Sjåføren: Hadde ikke sjans til å stoppe

Verken piggdekk eller kjetting var nok til å hindre søppelbilen i å treffe huset.
nyhet

Føreren av søppelbilen som krasjet i en vegg i Anton Iversens veg fredag formiddag, Kai Peter Jensen, forklarer at hendelsen gikk svært fort.

Den firehjulsdrevne lastebilen var utstyrt med både piggdekk og automatkjetting, men nullføret ble rett og slett for glatt.

– Det har vært kjempefeste hele dagen, men det var speilhålke under meg da bilen begynte å skli, sier Jensen.

Sjåføren prøvde å både pumpe med bremsene og styre lastebilen ut i en skavel, men det var ikke mulig å få kontroll på det tunge kjøretøyet.

Driftsansvarlig i Remiks, Arnt Ystmark, sier det er vanskelig å si om sjåføren kunne unngått sammenstøtet.

– Automatkjettingen løste seg ut som den skulle. Selv bergingsbilen, med fire fastmonterte kjettinger, sliter med å komme seg opp bakken, så det er svært glatt, forteller han.

– På den korte tiden vi har stått her har det sklidd én personbil inn i lastebilen, legger han til.

Ingen ble fysisk skadd i hendelsen som skjedde i 11-tida. Huseier og småbarnsmor Eva Pedersen sier hun lå og sov etter nattevakt, da kjøretøyet dundret inn i veggen.

– Det er store materielle skader på garasjen, men ikke innendørs i boligen. Bilen sto heldigvis ikke i garasjen, forteller Pedersen.

Hun synes hendelsen er ubehagelig, ikke minst da det bor en del barnefamilier i området.

– Det går ofte barnehageunger forbi her. Det er ganske bekymringsverdig, da dette er en vei man ikke har så god oversikt over, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet