For å få et godt bilde av en brettkjører langt oppe i fjellene, er man avhengig av flaks, perfekt lys, samarbeid og ikke minst planlegging. Dette er tipsene som hobbyfotograf Clas Kristensen kommer med i forkant av sin utstilling av sine blinkskudd.

Nå stiller han ut sine 15 beste bilder, som du kan henge opp i din egen stue.

Holder seg i Nord-Norge

Bildene av brettkjørerne Roy Olsen, Stian Skjærvik, Daniel Josefsen, Ove Marius Helø Stene, Krister Kopala og Marius Kildalsen er tatt enten i Nord-Norge eller i Nord-Sverige.

– Det er ekstra morsomt å ta disse bildene med tanke på at du må jobbe godt med brettkjøreren. Alt har med samarbeid å gjøre, sier Kristensen.

– Vi snakker om hvor de skal kjøre og hvilke linjer jeg skal passe på i fjellsiden. Noen ganger får jeg blinkskudd som ikke var planlagt, men det ligger en bevissthet bak hele prosessen.

Nervøs

Dette er første gang Kristensen holder en utstilling. Bildene, som naturlig nok er til salgs, har et maksopplag på 15 kopier.

– Det er alltid nervøst når man skal la andre studere og mene noe om bildene du selv har tatt. Det er klart at det kommer mange fra miljøet som sikkert setter pris på bildene, men baktanken er alltid at det skal se fint ut, slik at andre også kan verdsette bildene, sier fotografen.

– Mange av bildene er ikke det man forbinder med snowboardkjøring. Det er ofte høye hopp og fart som går igjen der.

Kjørerne kommer

Under åpningen fredag klokken 19.00 blir det champagnefaktor og mulighet for å sikre seg bildene til Kristensen. Utstillingen er åpen i en måned fremover.

– Vil kjørerne vil ha et bilde, så har de mildt sagt gjort seg fortjent til å få det, sier Kristensen, som også melder at de som er avbildet kommer på åpningen.

– Du har tatt bilder i en del år nå. Hvorfor har det tatt så lang tid før du valgte å stille dem ut?

– Det kommer vel litt an på kvaliteten. Nå føler jeg at jeg har noe å vise fram. Jeg kunne ikke stilt ut det jeg tok i 2008, sier Kristensen med et glimt i øyet.