Tema

tirsdag 19.02 2019
1

Kommentaren

Vi trenger å bli holdt i ørene

Det er vanskelig å argumentere for miljøet mot næringsinteresser. Det har det alltid vært. Takk og lov er det noen som likevel har valgt å ta kampen. Takk og lov er det fortsatt noen som gjør det.

mandag 18.02 2019

Debatt:

Kampen om Repparfjorden

Det skal aldri være tvil om hva Miljøpartiet mener: Vi er mot gruveprosjektet i Kvalsund og dumpingen av gruveavfall i Repparfjorden.

Debatt

Regjeringen bryter EØS-rettens regler i Repparfjorden

Professor i rettsvitenskap stiller spørsmålstegn ved regjeringens planer om å dumpe gruveavfall i Repparfjorden er lovlig.

søndag 17.02 2019

Høyre-ja til gruvedrift

Troms og Finnmark Høyre stemte ja til gruvedrift. Et grønt skifte trenger mineraler, mener partiet.

Debatt:

Språklig giftdumping i avisspaltene

Det er ikke morsomt å se alvorlige samfunnsproblemer behandlet overflatisk og innsiktsløst, mener Kristoffer Rypdal (MDG) om Egon Holstads innlegg om Nussir-saken.

lørdag 16.02 2019
13

Hundrevis demonstrerte mot utslipp i Repparfjorden

Flere hundre mennesker trosset vær og vind lørdag for å demonstrere mot at regjeringen åpner for dumping av gruveavfall i Repparfjorden.

fredag 15.02 2019
1

Kommentaren

La oss dumpe gift i havet - for miljøets skyld

Millioner av tonn med kvikksølv, bly, sink, kadmium, nikkel, sink, krom skal dumpes i en frisk fjord med masse fisk, sjøpattedyr og sjøfugl. Fordi vi trenger pengene mer enn naturen.

tirsdag 08.12 2015

Grønt lys for omstridt gruvedrift i Finnmark

Kvalsund/Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Miljødirektoratet har sagt ja til at det kan startes gruvedrift i Kvalsund og deponering i Repparfjorden. Venstre og miljøbevegelsen er skuffet.