Tema

lørdag 23.01 2021

Slik gikk det når utestedene åpnet igjen:

På Jernbanen ble det solgt så mye mat at Harry måtte bestille mer

Utestedene melder om mye folk, mye mat og mye drikke ved opphevingen av skjenkestoppen fredag.

torsdag 12.11 2020

Dette har tromsøværinger drukket mest av under pandemien

Norsk gin og kjølig rosévin er de største klatrerne på Vinmonopolets salgsstatistikk i Tromsø.

Tromsøværingene har kjøpt 280.000 liter mer alkohol etter at koronapandemien brøt ut

I tiden som er gått siden lockdown har salget på Vinmopolene i Tromsø bokstavelig talt gått i taket.

fredag 17.07 2020
3

Her spiser du deg til feriefølelsen

Disse spisestedene serverer følelsen av utenlandsferie og varmere strøk for de av oss som blir hjemme i sommer.

onsdag 01.07 2020

I kveld starter den tidligere TIL-toppen på sitt nye eventyr: – Jeg kjenner at det kribler litt ekstra

Svein-Morten Johansen var lenge usikker på hva han skulle gjøre etter at han sluttet i TIL, men tror at han ville angret i fremtiden om han ikke hadde satset på sin mangeårige hobby.

torsdag 16.04 2020

Vinentusiast og UNN-leder blir medeier i bar

Kursholder og vinekspert Toril Fagerheim blir ny deleier i vin- og matstedet Amtmandens i Cora Sandels gate.

torsdag 27.02 2020

Matspalten:

Fransk klassiker som virkelig smaker fugl – velsmakende Coq au vin

Den har litt 70-tall over seg, den franske klassiske bonderetten Coq au vin.

torsdag 20.02 2020

Norges mest kjente vinjournalist til Tromsø: Håper på «champagnestemning»

Ingvild Tennfjord, som har over én million lesere hver uke, skal lære tromsøværingene om hvilke viner som passer til sjømat.

torsdag 06.02 2020

Ukas vinanbefalinger:

Kos til helgen

Se hvilke viner iTromsøs anmelder anbefaler denne uka.

fredag 24.01 2020

Ukens vinanbefalinger:

Vin til lysere tider

Les ukens vinanbefalinger her.

torsdag 16.01 2020

Ukens vinanbefalinger:

Dette er vinanmelderens fem januar-favoritter

iTromsøs vinekspert John Strandmo deler sine beste tips.

torsdag 02.01 2020

Fem bag-in-box-anbefalinger for nyåret

Vår vinanmelder John Strandmo kommer her med fem ulike viner på kartong, som han anbefaler for det nye året.

søndag 22.12 2019

Dette var tiårets største mat- og drikketrender

Surøl, tatoverte kokker og svindyre hamburgere – dette er noe av det vi drakk og spiste mest det siste tiåret.

torsdag 19.12 2019

Julebobler og gode portviner

torsdag 12.12 2019

Akevitter fra nord og sør

Se hvilke akevitter som anbefales til julematen.

Ukens matspalte:

Italiensk landkylling i rosmarin-, hvitløk- og hvitvinssaus

En av de enkleste, men samtidig mest velsmakende kyllingrettene jeg vet om er den italienske «pollo in potacchio».

torsdag 05.12 2019

Ukens vinanbefalinger:

Fuktige gaveideer

Julen nærmer seg hva er da bedre enn å komme med noen tips om hva du kan kjøpe i julegave til den som har alt.

torsdag 28.11 2019

Ukens matspalte:

Thanksgiving Day: «Minikalkun» i ovnen

Denne uka feirer vi amerikansk Thanksgiving.

torsdag 21.11 2019

Ukens vinspalte:

Bobler og andre go'biter

Se hvilke viner iTromsøs anmelder anbefaler denne uka.

1

Ukens matspalte:

«Tartiflette» – kraftkost fra Alpene med poteter, bacon, vin og ost

Har du vært i de franske Alpene er sannsynligheten svært stor for at du har smakt «tartiflette».

fredag 15.11 2019

– Det enkle er ofte det beste ...:

«Sømandsbøf» i ovnen

Det er mye godt som kommer fra Danmark, men spørsmålet er om ikke den tradisjonelle retten «sømandsbøf» er blant det bedre.

torsdag 14.11 2019

Ukens vinspalte:

Viner fra bestillingsutvalget

Se hvilke viner iTromsøs anmelder anbefaler denne uka.

søndag 10.11 2019

«Dødelig vin» og rødt juleøl: Slik var helgas øl- og vinfestival

Lørdag formiddag gikk julens øl- og vinfestival av stabelen inne på Scandic Ishavshotell. Her kunne de friste med et bredt utvalg av øl, vin og brennevin.

torsdag 07.11 2019

«Raggmunk», «råraka», «røsti» eller helt enkelt potetpannekake

Kjært barn har mange navn, noe som tyder på at retten vi serverer i ukas matspalte er en favoritt hos mange.

torsdag 31.10 2019
10

Gode viner til å nyte inne mens det snør ute

iTromsøs vinekspert John Strandmo deler sine beste tips.

torsdag 24.10 2019

Ukens matspalte:

Fløyelsmyk gnocchi – kosemat av egg, mel og nypoteter

Dersom du ennå ikke har smakt fløyelsmyke gnocchi med en eller annen god saus – da har du misset noe stort her i livet.

