- God stemning blant de 12 disiplene

Tromsø Kristelig Folkeparti feirer en vellykket valgkamp med thaimat og kake på sin valgvake.

Festen er ikke over for deltakerne på valgvaken hos Krf, og samtlige av de oppmøtte planlegger å sitte løpet ut.  Foto: Eline Tylden

valg

#valgitromso vignettEn liten gjeng bestående av både yngre og eldre medlemmer er samlet rundt bordet på valgvaken til Tromsø KrF, og det er god stemning mens resultatene tikker inn.


- Vi er 12 disipler her, sånn helt tilfeldig. Alle er veldig spente og i godt humør, sier leder Heidi Aarmo Lund for Tromsø KrF.

- En god valgkamp

Ifølge førstekandidat Helga Marie Bjerke skyldes den gode stemninga i all hovedsak en godt gjennomført valgkamp.

- Det har vært utrolig hyggelig å stå på stand, og vi har møtt så mange blide velgere. Vi har virkelig stått på, og det viser seg på resultatene. Vi har hatt noen gode målinger de siste ukene, og det vi ser nå er jo i riktig retning.

Unge medlemmer

Halvparten av deltakerne på valgvaken er medlemmer av ungdomspartiet KrFU. En av dem er fylkesleder Nikolai Berglund Skogan (16) i Troms KrFU.

- Vi fikk imponerende resultater i skolevalget, og nye medlemmer både sør og nord i fylket. Det er fint å være her og markere avslutningen på valgkampen, som også KrFU har gjort en kjempeinnsats i.

Ifølge KrFU-medlem Magnus A. Mathiassen gjør det ingenting at det er stort spenn i alder mellom deltakerne på valgvaken.

- KrFU ligger veldig nært moderpartiet i mange saker, og vi er egentlig enige om det meste. Det gjør at det blir helt naturlig for unge og eldre å feire sammen, og det setter nok sitt preg på stemninga.

Det er kake igjen

Festen er ikke over for deltakerne på valgvaken, og samtlige av de oppmøtte planlegger å sitte løpet ut.

- Både ungdommen og gamlingene blir her hele kvelden. Vi har spist deilig thaimat, og nå er det straks marsipankake, meddeler Aarmo Lund.