekkende og helt vanvittige uttalelser.
I dag er det verdensdagen for psykisk helse. Hele kalenderen bugner året rundt over av slike dager, egne dager for å gi forskjellige tema ekstra og, undertiden sårt tiltrengt, oppmerksomhet.
Det høye alkoholinntaket gjør oss både tryggere, sunnere og mindre overvektige
Kulturministerens klønete håndtering kan føre til splid i Nord-Norge.
Ser Arbeidstilsynet for seg at alle de gamle trehusene midt i byen skal rives, for så å bygge husene opp igjen, med alle krav ivaretatt, eller skal lokalene stå tomme?
De borgerlige partiene i Tromsø har ikke gitt opp håpet om å styre byen de neste fire årene. Sjøl om det er usannsynlig, er det ikke utenkelig at de kan lykkes.
Hvis det er én tendens dette valget har bydd på, som man aldri har opplevd tidligere, er det bompengemotstandens markante inntog – og gradvise forvitring.
Valgkampen i Tromsø er nå over. Og for en valgkamp det har vært. Valget ser ut til å ville forrykke politiske strukturer som har vært gjeldende i Tromsø over lang tid, skriver politisk redaktør, Martin Lægland.
Hvis man skal analysere de siste sjokkendringene i lokalpolitikken, blir spørsmålet hvor mye av det som skyldes nasjonale trender i tiden og hvor mye som kan tilskrives forhold i Tromsø? Svaret er en smule delt.
Det er ingen enkelttema som har preget åres valgkamp mer enn bompenger. Ikke bare har det splittet og fragmentert etablerte, politiske partier i flere av landets største byer. Det har også skapt ei regjeringskrise midt i et kommunestyre- og fylkestingsvalg.
Opp fra Tromsø Arbeiderpartis ruiner stiger nå SV.
Av og til er det beste alternativet å la fanatikere bringe sitt eget rep og henge seg offentlig.
Når ble Arbeiderpartiet et parti hvor det er enkeltpersonene, og bare enkeltpersonene, som er løsninga?
Sannheten Sp forsøker å gå stille i dørene om.
Det går alltid et tog – bare ikke til Tromsø. Nå undrer et økende antall nordmenn på hvorfor.
Etter nye kostnadsberegninger, må vi kanskje ta til takke med «spekefjøla», skriver Stig Jakobsen.
«Krise på børsene i Kina og USA», sies det. «Hvorfor skal vi bekymre oss for det?» På tide å male hele bildet, med alle dets bekmørke detaljer.
Så skjedde det altså igjen. Og ingen er overrasket. Radikaliseringen av hvite nasjonalister har kostet enda ett menneskeliv i Norge.
Frp prioriterer vei foran tog. Men i Tromsø prioriterer de ingen av delene.
Det var kun passende, i en slags ironisk rettferdighet, at Tromsøbadet ble rammet av lekkasje før åpning.
Tykk, sort og giftig røyk fra brennende dekk og bildeler la seg som et tykt teppe over Tromsøya etter at det fredag oppsto brann hos Atracco Tromsø.
Etter at jernbanedirektoratet la fram en rapport om Nord-Norgebanen har den eldgamle drømmen om å få kunne ri jernhester fra Tromsø til hovedstaden igjen fått ny styrke.
Så langt har årets valgkamp både nasjonalt og lokalt vært preget av debatt om bompenger. Mange steder i landet har de endelig blitt lei etter å ha betalt bompenger i årevis. I Tromsø er folk lei før de har fått sin første faktura i posten.
Det finnes ikke én nordnorsk virkelighet, skriver politisk redaktør Martin Lægland.
Jeg har overlevd snusen, Agnar Mykle, rap-tekster og TV-slaveriet. Enten må jeg ha hatt utrolig flaks, eller så er jeg i besittelse av en nærmest katteaktig overlevelsesevne. Alt ser ut til å prelle av denne übermensch-kroppen.
Alle som måtte leve i villfarelsen om at «en god latter forlenger livet», fikk nylig påstanden kontant motbevist i en BBC-artikkel. Å være «gaillsur» er nemlig det beste både for kroppen og lommeboka.
Når noe så skjellsettende som 22. juli-terroren skjer, fører det til så store mentale omveltninger at hendelsen fremstår som utrolig mye lenger siden enn tilfellet er. Men det har altså bare gått åtte år.
