Denne Tromsø-videoen er sett av over 3 millioner: – Turistpotensialet er uforløst

Snøkovet tidligere i uka har gått viralt på nettet. Nå viser et stort britisk nettsted sin Tromsø-interesse.
Video

Magnus Joki Arild, som til daglig leder Magy Media AS, er mannen bak videoen som viser det kraftige snøfallet natt til tirsdag i Tromsø.

– Jeg landet på Langnes flyplass litt etter midnatt, og ba kjæresten min kjøre meg rett til Storgata for å filme snøværet, sier Arild til iTromsø.

35 millioner følgere

Videoen ble publisert på en av Magy Medias Facebook-kontoer, Tromsolove, og har blitt spredt over hele kloden de siste dagene.

– Den er sett over 3 millioner ganger. Jeg er ikke overrasket over at videoen ble populær, siden video av snøvær slår ekstremt godt an internasjonalt, men jeg hadde ikke trodd at mange kom til å se den, sier Arild.

Dette er allikevel bare starten for filmsnutten fra Storgata. Nå har nemlig en britisk storfisk bitt på video-agnet.

– Vi ble kontaktet av Unilad, som har lagt videoen inn i sin publiseringsplan. Unilad har 35 millioner følgere på Facebook, så videoen kommer til å bli sett av langt flere enn 3 millioner mennesker – over hele verden.

– Stort marked internasjonalt

Arilds selskap, som har base i Tromsø, har som mål å promotere Nord-Norge. Han mener at værfenomener vi nordlendinger tar for gitt blir oppfattet som noe spesielt og unikt i utlandet.

– At denne videoen sprer seg raskt illustrerer at turistpotensialet til Nord-Norge er uforløst, mener mediesjefen.

Han peker på at det har gått inflasjon i nordlys- og midnattsolbilder, men at vi enda ikke har fått vist landsdelens fulle bredde.

– Ekstremvær er det et stort internasjonalt marked for. Hvis vi kan vise frem hva Nord-Norge har å by på, spår jeg en voldsom vekst i landsdelens turistnæring.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

Video