Enda flere, gode høstviner ...

Se hvilke viner iTromsøs anmelder anbefaler denne uka.

torsdag 17.10 2019

Høstlige go'biter på boks

Sjekk ut vår vinanmelders kartonganbefalinger.

lørdag 05.10 2019

Ukens vinspalte

10 gode viner du må bestille

Se hvilke viner iTromsøs anmelder anbefaler denne uka.

fredag 04.10 2019

Ovnsbakt lammeskank, smørstekt rosenkål og puré av selleri

Denne uka skal vi ta tiden til hjelp for å lage en aldeles nydelig festmiddag av de billigste delene fra lammet.

lørdag 28.09 2019

Høstmat for frosne:

Lun fisk- og skalldyrsuppe

Det har vært nattefrost ute allerede, og høsten er her for alvor. Da passer det veldig godt med en varmende suppe fra havet.

torsdag 26.09 2019

Ukas vinanbefalinger:

Regner 5-ere og 6-ere over rimelige varianter

Vår vinanmelder har testet en rekke viner og har flere anbefalinger å komme med.

onsdag 25.09 2019

Smakfestivalen godt besøkt til tross for dårlig vær

Til tross for dårlig vær sist helg melder Smakfestivalen om besøkstall på høyde med fjorårets rundt 60.000 besøkende.

fredag 20.09 2019

Smakfestivalen vil bli verdens reneste matfestival

I år har Smakfestivalen et så sterkt fokus på gjenbruk og bærekraft at du til og med skal kunne spise opp tallerkenen din.

torsdag 19.09 2019

Ukens vinspalte

Viner til småvilt og lam

Se hvilke viner iTromsøs anmelder anbefaler denne uka.

onsdag 11.09 2019

Ukas vinanbefalinger:

Litt mer sommer

Vi ser tilbake med noen sommerlige smaker, tidlig på høsten.

4

Ukas matspalte:

Hjemmelaget tagliatelle med tørket steinsopp

Noen ganger vil du ha noe som er enkelt, men likevel smaker himmelsk. Da er denne oppskriften perfekt.

torsdag 05.09 2019

Tromsø er en av ti kommuner der polet holder stengt på valgdagen

Selv om regjeringen har åpnet for alkoholsalg på valgdagen, er det kommunale vedtak i ti kommuner om null alkoholsalg på valgdagen.

onsdag 04.09 2019

Ukens vinanbefalinger:

Noen høstlige BiB-er

Her er forslag til noen høstlige viner du kan kose deg med i helga.

fredag 30.08 2019

Tromsø-restaurant manglet brannalarmanlegg – ble stengt på dagen

Mangler ved brannsikkerheten ble avdekket under en kontroll torsdag.

torsdag 29.08 2019

Ukens matspalte

Sprø og velsmakende lammekarré med lun ratatouille

Årets første lammekjøtt er nå tilgjengelig i butikkene – noe vi feirer med å servere en fransk-italiensk oppskrift for det kanskje edleste stykket på lammet – karréen.

Prisgunstige viner du kan teste ut i helga

Se hvilke viner som anbefales denne uka.

fredag 23.08 2019

Ukens matspalte:

Kryddersterke indonesiske grillspyd med nydelig peanøttsaus

Vi har grillet mye denne sommeren, og skal fortsette med en lekker oppskrift på kyllingspyd med peanøttsaus.

torsdag 22.08 2019

Ukens vinspalte:

Lett blanding til helgekosen

Se hvilke viner iTromsøs anmelder anbefaler denne uka.

torsdag 15.08 2019

Ukens vinanbefalinger:

Modne bær, urter og svart lakris

Sjekk hvilke terningkast vår vinekspert triller på denne ukas anbefalinger.

lørdag 03.08 2019

Ukens vinanbefalinger:

10 gode viner du kan kose deg med

Vår vinanmelder John Strandmo har smakt seg gjennom flere ulike viner til helgekosen.

lørdag 27.07 2019

Ukens vinanbefalinger:

5 kraftige røde og 5 gode hvite til helgekosen

Vår vinanmelder John Strandmo har smakt seg gjennom flere ulike hvite og røde viner.

torsdag 25.07 2019

Ukens matspalte:

Mat for late dager: Fisk, pølser, sopp og grønnsaker bakt i folie på grillen

I ukas matspalte serverer vi oppskrifter for dem som mener at maten blir best når den får klare seg selv.

onsdag 10.07 2019

Da er sommeren i boks. Her er ni sommerlige kartongviner og en god overraskelse

Vår vinanmelder John Strandmo har smakt seg gjennom flere ulike kartongviner og en spritzer.

torsdag 04.07 2019

Ukens matspalte:

Sausete og smaksrikt selskap til sommerens grillmat

Hva ville grilling være uten god saus eller dressing? En tørr og trist affære, spør dere meg.