Vi nordmenn liker å tro at vi er greie å ha med å gjøre, har et land som er verdens enkleste å bo i og at vi bryr oss om andre. Disse påstandene er milevis unna sannheten, hvis man begynner å grave litt.
Vi er i ferd med å gjøre som danskene – vanskeliggjøre språket slik at vi til slutt ikke engang selv forstår, mener Stig Jakobsen.
Miljødirektoratet har doblet panten på drikkeflasker og -bokser. Det er bra, men de burde jekke det betydelig mer opp.
Herman Kristoffersen skriver om hvilke grep vi kan ta for å håndtere turismen på best mulig måte.
Det sikreste tegnet på at man nærmer seg valg er at politikerne – som ved et trylleslag – fremstår med entusiasmen til reiseledere på Gran Canaria. Samme hvor tåpelig forslaget måtte være, stiller de gladelig opp.
HARSTAD (VG) Igjen synges det protestviser i Nord-Norge. Politisk er landsdelen snudd på hodet. Senterpartiet er for første gang størst. Hva er det egentlig som skjer?
Troms Kraft as har fått ny hovedeier. Det noe spesielle med denne hovedaksjonæren, som eier 60 prosent av aksjene i Troms Kraft AS, er at den ikke har noen egenkapital.
I dag står jeg her som stolt og rørt mamma til en 10.-klassing. Og min ungdom skal motta sin bekreftelse og anerkjennelse for at disse årene er fullført. Med alle de erfaringer vi har gjort oss underveis, både positive og negative. Jeg kan ikke bli mer stolt!
Anders Jenssen spiller midtstopper på TIL. Harstadværingen har ikke gjort seg bort, til tross for manglende erfaring fra Eliteserien. Det som vakte mest interesse omkring Jenssen før seriestart var imidlertid at han hadde fått jobb som revisor og måtte be arbeidsgiver om permisjon for å prøve seg som profesjonell fotballspiller.
For at næringslivet i Troms og Finnmark skal kunne fortsette å vokse og utvikle seg, er vi avhengige av nye og dyktige fagfolk.
De siste ukene har Høyre nasjonalt drevet en retorisk kampanje hvor de slår fast at lokale skoleeiere må skjerpe seg.
Norsk overvåking er en demokratisk skandale, ifølge ham som sannsynligvis kan faget aller best.
Festivalsommeren står for døra, og scenene flommer over av artister fra fordums tid. Selvsagt er det noen nye fjes også – gjerne jenter uten etternavn, som Aurora, Sigrid, Dagny og Astrid S – men i all hovedsak er headlinerne artister som hadde sin storhetstid for flere tiår siden.
Stein-Gunnar Bondevik slår et slag for en hjelpende hånd.
Ett av nyordene jeg har kommet over i 2019 er «flyskam». Godt at noen omsider tar bladet fra munnen, og sier fra om hvor elendig maten på fly har blitt.
I løpet av noen korte måneder høsten 2019 vil Tromsøs utseende og silhuett endres. På Sør-Kvaløya vil Norges nest største vindmøllepark vokse fram og i sentrum vil Solseilet reise seg og bli svært synlig i bybildet.
Jeg ble halvt fornærmet her i helga, av en kompis. Han påsto at jeg var småborgerlig, og at det var nærmest genetisk betinget, folk som er oppvokst på Finnsnes har noe småborgerlig over seg, sa han.
I dag ankommer prinsesse Märtha Louise Tromsø. Hun skal være hjertelig velkommen til byen, i likhet med alle andre som besøker oss.
Det er med stor letthet jeg kan meddele at jeg aldri mer trenger å jobbe. Nå har nemlig gutten blitt konfirmert.
Tre tredjeklassinger ved Storelva skole har skrevet hvert sitt leserinnlegg om heliumballonger.
Stig Jakobsen er frustrert over alle de bråkete motorsyklistene der ute.
Muligens har hasteetableringen av Ottar fra Lenvik-statuen – mot alle odds – vist hvordan det bør gjøres.
Først mistet vi NRK-lisensen – torsdag kom det beskjed om at NRK også dropper vintersporten.
Gunnar Wilhelmsen talte torsdag foran 300 av sine partifeller, eller «kamerater», som det heter i Arbeiderpartiet. Han hørtes knapt ut som noen politiker mens han stolt, og med forfriskende tydelighet, proklamerte at «hans løfter er hellige»
Et hasteforslag kan mot alle odds forhindre at denne endeløse komedien får et tragisk utfall.
