Tema

søndag 24.05 2020

Her investeres det 40 millioner for å gjøre lakseoppdrett mer effektivt

Tilgangen på ferskt vann kan begrense produksjon av laks. Det problemet vil Nofima løse, og investerer drøyt 40 millioner kroner i forskningsstasjonen på Ringvassøya.

torsdag 16.04 2020

Forsker på bedre utnyttelse

Hvordan kan mest mulig av snøkrabben utnyttes? Det er utgangspunktet for et forskningsprosjekt som Nofima skal sluttføre til høsten.

lørdag 28.03 2020

Sosialt press utsetter deg for smittefare

Forskning viser at sosialt press gjør at vi utsetter oss for større smittefare. Kostnadene ved eksempelvis å spise mat vi mener er for risikabel kan oppleves som lavere enn kostnaden ved å bryte en sosial norm. Dette kan også overføres til Korona-pandemien. Ved sosialt press kan vi utsette oss for unødvendig smittefare.

lørdag 29.02 2020

Skal forske på «etisk fiske»: – Uetisk å bryte på land fisk av dårlig kvalitet

Fisk som er stresset eller død idet den tas om bord gir lavere kvalitet og potensielt lavere pris, ifølge Tromsø-forskere. Nå skal hypotesen dokumenteres av Nofima.

tirsdag 22.10 2019

Tromsø-forskere tror de har funnet en måte å holde lakselusa unna

Ved å gi laksen algebasert fôr, holder lakselusa seg unna, hevder forskere ved UiT og Nofima.

tirsdag 02.07 2019

Debatt:

Kunnskap om lukkede anlegg finnes hos Nofima

onsdag 12.06 2019

Tromsø-forskere anbefaler marine industriparker i ny rapport: – Lukkede oppdrettsanlegg ligger et stykke fram i tid

Forskere fokuserer på åpne anlegg i letingen etter nye sjøarealer til oppdrettsnæringen.

mandag 03.06 2019

Nofima valgt til å lede EU-prosjekt til 80 millioner kroner

EU har valgt Nofima til å lede et omfattende prosjekt for å utvikle nye produkter og metoder for miljøvennlig oppdrett av lavtrofiske marine arter, som alger og kråkeboller.

fredag 25.01 2019

Debatt:

Dårlig kvalitet på fisk fra kystflåten – hva så?

I 2017 la Norges Råfisklag fram resultatene av sitt kvalitetstilsyn. Her ble det dokumentert at kvaliteten fra kystflåtens landinger av fersk fisk varierer og at en stor andel har redusert kvalitet.

onsdag 17.10 2018
1

Debatt:

Det er uansett ingen tvil om at det er i alles interesse å minske omfanget av rykter og usikkerhet omkring ulovlig fiske

Norge er av mange regnet som «verdensmester» i fiskeriforvaltning, men selv ikke en verdensmester er fullkommen, skriver Nofima-forskerne.

mandag 16.10 2017

Nofima har knekt koden – nå produseres steril laks

Det tok seniorforsker Helge Tveiten og Nofima ti år å finne ut hvordan oppdrettere kan produsere steril laks.

lørdag 14.01 2017

Du har tint fisken feil hele livet

Trodde du at det var tining i kjøleskapet som gjaldt? Nei, sier ny forskning fra Nofima.

tirsdag 23.08 2016
7

Sandberg hilste på rognkjeksen

Nofima sitt senter for marin akvakultur på Kvaløya gjør en viktig jobb for oppdrettsnæringa. Det fikk fiskeriministeren føle på kroppen tirsdag.

mandag 27.06 2016
1

Listig agn sikret Tromsø- selskap førsteplass på Europas største fiskemesse

Kvalvik Bait i Tromsø stakk av med førsteplassen i kategorien beste nye produkt på Europas største messe for sports- og fritidsfiskeutstyr.

tirsdag 10.05 2016

UiT-professor leder EU- prosjekt til 50 millioner

Det Tromsø-ledede forskningsprosjektet ClimeFish har samlet forskere fra hele verden i håp om å berge fiskerier og oppdrett for fremtiden.

tirsdag 12.04 2016

Han er Nofimas nye forretningsutvikler

Kjell-Åge Rognli (31) tiltrer stillingen 1. august.