Kongsbakken-elever klare for Kulturhuset

For å sikre seg hovedrollene i oppsettingen av 80-tallsmusikalen «Fame» måtte elevene gjennom audition.
kultur

Kaisa Rundberg går siste året på musikklinja og fikk sikret seg hovedrollen i musikalen. Hun spiller Carmen Diaz, en selvsikker spansk jente med store drømmer.

– Musikalen er et svært prosjekt og jeg er veldig glad for å delta, spesielt siden musikal er det jeg liker best å drive med. Dessuten er det en enorm mulighet å få utspille seg i et så stort format som hovedscenen på Kulturhuset er, sier Rundberg.

Musikk, dans og dramalinja setter opp et storprosjekt for elevene som går andre- og tredjeåret annethvert år. Musikalen «Fame» er storprosjektet denne gangen, og er en del av elevenes skolegang. Prosjektet blir tatt med i vurderingen når elevene skal få karakter i relevante fag.

LES OGSÅ: Mia og Julie oppfordrer alle til å støtte opp rundt denne spesielle russeknuten

80-tallet

Handlingen i musikalen er satt etter den originale filmen i tid og utspiller seg på 80-tallet, noe man tydelig kan se på elevenes kostymer. I musikalen møter man en gjeng med ungdommer som har store drømmer om å bli stjerner.

Elevene var fornøyde med å kunne øve seg på flere kunster enn det de selv driver med på skolen til vanlig. Magnus Gjøvik, som spiller Tyrone Jackson, en dyslektisk danser fra trange kår, går siste året på dramalinja – og er fornøyd med å få samarbeide med de andre linjene.

LES OGSÅ: Disse Kongsbakken-elevene har danset seg inn i Operaen (for abonnenter)

Eget band

– Musikalen er veldig allsidig, noe som gjør at vi får prøvd oss på flere ting enn det vi vanligvis gjør. Alle linjene deltar i prosjektet, så på denne måten får vi alle opplevd hva hver linje driver med og tilbyr, forteller Gjøvik.

I tillegg til aktørene, blir musikalen fra Kongsbakken å ha eget band, bestående av musikklinja-elevene. Bandet skal spille originalsangene fra «Fame», men aktørene synger på nordnorsk.