Tidligere ordfører Herman Kristoffersen kommenterer bompengedebatten.
Skandaler, orgier og verdensherredømme er selvfølgelig enhver manusforfatters våte drøm. Mötley Crüe- filmen «The Dirt» har dog skapt lite blest rundt selve musikken til rabagastene fra L.A.
Hvordan kan det ha seg at 30-årsjubileet til den største tekniske omveltningen i nyere tid ikke får noen markering?
Hver gang det skjer en terrorhandling hvor man ikke kjenner til gjerningsmennene, hopper enkelte overivrige til og plasserer skylden på en gruppe. Det er bare så fryktelig dumt når statsministeren er den som forhaster seg på denne måten.
Aktivitetsguide er et tiltak som får flere barn inkludert i samfunnet gjennom idrett. Det er derfor overraskende at Kulturdepartementet velger å nedprioritere den metoden som gir best resultat i et integreringsperspektiv. Vi håper de ombestemmer seg.
Våre universiteter og høyskoler har et viktig dannelsesoppdrag, de skal hjelpe studenter til å realisere sine mål, og de skal levere den arbeidskraften som nærings- og arbeidslivet trenger. En forutsetning for å lykkes med dette, er at studentene har det bra.
iTromsø har ikke lenger kommentarfelt under sine redaksjonelle saker.
Oppildnet av en overraskende West Ham-seier, begynte en kompis og jeg å leke med tanken om å dra ned og se favorittlaget Wimbledon i neste cuprunde. Det var inntil vi trakk Millwall. Å dra dit ville være jevngodt døden – eller enda verre – en bortekamp i Gryllefjord.
− Hvis det sto galt til i Høyre, er dette verre i Arbeiderpartiet.
Tromsø Høyre må ta et oppgjør med holdninger til samiske spørsmål internt i egne rekker, skriver politisk redaktør Martin Lægland.
Plattformen til Erna Solbergs nye flertallsregjering er full av paradokser og selvmotsigelser, skriver politisk redaktør Martin Lægland.
Viser «renselsesprosessen» på De britiske øyer vei for drastiske endringer også hos oss, spør Stig Jakobsen i sin kommentar.
Nytt år, nye muligheter, heter det så fint. Hadde mennesket evnet å lære av sine feil, ville vi for lengst skrinlagt dette årlige bedraget om at vi skal finne vårt nye «jeg».
Man snakker innimellom om året det var så bratt. 2018 var et slikt.
Jeg har fulgt debatten rundt regionreformen i kommentarfelt på Facebook og andre plattformer, og jeg har en viktig oppfordring til debattantene: Slutt å true andre i politisk debatt, før dere blir anmeldt og dømt for det.
Som syklist skulle jeg ønske at Tromsø var en god sykkelby og at det var sømløst å sykle til jobb, men dét er det ikke.
Denne uka kom man et skritt nærmere sammenslåing, da Troms og Finnmark Ap landet på en intern avtale å forholde seg til Stortingets vedtak om at fylkene skal slås sammen.
Jens Johan Hjort har for andre gang stilt Tromsø Høyre i den dypeste forlegenhet.
Ingen har klart å stoppe kjeften eller knekke gitarhalsen til Ted Nugent enda. På selveste luciadagen runder den høylytte gitarkrigeren 70 år.
På rådhuset har spillet om budsjettene for de neste fire årene startet – og det ligger an til et skikkelig bikkjeslagsmål mellom politikerne og administrasjonen, skriver Christer Pedersen
Sannheten er at Odd Klaudiussen gjør livet som kommentator i iTromsø ufattelig mye enklere. Å jobbe med ham er som å være på lag med Lionel Messi, eller Sigurd Rushfeldt, skriver iTromsøs sjefredaktør Stig Jakobsen.
Kjendiser, gratis skolemat, parlamentarisme og ny ungdomsskole. Arbeiderpartiet tar mange friske grep før valget.
Mener det ligger en viss forbannelse over denne kulinariske eksessen. Og det har med ingredienser å gjøre.
Det vil være uklokt av SV om de ikke velger Torgeir Knag Fylkesnes som nestleder, skriver Martin Lægland.
At Jens Johan fortsatt engasjerer, er i alle fall klart. Hvorvidt det bidrar til å samle høyresiden er derimot ytterst tvilsomt, skriver Stig Jakobsen i sin leder.