Polsk mann omkom etter båtvelten i Ramfjorden

Døde på sykehuset ni dager etter hendelsen.

REDNINGSBÅT: Brannvesenets «Rescue Aurora» bisto i søket etter den nå omkommende mannen.  Foto: KIM HAUGLID

nyhet

Den polske mannen i 30-årene, som ble innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) etter båtvelten i Ramfjord utenfor Tromsø søndag 27. mai, døde mandag på sykehuset, opplyser UNN i en pressemelding.

45 minutt i havet

Mannen ble liggende i vannet i rundt 45 minutter etter at den lille lettbåten veltet. Helsetilstanden var kritisk da han ble funnet. De to andre polske mennene i båten, som begge var 23 år gamle, greide selv å svømme til land uten alvorlige skader.

Politiet har gjennomført avhør av de to andre mennene i båten, hvor en av disse to skal være broren til den omkomne. Avhørene har vært gjennomført ved bruk av tolk.

– Ut i fra de opplysningene vi har så skal de ha vært brødre, de har samme etternavn, sier Lene Fabek, seksjonsleder for etterforskning ved Troms politidistrikt.

Ingen mistanke om noe straffbart

Etter avhørene har politiet fortsatt ikke mistanke om at noe straffbart har skjeddd.

– Vi har gjennomført avhør og det har ikke kommet fra noen nye opplysninger. Avhørene endrer ikke vår oppfatning av saken. Vi anser det som en ulykke, sier Fabek.

Oppdatert kl. 14:31: UNN opplyste innledningsvis feil alder på mannen. Han var i 30-årene og ikke i 40-årene. Opplysningen er nå rettet i artikkelen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet