– Det tar tid å etablere seg i en ny by, men siden åpningen i Oslo i november, har det sakte, men sikkert gått bedre og bedre, sier eier Henrik Rønholt.

Kvalitetsbevisst

Han har stor tro på at etableringen av en egen restaurant på Majorstua i Oslo kommer til å bli en suksess — på lik linje med i Tromsø.

– Selv om det allerede finnes veldig mange spisesteder som satser på sushi i Oslo, er det mange av disse som ikke satser så mye på kvalitet som det vi gjør, samt at mange kun baserer seg på take away. Hos oss opplever kundene å få noe litt annerledes. I tillegg til gode råvarer, har vi mye fritert og flambert sushi i vårt utvalg, samt at vi bruker mye frukt, forklarer Rønholt.

I Tromsø har dette for lengst vist seg å være en suksessoppskrift.

– Siden vi flyttet fra Grønnegata til vårt nåværende lokale i Skippergata i 2011, har populariteten bare økt og økt. Vi har i alle fall doblet omsetningen vår siden den tid, påpeker eieren.

Sprengt kapasitet

I fjor utvidet Rå i Skippergata åpningstidene, slik at de også kunne tilby kundene sine lunsj. Også det har vært en suksess.

– Kapasiteten er sprengt på alle områder. I tillegg til et plassproblem, særlig i helgene, har etterspørselen etter take away og catering til større selskaper tatt helt av, forklarer han.

At Rå utvidet satsingen sin med en egen avdeling på Nerstranda i desember i fjor, har ikke gått ut over populariteten til restauranten i Skippergata.

– Vi har overhodet ikke merket noe nedgang der siden åpningen på Nerstranda, til tross for at det har gått over all forventning også der, sier Rønholt, før han legger til:

– Det eneste vi angrer på er at vi ikke fikk et større lokale på Nerstranda. Vi hadde nemlig trodd at driften der kom til å basere seg mest på take away. Det vi har sett er imidlertid at folk ønsker å sette seg ned for en matbit, også der.