Tromsø-danser raser mot nakenstuntet til Frank Løke: – En hån mot dansen

Miguel Ramirez har vært profesjonell danser i over 20 år, og kaller nakenstuntet både fordummende og respektløst overfor kunstformen.

RASER: Tromsø-danseinstruktør Miguel Ramirez mener at nakenstuntet til Frank Løke på TV2-programmet «Skal vi danse» er en hån mot dansen.   Foto: iTromsø/Cecilie S. Andersen (VG)

kultur

Lørdag kveld entret tidligere håndballspiller Frank Løke (38) parketten under TV 2-programmet «Skal vi danse» kun iført en tanga. Eller rettere sagt, han hadde på seg drakten fra den en gang så populære filmen «Borat», der lite etterlates til fantasien.

I ettertid har flere reagert på nakenstuntet til Løke, og blant annet gikk dansepartneren hans Tone Jacobsen ut i VG og sa at hun ble såret over oppførselen hans.

Nå reagerer også mangeårig danser og danseinstruktør i Tromsø, Miguel Ramirez (42), på det som ble vist på TV i helga.

– Jeg er skuffet på flere plan. En ting er det rent dansemessige, men dette er en dansekonkurranse og et familieprogram. Da passer det seg ikke å sende et nakenstunt i beste sendetid, sier Ramirez til iTromsø.

SISTE: Mandag kveld melder VG at TV2 nå har valgt å fjerne Frank Løke fra programmet.

– Vi har valgt å ta Frank Løke ut av «Skal vi danse»-konkurransen etter en helhetsvurdering. Både helgens stunt som vi tok avstand fra, Løkes oppførsel i etterkant og uforutsigbarheten han representerer og tydelig gir uttrykk for, spiller inn i den beslutningen. Vi har også et ansvar for dansernes partnere. Senest i dag har han gitt uttrykk for at han ikke er i nærheten av å angre. I ettermiddag omtaler han også dansepartneren på en svært nedsettende måte på Instagram. Derfor reagerer TV 2, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2 til VG.

– Fordummende

– Jeg mener det Frank Løke gjorde er en hån mot dansen. Men det er også en hån mot partneren. Som danser er det din nærmeste samarbeidspartner, og dere skal ha tillit til hverandre, sier Ramirez som mener at Løke med sitt stunt gjør narr av både dansen, kunstformen men også konseptet.

– Jeg ser ikke på «Skal vi danse» da jeg generelt sett synes hele konseptet er fordummende. Som danser er det vanskelig å forholde seg til. Danserne som er leid inn er jo profesjonelle og flinke, men dette er først og fremst et underholdningsprogram og ikke et danseprogram. Så akkurat som at sangere ikke ser på «Idol», så ser ikke jeg på «Skal vi danse».

Ramirez kommer opprinnelig fra Colombia, men har jobbet som danser i Tromsø siden 1997. I dag er han innehaver og daglig leder for Salsademika danseskole som blant annet holder kurs i Tromsø.

– Jeg forventer at TV 2 behandler dansen med respekt. Dans er et verdig yrke, og vi reagerer når det kommer noe slikt som viser at vedkommende ikke tenkte på dans i det hele tatt. Det er jo dansen som skal stå i sentrum, og jeg mener kunstformen må behandles med respekt og verdighet.

DANSER: Miguel Ramirez (42) kommer opprinnelig fra Colombia, men har bodd og danset i Tromsø i 20 år.   Foto: Lars Åke Andersen

 

Har beklaget overfor partneren

Frank Løke har i ettertid beklaget at han ikke informerte sin dansepartner om hendelsen, men sier at han ellers ikke er i nærheten av å angre.

– Han har jo selv sagt at han ikke følte at han var god nok, og at han måtte gjøre noe for å skille seg ut. Det er jo for så vidt ok, men jeg forventer at ledelsen i en TV-kanal har mer kontroll enn at en deltager kan gjøre narr av dans på direktesendt TV, uten at noen verken vet om det eller kan stoppe det.

VG skriver søndag at det på TV 2 i forkant ble publisert et klipp av «Borat»-drakten samt en sak om at Løke ønsket nakensjokk på parketten. Flere har derfor spekulert i om det hele var et planlagt PR-stunt. Dette avviser både TV 2 og Løke.