Billige og dyre go'biter

Se hvilke viner iTromsøs vinanmelder anbefaler denne helga.

torsdag 27.06 2019
10

Ukens vinanbefalinger:

Lyst på en god sommervin? Her er ti gode tips

Bla deg gjennom bildekarusellen for å få denne ukens vinanbefalinger.

Ukens matspalte:

Lun og lekker bønnesalat til grillet T-bone steak fra Italia

Denne uka skal vi lage en lun og lekker salat av Borlotti-bønner og spinat som vi serverer med en godt grillet T-bone steak.

mandag 24.06 2019

12 år etter at det startet opp i USA, kommer populært konsept til Tromsø

Du trenger likevel ikke være kunstner for å delta på byens nye underholdningskonsept som består av kunstmaling og vindrikking.

torsdag 20.06 2019

Skal servere norske skalldyr til verdens absolutt beste kokker

Når verdens 50 beste restauranter kåres i Singapore denne uka vil kokkene få en smakebit av blant annet reker fra Lyngen.

Gode tips til en «boblende» helg

10 musserende viner vurdert av vår vinanmelder.

fredag 14.06 2019

Ukens matspalte:

Knepen og lekker «mini-ravioli» med kjøtt- og grønnsaksfyll

Ukas matrett kan takke et lekent rumpe-klaps for sin tilblivelse.

torsdag 13.06 2019

Ukens vinanbefalinger:

Ni gode og en grei Bordeaux-vin

Vår vinanmelder har testet flere viner fra det velkjente vindistriktet.

torsdag 06.06 2019
1

Ukens matspalte:

Den eneste korrekte måten å lage Spagetti Carbonara

Er du en av dem som lager Spaghetti Carbonara med fløte? Da synder du grovt.

Ukens vinanbefalinger:

En helg fylt med gode røde og hvite

Les om ukens anbefalte viner her.

torsdag 30.05 2019

En god miks til helgen

Her er helgens anbefalinger fra iTromsøs vinanmelder.

fredag 24.05 2019

Reprise-kommentar:

La oss heie på det sorte gullet fra havet

Heldige oss i Norge, som har tilgang til dette fantastiske stoffet fra havet. Nå er det bare å forsyne seg, med den beste samvittighet.

torsdag 23.05 2019

Noen svingode viner

Les ukens anbefalinger fra Tromsøs vinanmelder.

torsdag 09.05 2019

No' godt til nasjonaldagen ...

Se hvilke viner iTromsøs vinanmelder anbefaler til 17. mai-feiringen.

Ukas matspalte

Grove, sprøstekte fiskekaker

– Fiskekaker, sier du. Er ikke det kjedelige greier? – Overhodet ikke, sier jeg. I hvert fall ikke om du lager ukas oppskrift.

torsdag 02.05 2019

Ukens matspalte:

Imponer gjestene med en mør og lekker libanesisk lammebog

Selv om påsken er over så kan vi godt kose oss med lammekjøtt. Ukas oppskrift er hentet fra Libanon – der de kombinerer de beste middelhavs-råvarene med spennende krydder fra Østen.

Få ukens vinanbefalinger her

Tørt lær, kaffe, vanilje og urter. La deg friste av ukens utvalgte viner her.

søndag 21.04 2019

Fire lekre frokoster til påskekosen

Gleder du deg til lange, gode påskefrokoster? iTromsøs Mat-Christer har fire oppskrifter som vil gi frokosten prikken over i-en.

torsdag 11.04 2019

Ukas matspalte

Fargerik festmat: Fuktig torsk – «Merluzzo in umido»

Skreisesongen er på hell, men fortsatt er tilgangen på flott torsk stor. I ukas matspalte skal vi lage en klassisk torskerett fra Toscana og Liguria i Italia.

Flere påskeviner

Se hvilke viner iTromsøs vinanmelder anbefaler til påskekosen.

torsdag 04.04 2019

Ukens vinanbefalinger:

En forsmak av påske

Det er en liten stund igjen til påske, men allerede nå kan man begynne å planlegge innkjøp.

Ukas matspalte:

Svenske elgkjøttkaker – älgfärsjärpar

I ukas matspalte skal vi la Skogens Konge bidra med råvarene – vi skal lage svenske elgkjøttkaker.

lørdag 30.03 2019

Øl- og vinfestivalen er mer populær enn noen gang

Vidar Pedersen smiler bredt om dagen. Aldri før har interessen for hans øl- og vinfestival vært større.

torsdag 28.03 2019

Krydret klassiker:

Djevelsk god kylling – pollo alla diavola

Det må jo smake sterkt når vi lager det som høres ut som fandens egen kyllingfavoritt.

Røde, hvit og rosé

Her er ukas vintips.

torsdag 21.03 2019

Ukas matspalte:

Rødvin- og tomatkokte lammeskanker

Mens vi var ute i skiløypa i noen timer, koset to lammeskanker seg i en halv flaske vin hjemme på komfyren.

Ukas vinanbefalinger:

Foretrekker du bobler eller rødt? Vår vinekspert har tips til begge

Les ukens vinanbefalinger her!

fredag 15.03 2019

Matspalten:

Har du safran igjen fra lussekattene? Prøv denne lune fiskesuppen

Jeg skal gi dere et tilbud dere ikke kan avslå: Oppskriften på en siciliansk fisk- og skalldyrsuppe krydret med safran og urter.

torsdag 07.03 2019

Ukas matspalte:

Roastbeef med sennep og pepperrot

Noe av det beste med å reise til England er søndagslunsjene på pub. I ukas matspalte lager vi en skikkelig publunsj-klassiker - roastbeef på grønnsaksseng.

Ukens vinanbefalinger:

Disse kan du kose deg med i helgen

John Strandmo har smakt seg fram og har en bunke ny vinanbefalinger å komme med også til denne helga.

søndag 03.03 2019

Restauranten stengte dørene søndag. I april åpner den igjen

Skal pusses opp og fornyes.

torsdag 28.02 2019

Ukas matspalte:

Fersk pasta med nøtte- og rekesmør

Pasta med smør trenger ikke å være fattigmannsføde eller hurtigmat – det kan med noen få enkle grep bli skikkelig festmat.

Ukas vinanbefalinger

Tre billige godbiter

Les ukas vinanbefalinger her!

torsdag 21.02 2019

En god miks

Dette er helgens vinanbefalinger!

fredag 15.02 2019

Ukens vinspalte

Tunge italienske viner

Disse vinene anbefaler iTromsøs vinanmelder denne uka.

torsdag 14.02 2019

Ukens matspalte:

Kryddersterk gulasj med spätzle

En dampende og paprika-sterk gulasj hjelper deg gjennom det meste av vinterkulde og snøkov.

torsdag 07.02 2019

Ukas matspalte:

Svineindrefilet med tre sorter pepper

Vinanbefalinger til hvitt kjøtt, vilt og sjømat

Dissene vinene anbefaler iTromsøs vinanmelder i ukas vinspalte.

torsdag 31.01 2019

Ukas vinanbefalinger:

Solide italienere

torsdag 24.01 2019

Ukens vinanbefalinger:

Skatter fra bestillingsutvalget

Noen ganger gjør man lurt i å utforske utover det som finnes i hyllene.

torsdag 17.01 2019

Noen for kjelleren

Sjekk ut ukens vinanbefalinger.

1

Ukens matspalte:

Klassisk kraftkost: Varmende ertesuppe

Hjemmelaget ertesuppe er blant det beste du kan lage og servere vinterstid.

torsdag 10.01 2019

Solide boksviner

Trenger du tips til hvilken kartongvin du bør kjøpe? Da kan kanskje en av disse være noe for deg.

1

Ukens matspalte:

Lakesaltet torsk med grønn potetmos

torsdag 03.01 2019

Billige vintips på nyåret

onsdag 02.01 2019

Ukas matspalte:

Saftige og møre fløtegratinerte poteter på en helt ny måte

Fløtegratinerte poteter er en klassiker – og i ukas matspalte serverer vi en kokt! versjon av retten.

fredag 28.12 2018

Ukas matspalte:

Italiensk klassiker som vil smelte hjertet ditt

Vanskelig å finne inspirasjon til nyttårsmiddagen? Hva med en osso buco som er så god at du får tårer i øynene.

torsdag 27.12 2018

Ukas vinspalte:

Edle dråper som passer perfekt til nyttårsfesten

Vår vinanmelder John Strandmo kommer med sine anbefalinger til selveste nyttårsaften.

torsdag 20.12 2018

Ukens vinanbefalinger:

Gått deg vill i jungelen av musserende viner? Vår vinekspert vet råd

I disse høytidsdager kan man fint unne seg vin med litt futt. Her er vår eksperts anbefalinger for jul- og nyttårsfeiringen.

Ukas matspalte:

Pinnekjøtt med en liten tvist

Pinnekjøtt kokt oppå poteter og penslet med honning og sennep, samt søtpoteter i kålrabistappe – her kommet en litt annen vri på den tradisjonelle julemiddagen.

torsdag 13.12 2018

Ukens vinspalte

Disse akevittene passer til julematen

Sjekk ut hvilke akevitter som passer til julematen og hvilke som nytes best alene.

Italiensk julelunsj: Nydelige «Nisseluer» i kraftig buljong

Like viktig som julegrøten er for oss, er «cappelletti in brodo» for italienerne. Her følger en litt fornorsket variant av juleklassikeren.

torsdag 06.12 2018

Ukas vinanbefalinger:

Viner til å få julestemning av

Disse er for gode til å koke bort i gløggen...

Ukas matspalte:

Skal det være litt amerikansk snadder? Hemmeligheten er surmelk og mursteiner

Grillet kylling er vanskelig å få saftig og sprø på samme gang – det ene utelukker ofte det andre. Men ikke i denne oppskriften, og «nøkkelen» er surmelk og murstein.

torsdag 29.11 2018

Ukens matspalte:

Lekker fiskegryte fra San Francisco Bay – californisk «Cioppino»

Om du spør noen fra lokalbefolkningen om hva som kjennetegner kjøkkenet i San Francisco er svaret nesten garantert «Cioppino».

Ukens vinanbefalinger:

Den perfekte vinen til fredagspizzaen finner du her

Ukens vinanbefalinger finner du her.

torsdag 22.11 2018

Ukas vinspalte

Vinanmelderens anbefalinger for helgen

Vår vinanmelder John Strandmo har følgende tips å komme med dersom du har tenkt å nyte et glass med noe hvit eller rødt.

Ukas matspalte

Amerikansk «pytt i panne»: Grillet ørret med lun «Succotash»

I ukas matspalte skal vi til «the Deep South» i USA for å finne selskap til et saftig stykke grillet ørret.

torsdag 15.11 2018

Ukens vinspalte:

Ti viner som står til terningkast 6

Disse vinene er gode å lagre

torsdag 08.11 2018
4

Ukas matspalte

«Gnudi» – nakne, grønne pastaboller i frisk smør- og salviesaus

Vi har tidligere laget «ribollito» i matspalten – en av Toscanas virkelige «nasjonalretter». Denne uka skal vi lage en annen – nemlig «gnudi».

onsdag 07.11 2018

Ukas vinanbefalinger:

La deg friste av disse billige godbitene

Trenger du inspirasjon til hva du bør servere til helgens måltider eller bare til ostefatet i kveld? Les ukas vinanbefaling her!

Klar for eksklusivt brennevinsslipp på Jekta

For første gang kan butikksjef Stig Skogeng på Jekta-polet tilby varer i forbindelse med Vinmonopolets brennevinsslipp på spesialutvalget. Det gleder han seg til.

torsdag 01.11 2018

Ukas matspalte:

Bourride med tørrfisk, reker og frisk hjemmelaget aioli

Tørrfisk er en utmerket råvare i suppe, og i ukas matspalte skal vi lage en variant bourride. Der vi lar utvannet tørrfisk spille hovedrollen i den sørfranske suppa.

Kraftige røde til vilt og lam

Disse er prefekte til lammelåret.

torsdag 25.10 2018
1

Ukas matspalte:

Tørrfisk med pærer og rosiner? Absolutt!

Tørrfisk med pærer og rosiner? Absolutt! Det er en flott match som gir en spennende og eksotisk høstmiddag.

Ukens vinanbefalinger:

Skal det være en aldri så liten portvin?

Blant ukas anbefalinger skinner dessertvinene.

torsdag 18.10 2018

Portviner i toppklasse og annet godt til helgekosen

Ukas matspalte

Klassisk tørrfiskgryte fra havnebyen Ancona i Italia

Ukas matspalte tar for seg en matrett som er så klassisk og tradisjonsrik at den har fått et eget akademi knyttet til seg.

torsdag 11.10 2018

Ukens vinanbefalinger

Høstens dunker som går godt til lam og vilt

Det skal være lov å kose seg, og disse boksene inneholder mye kos.

Ukas matspalte

Begå helligbrøde – lag en helt ny vri på Norges nasjonalrett!

torsdag 04.10 2018

Ukens vinanbefalinger:

Vin til høstens måltider

Her er de beste vinkjøpene du gjør til høstens middagsselskap.

