Sandra (26) kjemper om å bli Norges kakemester

Sandra Crisp (26) skal kjempe om seieren i TV-programmet «Kakekrigen».

LIDENSKAP: Sandra Crisp (26) fra Tromsø er en av deltakerne i «Kakekrigen». Foto: TV Norge 

Video

Mandag er det premiere på «Kakekrigen» på TV-kanalen FEM. Programmet samler bakeamatører fra hele Norge, og hver uke skal fem nye deltakere konkurrere om de beste bakeverkene. Ukevinnerne går videre til en finaleuke hvor vinneren kåres.

Sandra Crisp er en av dem som skal konkurrere i første episode.

Vil utfordre seg selv

– Jeg meldte meg på programmet for å utfordre meg selv. Det er ikke typisk meg å gjøre noe slikt, forklarer Crisp.

Interessen for matlaging og baking startet tidlig for henne. Hun forteller at hun ofte var med moren på kjøkkenet som barn.

Over gjennomsnittet

– Jeg er nok litt over gjennomsnittet interessert i matlaging, og det er en interesse jeg har hatt stort sett hele livet. Det er cirka tre år siden at kaker ble det jeg fokuserte mest på, før det var det mest gjærbakst.

Crisp jobber til daglig som miljøterapeut, men har nylig startet opp et eget hjemmebakeri.

– Jeg elsker å bake. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten det, forklarer hun.

– Bakelysten blomstrer

Dommerne i programmet er matblogger Monica Csango og Lars Lian, som er kjent som en av Norges store konditorer. Han står blant annet bak konseptet Jordbærpikene, som har avdelinger i Tromsø. Programleder for «Kakekrigen» er Fridtjof Nilsen.

– Bakelysten blomstrer som aldri før i Norge, og vi har en fantastisk gjeng med amatørbakere med oss i «Kakekrigen». Jeg kan love underholdning med lekre kaker og dyktige folk, sier Csango.