Trampeklapp for Røymo

Da byrådslederkandidat Kristin Røymo ankom Hålogaland teater ble hun møtt med trampeklapp og jubel.

Kristin Røymo sammen med Marta Hofsøy.  Foto: Ronald Johansen

valg

#valgitromso vignettByrådslederkandidat Kristin Røymo har prioriteringslisten klar hvis de kommer til makten.

Det aller første vi skal gjøre er å stanse alle privatiseringsprosjektet i kommunen. Det er vår viktigste sak, og det skal vi gjøre med en gang, lover Røymo.

Deretter skal det eventuelt nye byrådet bruke tiden på å få oversikt over økonomien i kommunen.

En god del av økonomien til Tromsø kommune har ikke vært kjent for verken folket eller opposisjonen. Vi må få en oversikt over økonomien nå, og alt vi finner skal vi legge ut offentlig for Tromsøs befolkning, sier Røymo.

Rød vind

Det er ikke bare økonomien Røymo vil vise fram til tromsøværingene. Hele den politiske prosessen skal bli mer åpen, lover hun.

Innbyggerne skal få innsikt i saker før de blir behandlet i byrådet. Det har ikke vært gjort i den perioden vi nå legger bak oss, og det har vi fått nok av.

Arbeiderpartiet gjør, etter hva tallene foreløpig viser, et godt valg over hele landet.

Det blåser en varm, rød vind over landet. Det varmer godt, sier Røymo.

Lærere

Arbeiderpartiets viktigste saker under valgkampen har vært å stanse privatiseringen og ansette 40 nye lærere i Tromsøskolen. Røymo lover at de nyansatte lærerne skal stå klar bak kateteret til høsten 2016.

Vi begynner å arbeide med skolepolitikken umiddelbart og skal i første omgang lete etter tidstyver som tester og rapportering som er unødvendig. Til neste høst skal vi ha 40 nye lærere på plass. Det er vårt aller viktigste valgløfte, sier Røymo.

Tøffe forhandlinger

Men Ap er ikke store nok alene. De må samarbeide med Rødt og SV, og vil gjerne ha Miljøpartiet De Grønne med på laget.

Hvis By- og landlista kommer inn vil vi samarbeide med dem også. Vi kommer til å gå inn i tøffe forhandlinger om en ny politisk plattform, og det kommer til å bli krevende.

Rødt har meldt klart i fra om at de ikke kommer til å fire på kravene.

At vi har så stor støtte betyr at de andre partiene må lytte til oss. Vi kan kreve at de lytter, at vi får innflytelse og at vi får posisjoner og får være med og bestemme over de forskjellige komiteene i kommunen, sier Jens Innvalg Olsen, Rødts ordførerkandidat til iTromsø.

Vi kommer helt garantert til å stå på kravene, vi også, sier Røymo.

Men noe konkret vil hun ikke ut med.

Kommer dere til å vike på trasevalget til ny Kvaløyforbindelse?

Jeg kan ikke si noe om forhandlingene nå. Det får du ikke ut av meg, humrer Røymo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

valg