- Bare det å være med i programmet var en kjempestor opptur og en flott opplevelse. Så var det selvsagt ekstra artig å gå av med seieren i finalen, sier en av deltakerne på vinnerlaget, Gunnar Jensen (30), som til daglig jobber som kokk på Skarven Kulinariske Teater.

Det var søndag kveld det ble kjent at laget Nordpå stakk av med seieren i den TV2-sendte programserien "Det norske måltid".

Der hadde Jensen, sammen med to andre kokker fra Nord-Norge, fått i oppgave å sette sammen en treretters meny med råvarer fra landsdelen.

Programmet gikk så ut på at det nordnorske laget skulle konkurrere med fire lag fra andre deler av landet.

- De beste råvarene

Jensen tror det var nettopp de nordnorske råvarene, som blant annet kongekrabbe og reinkjøtt, som førte til at de stakk av med seieren.

- Vi hadde de aller beste råvarene og holdt oss til det kjente som vi liker, forklarer tromsøkokken.

Han er ikke i tvil om at seieren og deltakelsen i programmet har betydd mye.

- Dette har gitt meg et kjempeløft, fordi man ser hva jobben man legger ned fører til, påpeker Jensen.

Hedret med diplom og champagne

For å gjøre litt ekstra stas på Jensens prestasjoner, overrakte Tromsø Dannede Gourmet Selskab, som selv benytter seg av Skarven Kulinariske Teater, tirsdag ettermiddag et gratulasjonsdiplom og en flaske champagne til kokken.

- Dette gjør vi for å vise at vi er stolte av og setter pris på Gunnars kompetanse, evner og ferdigheter i forbindelse med våre månedlige møter, der vi blir overøst med hans kunnskaper innen kokkefaget, forklarer president i foreningen, Knut Sollid.

Også Jensen selv setter pris på oppmerksomheten.

- Dette var kjempeartig. De guttene der kommer hit én gang i måneden og gir meg hele tiden nye utfordringer på retter de ønsker å lage, samtidig som jeg utfordrer dem, forklarer 30-åringen.

Gunnar Jensen mottar diplomen fra presidenten i Tromsø Dannede Gourmet Selskab, Knut Sollid. MMS-foto: Privat