Finnmarking Tor Mikkel Wara (Frp) blir ny justisminister

Finnmarkingen utnevnes i dag, ifølge flere medier.

NY JUSTISMINISTER: Tor Mikkel Wara (Frp).  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyhet

Frp-veteran, kommunikasjonsrådgiver og finnmarking Tor Mikkel Wara (53) blir i dag utnevnt til permanent justis- og beredskapsminister, etter det Dagbladet erfarer. Både VG og NRK opplyser at de også har klilder som bekrefter saken.

Wara, som er utdannet økonom, ledet FpU fra 1987 til 1990 og ble valgt inn på Stortinget fra Finnmark i 1989 til 1993. Wara var som 21-åring også rådgiver for Carl I. HAgen. Han er i dag partner i kommunikasjonsbyrået First House.

Det er fiskeriminister Per Sandberg (Frp) som har gått i rollen som justisminister de siste ukene, etter at Sylvi Listhaug (Frp) gikk av som følge av en kontroversiell statusoppdatering på Facebook. Sandberg sa før påske at han ville gå i tenkeboksen og avgjøre om han ønsket å fortsette i jobben.

Det er i dag muntlig spørretime på Stortinget, og statsråd på Slottet ventes å bli avholdt etter klokken 12 en gang.

Saken oppdateres.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet