Den svenske artisten og produsenten, Tim Bergling, mest kjent som Avicii, gikk bort fredag.

– Det er med stor sorg vi må meddele at Tim Bergling er død. Han befant seg i Muscat i Oman, og ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid, skriver hans pressekontakt, Ebba Lindqkvist.

– Familien er informert, og vi ber om å vise hensyn og la dem være i fred i denne vanskelige tiden. Ingen flere uttalelser kommer til å bli gjort, sier hun.

Den verdenskjente artisten gjestet Tromsø og spilte på Døgnvill i 2013.

– Sveriges store stolthet

– Dette er trist og sjokkerende. Tim Bergling har vært Sveriges store stolthet innen EDM dette tiåret, og bygde bro mellom klubbscenen og hitlistene, sier musikkjournalist Thomas Talseth i VG.

– Man skjønte at det ikke stod bra til med ham, siden han trakk seg fra turnélivet ganske nylig. Men den manøveren virket som et sunnhetstegn, og gjør hans bortgang mer overraskende - uten at vi vet hva den skyldes ennå, vel å merke, sier Talseth.

Startet på gutterommet

Bergling startet karrieren på gutterommet, der han skrev, produserte og lastet musikk opp på nettet. Siden har han reist verden rundt på turneer og samarbeidet med prominente artister som Coldplay, MØ, Nicky Romeo og Aloe Blancc.

Kygo har mange ganger omtalt Avicii som sitt store forbilde. I 2014 skrøt han av svensken til VG da han varmet opp for Avicii i Oslo spektrum.

– Avicii har vært mitt store forbilde, og det å stå på de samme scenene som ham er en drøm som går i oppfyllelse, mener Kygo.

Tidlig i 2016 kunngjorde han at han trakk seg tilbake fra livekonsertene på grunn av helseproblemer.

– I stedet for trakk jeg meg tilbake dit det alt ga mening – studioet, heter det på artistens nettsider.