Ukas matspalte:

Ribolito – en av verdens beste supper

I ukas matspalte skal vi koke Toscanas «nasjonalrett», en nydelig ribollito som skal få godgjøre seg lenge i gryta.

torsdag 27.09 2018

Vinanbefalinger for både de som liker rødt, hvitt og musserende

Disse vinene må bestilles fra Vinmonopolet.

torsdag 20.09 2018

Ukas vinanbefalinger:

Terningkast 5 til en plastvin? Ja visst!

Denne uken skal vi på en aldri så liten jordomseiling med stopp i Sør-Afrika, Chile, Frankrike og New Zealand.

onsdag 19.09 2018

Smakfestivalen: – Ta med egne kopper og tallerkener

På årets Smakfestival vil det lønne seg å ta med eget dekketøy til byen.

fredag 14.09 2018

Ukens vinanbefalinger:

Disse vinene bør du bestille

I blant må man planlegge litt for å oppleve virkelig god vin.

Ukens Matspalte:

Vi nyter det beste fra skogen og fjellet

Sommeren har forlatt oss, og selv om vi fortsatt kan få noen få blaff av varme og solskinn så er høsten her. Endelig.

torsdag 06.09 2018

Ukens matspalte:

Luksustoast rett fra kantarellskogen

Soppsanking blir mer og mer populært, og det er kanskje ikke så rart all den tid at skogen bugner av eksklusive delikatesser over hele landet.

Ukens vinanbefalinger:

Billige, men verdt hver ei krone

God vin trenger ikke koste skjorta. Les ukens vinanmeldelser her!

torsdag 30.08 2018

Ukens vinanbefalinger:

Si velkommen til høsten med noen mørke røde

Det går mot høst, og da er det på tide å atter en gang omfavne de klassiske røde.

Ukens matspalte:

Slik bør du bruke den nye «supergrønnsaken» mangold

Har du ikke smakt mangold ennå? Da er det sannelig på tide – det er nemlig blant det sunneste og beste du kan spise.

torsdag 23.08 2018
5

På jakt etter gode viner til helga? Sjekk ut disse fruktige dråpene

Bla deg gjennom bildeserien i toppen av saken for å se denne ukens vinanbefalinger.

torsdag 16.08 2018

Solide chilenere

onsdag 08.08 2018

Kyllingkarri fra kryddernes forlovede land – indiske Kerala

La deg ikke avskrekke fra å lage denne kyllingkarrien – selv om den inneholder 14 forskjellige krydder.

tirsdag 07.08 2018

Kjørte fra Malangen for å handle nederlandsk ost i sentrum

Rigmor og Jan Klausen kjørte fra Malangen for å besøke det Internasjonale Matmarkedet, som er i Tromsø denne uka.

torsdag 02.08 2018

Grillkjøtt for viderekomne – si hei til «coulotte»-steika

Dette er et stykke av oksen som vi ikke er så kjent med her til lands. Det må vi gjøre noe med.

Her er ukas beste viner

fredag 27.07 2018

Ukens vin-anbefalinger:

Mer sommergodt

Her er noen deilige viner å nyte i den etterlengtede sommervarmen.

torsdag 26.07 2018

Sommerværet splitter landet

Sommerværet innvirker på drikkevanene til tørste nordmenn. Hos Vinmonopolet har det gitt utslag i hvilke typer vin som blir solgt mest.

Drikkevanene endrer seg ellers i landet – her holder vi fast

Halvårstallene fra Vinmonopolet bekrefter den trenden man har sett de siste årene. Det skjer et skift fra mørkere til lysere drikker – bare ikke i Tromsø helt enda.

Ukens Matspalte:

Nyt kryddersterke og saftige indiske grillede kyllingfileter

Grillsesongen er langt fra over, og i ukas matspalte søker vi oss helt til India for å hente inspirasjon.

fredag 20.07 2018
5

Flere fristende sommervarianter

Sjekk ut ukens anbefalinger.

torsdag 19.07 2018

Ukens matspalte

Pastafest i rosa og grønt: Hjemmelaget spagetti med reker og spinat

torsdag 12.07 2018

Ukens mat-spalte:

En smak av sommer med saftig kylling bakt med salvie og vin

I dag skal vi bruke en meget anvendelig urtekrydder til å lage en meget velsmakende og saftig kyllingrett.

1

Ukens vin-anbefalinger:

Disse vinene passer ypperlig til både sjø- og grillmat

Nå er sommeren her, og disse kan med hell nytes i godværet.

onsdag 04.07 2018

Et knippe sommer-viner

Ukens matspalte:

Kan man spise reinskav om sommeren? Selvfølgelig kan man det!

Reinkjøtt er jo tradisjonelt sett mat man serverer i jakttiden om høsten – men tro meg, det er utmerket sommermat.

tirsdag 03.07 2018

– Jeg trodde aldri dette kom til å skje, men så skjer det før jeg er 20

Tromsøgutten Jon Erlend Matre (19) har reist til Taiwan for å delta i en internasjonal kokkekonkurranse denne uka.

fredag 29.06 2018

Toril er en av Tromsøs få skikkelige vineksperter

Toril Fagerheim er en av Tromsøs få skikkelige vineksperter

torsdag 28.06 2018

Ukens matspalte

Lett og lekker spinatpai: «Flan» fra italienske Piemonte

De beste boksvinene til ferien

torsdag 21.06 2018

Vin til pluss/minus 100-lappen

søndag 17.06 2018

Reportasjen:

Drømmeferien for både proffe og uproffe mat- og vininteresserte

– Jeg tror at folk er lei av standardisert supermarkedmat. De er mer opptatt av kvalitet. Mat- og vinturisme som kulturelt fenomen er et tegn på dette.

torsdag 07.06 2018

Ukas vinanmeldelser:

Nydelige bobler og hvite viner

Disse kan nytes alene eller matches med stort hell til sjømat og hvitt kjøtt.

Ukens matspalte:

Frist brunsj-gjester med «Dyrlægens natmad» og andre deilige danske «smørrebrød»

Denne uken skal vi meske oss med det beste fra det danske kjøkken – de deilige smørrebrødene.

torsdag 31.05 2018

Ukens vinanbefalinger:

Disse boblene går perfekt til både reker og fest

Denne uken har vi anmeldt det beste av både dyre og billige varianter av musserende vin.

Ukens matspalte:

Grillede kjøttruletter og grønnsaker med rosmarinolje

Selv om kvikksølvet ikke er enig, så er grillsesongen her. I ukas matspalte griller vi rullet kjøtt og gode grønnsaker.

tirsdag 29.05 2018

Nå blir tromsøgutten Marelius sjef på en av Oslos hippeste barer

Marelius Kristiansen Moens vininteresse har ført ham over hele verden. Nå skal 26-åringen bli sjef på den nyåpnede vinbaren Radegast Wine Bar på Grünerløkka.

søndag 27.05 2018

Matspalten

Nygrillet souvlaki, frisk tzatziki og sprø gresk salat

torsdag 24.05 2018
1

Ukas vinanbefaliner:

Tre solide, greske go'biter

Sjekk hva vår vinanmelder anbefaler denne uka.

fredag 18.05 2018
1

Ukas vinanbefalinger:

Solide franske og spanske

Ukas vinanbefalinger består av fire 6'ere og seks 5'ere

onsdag 16.05 2018

Ukas matspalte:

Sitronduftende svinefilet i en sjysaus med laurbær og grønnpepper

Vi skal nok en gang til Italia i ukas matspalte. Denne gang skal vi lage en «tam» versjon av villsvinsfilet.

onsdag 09.05 2018

Nygrillede og saftige burgere på gresk og engelsk vis

Endelig er utegrillsesongen her, og vi samles igjen rundt kullos, gasslukt og nydelige retter.

Her er ti viner du kan imponere med på 17. mai-festen

Ukens vintips.

torsdag 03.05 2018

Mat fra vidda:

Lun suppe med reinboller

I ukas matspalte skal vi «rulle» reinkjøtt – og lage en god og varmende buljongsuppe.

6

Tid for rosévin

Vi går mot ei varmere årstid, og da er det ingenting som egner seg bedre i glasset enn rosévin.

søndag 29.04 2018

24 år siden sist: Nå får byen sin egen rød- og hvitvin

Med de dialektklingende navnene «Nåkka rødt» og «Nåkka hvitt», Tromsø i store bokstaver og bildemotiv med velkjente landemerker på etikettene, får byen sine første egne viner siden byjubileet i 1994.

torsdag 26.04 2018
5

Ukens vinspalte

Trenger du vintips til helga? Her er noen solide røde

torsdag 19.04 2018
4

Ukens matspalte:

«Karbisen» – en utskjelt klassiker med ufortjent dårlig rykte

Er du en av dem som rynker på nesen når du hører ordet «Karbonade med løk»? Jeg håper jeg kan få deg til å endre mening.

10

Vinspalten:

Sjekk ut disse portugisiske perlene

Portugisisk vin kan by på mange smakfulle overraskelser.

torsdag 12.04 2018

Ukens matspalte:

Velsmakende og varmende – lasagne al forno

Hvem liker ikke lasagne? En «hellig» treenighet mellom pasta, kjøtt og ost.

Ukens vin-anbefalinger:

Drøm deg bort til sommer og varme med disse røde fristelsene

Ukens viner kommer høyt anbefalt og med en smak av sommer.

torsdag 05.04 2018

Vin-spalten:

Ukens flasker er billige, men ingen får toppkarakteren

Halvparten av ukens viner står kun til terningkast fire.

