Tema

fredag 06.11 2020

Her er vinnernovellen

Her kan du lese novellen "Manngard" av Hedda Ignathe Hemmingsen, som vant Novellecup 2020.

Hedda (18) vant Novellecup og 50.000 kroner: – Nå skal jeg spandere is på hele klassen!

Rundt 90 noveller kom inn til konkurransen. Til slutt var det skoleelev Hedda Ignathe Hemmingsen som stakk av med seieren i Nord-Norges største litteraturkonkurranse.

mandag 02.11 2020

Lærer konkurrerer mot elev i Novellecup-finalen: - Det har vært overveldende

Tredjeårselev Hedda Ignathe Hemmingsen (18) har slått ut to forfattere i Novellecup. Nå står hun i finalen med lærer Tone Nilsen-Bie – og det ligger an til å bli tett løp.

torsdag 15.10 2020

Novellecup

Tromsøforfatter Monika Steinholm: – Denne sjangeren føler jeg meg hjemme i

En av byens meste kjente forfattere, Monika Steinholm, valgte å omskrive en roman for å kunne delta i Novellecup. Nå er hennes familie- og kjærlighetsdrama plukket ut til konkurransen.

onsdag 14.10 2020

Novellecup

Idas hageslange inspirerte henne til å skrive novelle

Mange kjenner Ida Zachariassen Sagberg som en av byens beste litteraturformidlere. Nå er det hennes egen tekst som skal formidles. Hennes novelle om en mann med hageslange er plukket ut til Novellecup.

tirsdag 13.10 2020

Novellecup

Heddas fascinasjon for leteaksjoner ble til novelle: - Det er nervepirrende

Hedda Ignathe Hemmingsen (18) skal delta i Novellecup med ei fortelling som tar for seg spenningen når man går manngard.

Novellecup er i gang: Her kan du stemme på din favoritt!

Hvilken novelle mener du fortjener å vinne? Her kan du lese de to novellene som kjemper om seieren i finalen i årets Novellecup.

Novellecup

Kjartan (25) tar et oppgjør med unge menns festkultur

I novellen «Smil og le» forteller Kjartan Lorntzsen om hvordan det er å være ung mann i dag. – Det er en kritikk av at man alltid skal være så glad og ekstrovert, sier han. Nå er novellen plukket ut til å være med i litteraturkonkurransen Novellecup.

mandag 12.10 2020

Novellecup

Tone Nilsen-Bie skriver om Glava: – Jeg var lei av at alt handlet om isolasjon og karantene

Tone Nilsen-Bie (44) koste seg i tiden da landet stengte ned i mars. Nå har hun skrevet ei novelle om et par som virkelig ikke har hatt godt av koronatiden.

søndag 11.10 2020

Novellecup

Karin møtte ei annerledes jente på butikken - det ble til ei novelle

Da Karin Rødøy (36) møtte ei lita jente på butikken som ikke hadde råd til en pizza, klarte hun ikke glemme det. Det ble utgangspunktet for novellen som nå er plukket ut til Novellecup.

Novellecup

Marianne diktet opp absurd agurk-konsept – ble plukket ut til Novellecup

Marianne Lauritsen trengte bare å se på en agurkplante for å komme på ei underholdende historie om agurkplanter og et familie- og kjærlighetsdrama. Novella er blant de åtte som er plukket ut til Novellecup.

torsdag 08.10 2020

Novellecup

Skriver om gynekolog-møte på fest: - Det er ekstra pinlig

Ane Solvik Grydeland har lenge hatt lyst å skrive ei fortelling om ei dame som møter gynekologen sin på fest. Da årets Novellecup ble utlyst, fikk hun endelig anledning til å skrive om det.

søndag 04.10 2020

Dette er finalistene til årets Novellecup: – Det har vært et jevnt og høyt nivå

Nå er de åtte novellene plukket ut til Norges største litteraturkonkurranse - Novellecup.

lørdag 04.07 2020

Novellecup: Få skrivetips fra Tromsø-forfatter som ble nominert til Bragepris for sine noveller

Mari Andreassen fikk mange gode omtaler for novellesamlingen «Hvor lenge varer vi». Her deler hun lese- og skrivetips til deg som vil levere ditt bidrag til Novellecup.

torsdag 18.06 2020

Novellecup:

Gjentar fjorårets skrivekonkurranse med 50.000 kroner til vinneren

Under Ordkalotten 2020 i november skal det kåres en vinner og du har frist til 1. september med å sende inn ditt bidrag.

tirsdag 12.11 2019

Festivalen doblet billettinntektene etter publikumssvikten i fjor

Festivalsjef Ingvild Solstad-Nøis i Ordkalotten tror det har lønnet seg å flytte festivalen fra Kulturhuset til Storgata Camping.

lørdag 09.11 2019

Novellecup-vinneren er kåret: – Veldig nervepirrende

Under Ordkalottens arrangement fredag kveld ble vinneren av høstens novellecup kåret. Sandra Marie Kristiansen (29) gikk helt til topps og får med seg 50.000 kroner.

fredag 11.10 2019

iTromsøs NovelleCup:

Nå er finalen i Novellecup i gang

Hvilke noveller mener du er de beste av finalistene i Novellecup? Trykk på novelletitlene under for å lese dem og for å få mer informasjon om forfatterne – før du stemmer frem dine favoritter i cupen. Frist for å avgi din stemme/stemmer er fredag 8. november.