Marianne Telle solgte tjenester til Helse Nord

Helse Nord IKT brukte selskapet Bedriftskompetanse til å rekruttere ledere.

DOBBELTROLLE: Bedriftskompetanse har hatt flere oppdrag i Helse Nord, senest i 2017 brukte Helse Nord IKT selskapet, der Telle er direktør, til å rekruttere ledere. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyhet

Samtidig som Marianne Telle var styreleder i Helse Nord, solgte hun tjenester til foretak i helseregionen, skriver NRK. Bedriftskompetanse har hatt flere oppdrag i Helse Nord, senest i 2017 brukte Helse Nord IKT selskapet, der Telle er direktør, til å rekruttere ledere.

– Helse Nord IKT har benyttet seg av Bedriftskompetanse sine rekrutteringstjenester fra kontoret i Bodø og i Tromsø, bekrefter kommunikasjonsansvarlig Kari H. Slaattelid i Helse Nord IKT i en e-post til NRK.

Rekrutteringsoppdrag

Bedriftskompetanse har også hatt oppdrag for Finnmarkssykehuset etter at Telle ble styreleder i Helse Nord, blant annet med å finne direktør i Finnmarkssykehuset i 2016.

Tidligere i dag ble det kjent at Marianne Telle trekker seg som styreleder i Helse Nord. Beslutningen kommer etter at Telle har fått sterk kritikk for at Bedriftskompetanse har inngått en intensjonsavtale med Babcock om å rekruttere piloter og andre ansatte, uten at Telle har informert om oppdraget.

Marianne Telle har ikke svart på iTromsøs henvendelser i kveld.