Polsk mann omkom etter båtvelten i Ramfjorden

Døde på sykehuset ni dager etter hendelsen.

REDNINGSBÅT: Brannvesenets «Rescue Aurora» bisto i søket etter den nå omkommende mannen.  Foto: KIM HAUGLID

nyhet

Den polske mannen i 30-årene, som ble innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) etter båtvelten i Ramfjord utenfor Tromsø søndag 27. mai, døde mandag på sykehuset, opplyser UNN i en pressemelding.

45 minutt i havet

Mannen ble liggende i vannet i rundt 45 minutter etter at den lille lettbåten veltet. Helsetilstanden var kritisk da han ble funnet. De to andre polske mennene i båten, som begge var 23 år gamle, greide selv å svømme til land uten alvorlige skader.

Politiet har gjennomført avhør av de to andre mennene i båten, hvor en av disse to skal være broren til den omkomne. Avhørene har vært gjennomført ved bruk av tolk.

– Ut i fra de opplysningene vi har så skal de ha vært brødre, de har samme etternavn, sier Lene Fabek, seksjonsleder for etterforskning ved Troms politidistrikt.

Ingen mistanke om noe straffbart

Etter avhørene har politiet fortsatt ikke mistanke om at noe straffbart har skjeddd.

– Vi har gjennomført avhør og det har ikke kommet fra noen nye opplysninger. Avhørene endrer ikke vår oppfatning av saken. Vi anser det som en ulykke, sier Fabek.

Oppdatert kl. 14:31: UNN opplyste innledningsvis feil alder på mannen. Han var i 30-årene og ikke i 40-årene. Opplysningen er nå rettet i artikkelen.