I 1998 lagde Kari Bremnes en kabaretversjon av «Svarta Bjørn» på bestilling fra Festspillene i Nord-Norge. Siden da har den folkekjære artisten lengtet tilbake til teaterscenen. Nå drar samarbeidet mellom Hålogaland Teater og Nordland Teater Bremnes inn i varmen igjen.

– Da jeg var liten drømte jeg om å bli skuespiller på teater, men jeg skjønte fort at det var en ufattelig lang vei å gå. Så det er ikke for ingenting at jeg skriver eget materiale, sier Kari Bremnes.

Nå er det konsertforestillingen «Når du kommer hit» som bringer Bremnes til scenen. En fortelling om barndomsminner og følelsen av å komme fra mange tider samtidig. Dette presentert gjennom nye og gamle sanger.

Historier på veien

– Jeg går ikke inn i en karakter. Denne gangen er jeg bare meg selv, men likevel gir det meg helt andre muligheter og rom i forhold til det en konsert gjør. Det er en luksus å ha tilgang til virkemidlene, resursene og mannskapet et teater har, sier Bremnes.

Og mulighetene er mange for artisten som til vanlig turnerer Norge rundt med sitt band. Nå ønsker hun å spisse settingen slik hun alltid har hatt lyst til.

– Jeg vil jobbe med lys på en annen måte enn til vanlig, både praktisk og økonomisk setter dette begrensninger ellers. Jeg får også rom til å jobbe med scenografi og få en egen setting rundt det som gjør at det hele optimaliseres. Dette gir også mulighet til at teatersalen kan virke mer intim og stor.

– Det som driver meg er hva som driver folk. Møter med folk har satt i gang mange sanger for meg og nå kan det jo hende at jeg lager en sang om teaterfolk, sier Kari Bremnes.

Ut til folket

I Tromsø blir det urpremiere på forestillingen som skal videre til «hele» Nord-Norge. Fra Mosjøen i sør til Kirkenes i nord skal stykket vises, slik at alle får sjansen til å ta del i Bremnes verden.

– Det er veldig fint. Det er ett eller annet som gjør at jeg føler at jeg kommer hjem. Man blir fint tatt imot og jeg har veldig sans for kulturen som forteller om folk som ikke har hatt all verdens vilkår og betingelser. Det er noe sterkt med plassene som overlever til tross for alt annet som blir strømlinjeformet og veldig formatert. Jeg har sansen for plassene som ikke er helt etter boka, sier Bremnes.

foto
Kari Bremnes Foto: Lena Verås Eriksen