I kåringen av den beste frokosten kom de to hotellene på en delt tredjeplass bak Thon Hotel Lofoten og vinneren Rica Nidelven i Trondheim. Nå satser Tromsø-hotellene på å kjempe om førsteplassen i neste års kåring.

Øyvind Alapnes på The Edge er fornøyd over plasseringen.

- Vi synes det er en stor ære å dele plasseringen med Rica Ishavshotell, mye fordi de er kjent for sin gode frokost. Sammen med dem kan vi være med og gjøre Tromsø mer attraktiv enn byen er fra før, for folk vet at de kan få et godt hotelllprodukt, forteller Alapnes.

Han forteller at det inspirerer dem til å gjøre en bedre jobb. Mye av det som skal til for å få en god frokostopplevelse mener Alapnes er personalet.

- Det meste handler om dedikerte kjøkkenpersonell, og aller viktigst: personale som er ute i frokostsalen og er serviceinnstilte. Har man møtt en god serviceperson under frokosten er det en god start på dagen, sier han.

The Edge åpnet 1. mai i år.

- Vi er fantastisk fornøyd over at vi allerede er der vi er. Det er ingen tvil om at kjøkkendriften er viktig. Vi har også fått topp score i Dagens Næringsliv for vår frokost, og flere har testet oss og likt frokosten, sier Alapnes.