1. juni startet tromsøselskapet Magy Media opp med mål om å være et ledende utviklingsbyrå, som skal hjelpe bedrifter med digitalisering. Deres siste oppdrag har resultert i en app til Rakettnatt.

– Du skal få info om det du trenger for å gå på festivalen. Det er alt fra artister, hvor du får mat og fortløpende bildegallerier, sier Hallvar Agersborg, som er kommunikasjonsansvarlig i Rakettnatt.

Stas

Magnus Joki Arild, som er manager i Magy Media, forteller at avtalen betyr mer for deres egen merkevare enn for økonomien.

– For oss er det virkelig stor stas å få jobbe med en så solid og fremoverlent merkevare som Rakettnatt. De har et stort nettverk og arbeider ambisiøst og målrettet, sier Joki Arild.

Han forteller at appen er stilren og enkel å bruke. Det som har tatt lengst tid er derimot utviklingen av bildegalleri, hvor fotografene til Magy Media laster opp bildene etter hvert som det knipses på området.

– Vi ser i mediebransjen at bildeserier blir stadig mer populært, og derfor tror vi denne type «live» fotoalbum vil slå bra an blant festivaldeltakerne, forklarer Magy-sjefen.

Skal utvikles

Med appen på plass betyr det at papirprogrammet er historie. Rakettnatt trekker fram at appen naturlig nok er mer miljøvennlig, og ikke minst at de ser verdiene i å bruke en lokal nyoppstartet aktør.

– Jeg kan si at over tid sparer vi penger på dette, i stedet for å trykke opp masse papirprogrammer som folk kaster i søpla like etter festivalen, sier Agersborg.

På sikt skal appen utvikles, og være det ene du trenger for å gå på festival.

– Vi jobber mot neste år hvor du skal kunne kjøpe festivalpass, betale for drikke og mat, og få et enda større innblikk i hendelsesforløpet under festivalen. Det eneste du trenger er mobilen. Slik kommer vi til å unngå flaskehalser i for eksempel bar-køa, sier Arild.

I Magy Media er det per i dag tre heltidsansatte og fire frilansere. Arild beskriver oppstarten som over all forventning, og forteller at selskapet har fått en god start.

-Det er veldig mange som har vist interesse for å bli bedre kjent med oss, og undersøke hva vi kan tilby. Det virker som vi har skapt nysgjerrighet både hos mulige samarbeidspartnere, men også hos potensielle arbeidstakere, og det gjør oss veldig stolt, sier Arild.