Ukens matspalte:

Tradisjonsrik og nydelig fattigmannskost fra det italienske kjøkkenet

Det rimeligste stykket på hele oksen (eller kua) er halestumpen – og det er samtidig det kanskje mest smaksrike.

onsdag 28.03 2018

Gikk bomtur på Vinmonopolet

Fikk ikke med seg stengetidene.

tirsdag 27.03 2018
4

Snart åpner denne gjengen sin andre restaurant

Tror byen kommer til å juble over restaurantkonseptet.

torsdag 22.03 2018
13

Ha en riktig god BiB-påske

torsdag 15.03 2018

Ukens matspalte:

Svinekam med heit rubb

Svinekam er tradisjonsmat for mange – men du kan lage den «utradisjonelt» på en måte som utfordrer smaksløkene dine.

Ukens vinanbefalinger:

Denne superbillige Chardonnayen får toppkarakter

Unn deg noe godt i glasset denne helgen.

torsdag 08.03 2018

Bundet svinefilet med spekeskinke, pistasienøtter og honning

Denne uka lærer vi hvordan man binder smak inn i en «kjedelig» svinefilet.

lørdag 24.02 2018

Vinmonopolet øker prisene for første gang på seks år

Vinmonopolets styre har vedtatt økt prispåslag per liter - fra 8,90 kroner til 9,40 kroner.

fredag 23.02 2018

Ukens matspalte:

Verdensberømte svensker: Nydelige köttbullar med gräddsås

Om du hører uttrykket «svensk mat» – da er sjansen veldig stor for at du tenker på «köttbullar».

torsdag 22.02 2018

Ukens vinspalte:

Gode hvite til en kald februar

Sjekk ut ukens vinanbefalinger.

torsdag 15.02 2018

Slik lager du et nydelig, sprøstekt «skrei-tårn»

Skreisesongen er på vei inn i sin mest hektiske periode – og fiskediskene svømmer bokstavelig talt over av det som nok kan regnes som Norges beste sjømat.

onsdag 14.02 2018
10

Røde godbiter til helgekosen

Er du på jakt etter en god rødvin til lørdagsmiddagen? Sjekk denne ukens anbefalinger.

torsdag 08.02 2018

Ukens matspalte:

Middag som lager seg selv: Ovnsbakt kyllingpanne fra Provence!

Om du er på jakt etter et festmåltid som krever minimal arbeidsinnsats så er denne kyllingretten fra Provence en innertier.

Ukens vinanmeldelser:

Disse flaskene er vel verdt bryet ved å bestille

Denne uken anbefales ti deilige flasker fra bestillingsutvalget.

torsdag 01.02 2018

Ukens matspalte:

«Comfort-food» for alle pengene

Nok en gang romsterer vi litt i det franske kjøkkenet – men denne gangen handler det ikke om «haute cuisine» – snarere tvert om.

Ukens vinanbefalinger:

Chablis, Tommasi og Riesling: Disse vinene lagrer du med stort hell!

Noen lagringsviner denne uka

onsdag 24.01 2018

Go'biter til rett over hundrelappen

Ukens vinanbefalinger.

Ukens matspalte

Gi fredagstacoen avløsning – lag en kruttsterk chili con carne

Fredagstacoen er blitt hellig for det norske folk, men er dere klar over at den bare er en bleik kopi av en chili con carne?

lørdag 20.01 2018
1

«Nye» og gamle om hverandre

Her er ukens vinanbefalinger.

lørdag 13.01 2018

Syrlig og keiserlig fransk klassiker med kalvekjøtt

I ukas matspalte skal vi lage en rett som visstnok skal ha vært en av favorittene til Keiser Napoleon.

Tempranillo til folket!

Her er ukens vinanbefalinger.

torsdag 04.01 2018

Vinanmeldelser

Deilige bokser til det nye året

Om du ikke har en hvit måned, så får du noen gode anbefalinger her.

Ukens matspalte

Sauce Bordelaise løfter alle typer kjøtt til uante høyder

I ukas matspalte er det sausen som spiller hovedrollen – nemlig den franske klassikeren Sauce Bordelaise.

fredag 29.12 2017

Vinanbefalinger

Nyttårs-bobler

Her er 18 anbefalinger til noe musserende å feire det nye året med.

torsdag 21.12 2017

Matspalten:

Både ribbe og pinnekjøtt? Dobbel glede på julebordet sier vi!

Nå lakker det mot jul – og da dekker vi vårt julebord med både pinnekjøtt og ribbe.

Julas vinanbefalinger

19 flotte julegaver som kan nytes i romjula

Her får du hele 18 gode vinanbefalinger som kan gis bort eller beholdes selv.

fredag 15.12 2017

Nye jule-akevitter klare...

Skal du ha noe godt i glasset til jula? Her er våre anbefalinger!