Noen elsker dem, andre hater dem. Likevel har de fleste et forhold til de store blockbusterne. I sommer kommer filmene som perler på en snor, og det er flere storfilmer å se fram til. Her er noen av dem vi ser fram til.

5. «The Conjuring 2» (8. juni, James Wan)

Foto: Matt Kennedy

Jeg elsker en god skrekkfilm, og en av filmene som kom som en positiv overraskelse for meg i 2013 var «The Conjuring». I sommer er det imidlertid klart for oppfølgeren. Vi følger Ed and Lorraine Warren, som også var to av hovedkarakteren i første film, i deres jakt på de onde åndene. Denne gangen utspiller handlingen seg i London. Den australske regissøren James Wan, som blant annet er kjent for «Saw» og «Insidious», skal igjen forhåpentlig klare å sette en støkk i kinomørket. Det er bare å krysse fingrene for at oppfølgeren blir like bra!

4. «Oppdrag Dory» (26. august, Andrew Stanton)

Foto: Pixar

I sommer det klart for oppfølgeren til en av Pixars mange publikumsfavoritter «Oppdrag Nemo». Vi ble vel alle sjarmert av den fortumlende fisken, Dory, som var en av hovedkarakterene i «Oppdrag Nemo»? Det er denne karakteren vi nå skal følge på nye eventyr. Jeg er nok langt utenfor målgruppen, men jeg kan love deg at jeg gleder meg som et lite barn til premièren!

3. «Ghostbusters» (22. juli, Paul Feig)

Foto: Hopper Stone

"Who you gonna call? Ghostbusters!" Nå er det klart for en remake av 1984 klassikeren «Ghostbusters». Regissør Paul Feig, som blant annet er kjent for komedier som «Bridesmaids» og «Spy», har med seg litt av et stjernelag. På rollelisten står blant annet kjente navn som Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones og Chris Hemsworth i hovedrollene.

2. «Independence Day: Resurgence» (1. juli, Roland Emmerich)

Jeg trodde helt seriøst at vi aldri skulle få en oppfølger til filmen som bergtok meg som tenåring. Etter 20 år er visstnok aliensene tilbake for å prøve å ta over planeten vår på nytt. Ikke verdens mest originale plott, men vi kjøper det! Etter å ha kikket på rollelisten kan man skuffende nok registrere at Will Smith ikke gjentar sin rolle, men Jeff Goldblum er tilbake som David Levinson. Det samme gjelder Bill Pullman, som ser ut til fortsatt å være president i USA. Det må være ny rekord! I tillegg er det Roland Emmerich som sitter i regissørstolen («Independence Day», «Godzilla», «2012» og «The Day After Tomorrow»).

Vi gleder oss til enda mer hjernedød action og ekle aliens i «Independence Day 2»!

PS: IMDB melder også at det er snakk om en «Independence Day 3» … Vi venter en solid cliffhanger mot slutten av denne.

1. «Star Trek–Beyond» (22. juli, Justin Lin)

Foto: Photo Credit: Stephen Windon

Endelig er det tid for en ny «Star Trek»-film! Etter at J.J. Abrams relanserte universet for nye tilskuere i 2009 har det ikke kommet annet enn kvalitet fra nerdeuniverset. Nå er altså nummer tre klar for kinoene med regissør Justin Lin i stolen. Taiwaneren er kanskje mest kjent for en rekke «Fast & Furious»-filmer, men også for de definitivt kuleste episodene av kultserien «Community». Det blir spennende å se hva han får til i «Star Trek»-universet hvor Idris Elba har meldt seg på rollelisten.