Kongsbakken-elever klare for Kulturhuset

For å sikre seg hovedrollene i oppsettingen av 80-tallsmusikalen «Fame» måtte elevene gjennom audition.
kultur

Kaisa Rundberg går siste året på musikklinja og fikk sikret seg hovedrollen i musikalen. Hun spiller Carmen Diaz, en selvsikker spansk jente med store drømmer.

– Musikalen er et svært prosjekt og jeg er veldig glad for å delta, spesielt siden musikal er det jeg liker best å drive med. Dessuten er det en enorm mulighet å få utspille seg i et så stort format som hovedscenen på Kulturhuset er, sier Rundberg.

Musikk, dans og dramalinja setter opp et storprosjekt for elevene som går andre- og tredjeåret annethvert år. Musikalen «Fame» er storprosjektet denne gangen, og er en del av elevenes skolegang. Prosjektet blir tatt med i vurderingen når elevene skal få karakter i relevante fag.

LES OGSÅ: Mia og Julie oppfordrer alle til å støtte opp rundt denne spesielle russeknuten

80-tallet

Handlingen i musikalen er satt etter den originale filmen i tid og utspiller seg på 80-tallet, noe man tydelig kan se på elevenes kostymer. I musikalen møter man en gjeng med ungdommer som har store drømmer om å bli stjerner.

Elevene var fornøyde med å kunne øve seg på flere kunster enn det de selv driver med på skolen til vanlig. Magnus Gjøvik, som spiller Tyrone Jackson, en dyslektisk danser fra trange kår, går siste året på dramalinja – og er fornøyd med å få samarbeide med de andre linjene.

LES OGSÅ: Disse Kongsbakken-elevene har danset seg inn i Operaen (for abonnenter)

Eget band

– Musikalen er veldig allsidig, noe som gjør at vi får prøvd oss på flere ting enn det vi vanligvis gjør. Alle linjene deltar i prosjektet, så på denne måten får vi alle opplevd hva hver linje driver med og tilbyr, forteller Gjøvik.

I tillegg til aktørene, blir musikalen fra Kongsbakken å ha eget band, bestående av musikklinja-elevene. Bandet skal spille originalsangene fra «Fame», men aktørene synger på nordnorsk.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur