Oluf har fått sin egen låt

Dansebandet Arctic Band ønsket å hedre byens store sønn, Oluf Raillkattli. Derfor skrev de en egen sang til gamlingen. Og snart blir det video.

EGEN SANG: Jan Johansen og resten av medlemmene i dansebandet Arctic Band har laget sang om Oluf Rallikattli–alias Arthur Arntzen. Han er imponert over låten som det også skal lages video til.  Foto: Ronald Johansen

latter: Humoristen Arthur Arntzen fikk seg en god latter av de mange poengene i sangteksten.  Foto: Ronald Johansen

  Foto: Ronald Johansen

Video

Arthur Arntzen sier at han er imponert. I løpet av de 50 årene han har holdt det gående, har ingen hedret han på den måten. En egen sang er stort, sier Olufs opphavsmann.

30 år siden

Vokalist Jan Johansen forteller at da bannskapsdebatten rundt Oluf pågikk som verst for 25–30 år siden, skrev Odd Solbakken teksten som nå er på plate.

– Solbakken ble litt forbannet på alle søringene som i tur og orden rakket ned på landsdelens store helt fordi de ikke skjønte humoren. Derfor ble ordene satt på papiret.

– Etterpå ble en dårlig demokassett sendt til Tande-P – Alf Tande Petersen – i «Nitimen» i håp om at den skulle bli spilt på radio. Det skjedde ikke, konstaterer Johansen.

Tidligere i år gikk han og resten av bandet i platestudio for å spille inn de ti låtene på albumet «I Nordens Paris».

Siste sporet

– «Han Oluf» er siste spor på skiven–fordi det er den folk husker best etter å ha spilt seg igjennom. Og en måned etter utgivelsen, opplever vi at folk synger med på konsertene og kan teksten fra begynnelse til slutt.

Arthur Arntzen og Jan Johansen har møttes før ved et par anledninger. Første gang var på Momarkedet. Senere entret Arctic Band scenen etter et Oluf-show i bygdehuset på Vannøya. Da måtte sistnevnte låne ut speilet til gamlingen slik at han fikk sminken på plass.

Beæret

Arthur Arntzen sier at han er beæret over det guttene har fått til:

– Teksten var så god at jeg kunne ha skrevet den selv. Dessuten var låtene fengende. Det var ikke fritt for at jeg fikk rykninger i dansefoten.

Det som nå skjer, er at dansebandet starter opptakene til det som skal bli en video om han Oluf, kona Emma, sønnen Lars og katten Røder. Alle nevnes i teksten og skal selvsagt gjenskapes i bilder, lover Jan Johansen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

Video