Lørdag samlet elever fra Kroken ungdomsskole seg på skolen for å øve inn revyen, som varer fra onsdag til søndag, med premiere nå på onsdag.

– Krokenrevyen blir større for hvert år, og i år er intet unntak. Det kan jeg si med sikkerhet, siden jeg har vært med alle årene, forteller Anne Hafstad leder for Krokenrevyen.

Under vann

Lederen for Krokenrevyen har ikke spart på noe når det kommer til planlegging, og det var hennes 8-årige datter som bestemte årets tema.

– Det spesielle med årets revy er at vi går under havet. Vi har vært hos råfisklaget og hentet fisker, og brukt garn og ekte sjøstjerner som dekor slik at alt skal samsvare med temaet, sier Hafstad.

Datteren på åtte år fikk ikke temaet til sin bursdag, men da ble det bestemt at årets Krokenrevy skulle ha undervannstema.

– Det ligger litt i kortene at jeg må holde på til datteren min blir gammel nok til å overta, og nå har hun klart å lure seg til en gjesteopptreden i årets Krokenrevy, sier lederen

21 opptredener

Under årets revy er det færre med enn det bruker å være, men det har ikke blitt færre opptredener eller dårligere revy av den grunn.

– I år blir vi litt over førti stykker, men vanligvis bruker vi å være mellom seksti og hundre. Det har gjort oss til en stor familie fra Kroken, så det har kun vært positivt, sier Stina Karlsen (18).

Krokenrevyen har vokst hvert år når det kommer til større scene, og bedre lyd og lys, men antall innslag er det samme som alltid.

– I år blir det syv forestillinger, slik at alle skal få muligheten. Det blir elleve innslag i første økt og ti i andre økt, så det står jeg fast med hvert år, forteller Anne Hafstad.

Bygger vennskap

Vilde Nilsen (14) og Iris-Marie Pedersen (14) elsker Krokenrevyen, og det var revyen som førte dem sammen.

– Krokenrevyen er helt fantastisk og det er årets desidert største høydepunkt. Her forteller vi vitser og har det kjempe koselig sammen, mens vi øver så klart, forteller 14-åringene.

Hadde det ikke vært for fjorårets revy er det ikke sikkert at jentene hadde vært venner.

– Vi hadde aldri hørt om hverandre før vi ble med i revyen, så uten Krokenrevyen er det ikke sikkert vi hadde snakket med hverandre, sier Nilsen og Pedersen.

Stina Karlsen og Anne Hafstad legger til at de gleder seg stort til årets revy, som de begge roser opp i skyene selv om at temaet er under vann.

STØRRE FOR HVERT ÅR: Dette blir den 16. Krokenrevyen, og lederen Anne Hafstad har vært med alle gangene revyen har blitt arrangert. Anne Hafstad og Stina Karlsen (18) har høye forventninger til årets revy. Foto: Michael Jensen
BYGGER VENNSKAP: Krokenrevyen er veldig sosialt, og Vilde Nilsen (14) og Iris-Marie Pedersen (14) ble venner under fjorårets revy, og gleder seg stort til årets store høydepunkt. Foto: Michael Jensen