Ikke bekymret for Frp

Ordførerkandidat Anni Skogman (Frp) er ikke bekymret etter at de første stemmetallene kom klokken 21.

OPTIMISTER: Ordførerkandidat Anni Skogman (Frp) er ikke bekymret for partiets oppslutning etter at de første tallene for valget i Tromsø var klare. Foto: Marte Gilstad 

valg

De første tallene for Tromsø viste en oppslutning for 11 prosent for Frp i Tromsø, noe som vil si et mandat mindre enn ved sist valg.

#valgitromso vignett- Vi vet at det er snakk om omtrent ti tusen stemmer nå, og det er veldig mange flere stemmer i Tromsø som skal telles opp, sier Skogman til iTromsø.

- Hva tror du om Frps sjanser nå?

- Jeg håper og tror at vi får et bedre tall.  De første tallene viste også en oppslutning for Rødt på 17,7 prosent.

- Jeg nekter å tro at 17,7 prosent av Tromsøs befolkning har lest Rødts valgprogam.

Her er det stemt på Jens Ingvald Olsen. Han har vært ei god vaktbikkje, men har tippet over til å bli ei gneldrebikkje. Skulle resultatene bli slik de foreløpige tallene viser, vil jeg si lykke til til Tromsø kommune, kommenterer Skogman tørt.

- Alt er mulig

Hun poengterer likevel at det endelige valgresultatet vil gjenspeile hva velgerne vil ha.

- Vi er jo glad i demokratiet vårt og det handler til sist om hva velgerne ønsker. Det er likevel viktig å huske at dette kun er foreløpige tall og alt er fortsatt mulig, sier ordførerkandidaten.

Tromsø Frp har rigget seg til i 11. etasje på The Edge og har valgvake på hotellets skybar.

- Vi har vært her siden klokken 19 og rigget litt til, sier Skogman, som er godt fornøyd med oppmøtet.

- Her er det god stemning

Klokken 21.30 var det omtrent 40-50 personer på valgvaken.

- Da jeg booket rommet sa jeg at vi var mellom 10 og 100. Jeg aner ikke hvor mange som kommer, men det tar vel seg opp etterhvert. Her er det god stemning og vi er en gjeng med optimister, sier Skogman. 

Før de første tallene var klare pekte ordførerkandidaten på at de første stemmene ikke viser hele bildet. 

- Det sies at det er færre som har forhåndsstemt enn for fire år siden og at flere stemmer i valglokalet på valgdagen. Derfor er jeg høyst usikker på om resultatene klokken 21, uansett om de peker i den ene eller andre retningen, fortalte ordførerkandidat Anni Skogman (Frp) like før de første resultatene var klare.