Skummysteriet i Storgata er løst: – Det var vår feil

Brannvesenet sto bak skumlaget i store deler av Storgata
nyhet

Etter først å ha nektet innblanding i saken, innrømmer brannvesenet  12.50-tiden at de forårsaket det mystiske skumbelegget i store deler av Storgata.

– Vi har funnet ut at det var vår feil. Det viser seg at en av tankbilene våre fikk et teknisk problem,  slik at den slapp ut skum. Det var små mengder, men det ser mye ut når det blandes med regn, sier Rune Anfinsen ved 110-sentralen til iTromsø.

– Det er miljøskum og vaskes bort av seg selv. Bilen har akkurat kommet inn nå, så vi skal ta en titt på den, legger han til.

Det var i 11-tiden onsdag formiddag at skumlaget la seg over veibanen i Storgata. Brannvesenet nektet innledningsvis for at de hadde noe med saken å gjøre. Også politiet og Bydrift stilte seg uforstående til hva som hadde skjedd.

– Vi har vært ute og kikket på det. Tykje vet hva som har skjedd. Det er vanskelig å si. Jeg har snakket med folk i nærheten, om de visste noe, men ingen hadde svar. Det er pussige greier, sa driftsleder Tor Arne Andreassen i Bydrift til iTromsø før mysteriet ble oppklart.

– Det er ikke trafikkfarlig. Vi kan prøve å kjøre en kostebil gjennom, men risikerer at det kan bli verre, legger han til.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet