Vokalist i tromsøbandet Jadudah har alltid et smil på lur. Nå er kanskje smilet til Helle Larsen enda bredere enn vanlig, siden hun nå er klar for å lansere bandets debutalbum «Strangers».

Da hun møtte iTromsø hadde hun med seg gitarist Joakim Jensen på telefon. Grunnen til det er at det rett og slett har tatt så lang tid å få sammen albumet at bandet har flyttet fra hverandre.

– Vi har utsatt platen en million ganger. Det ble så lenge at folk sluttet å vente på den, men vi ville det skulle bli så bra som mulig og nå er vi fornøyd, sier gitarist Joakim Jenssen på telefon fra Oslo.

Les iTromsøs anmeldelse av "Strangers"

Live-følelse

Gitaristen har flyttet til hovedstaden sammen med trommeslager Sigbjørn Sand Johansen og bassist Patrick Jaklin, mens Larsen og Sverre Simonsen sitter i Tromsø.

Utfordringene har stått i kø, men en øvingsdag før konsert er som oftest svaret for bandet.

– Vi møtes i Oslo en dag før konsert, og så øver vi da. Er konserten i Nord-Norge, drar vi andre oppover, sier Jenssen.

– Albumet er veldig atmosfærisk, tidvis storslagen og det har mange elementer som høres likt ut som når vi spiller live. Har du sett en konsert med oss, vil du ikke bli sjokkert.

– Det er derfor vi har brukt litt tid. Vi kunne gitt ut det vi spilte inn på forhånd, men vi brukte for lang tid på å finne ut at vi ville ha en live-følelse på plata, sier Larsen.

Rett inn i studio

Likevel kan man ikke vente å få se tromsøbandet på scenen før neste år. Har man brukt så lang tid på å få en plate perfekt, må også live-showet brukes tid på.

– Det blir en releasekonsert i Oslo og i Tromsø like etter nyttår. Vi vil gjøre det storslagent og derfor venter vi litt med akkurat det, sier Larsen, som nettopp har fullført ti konserter med bandet i løpet av høsten.

Men selv om fansen måtte vente lenge på albumet «Strangers», lover Jenssen at det ikke blir så lenge til neste gang vi hører fra bandet igjen.

– Vi skal hive oss rundt rett etter nyttår for å få spilt inn flere låter. Da skal vi rett i studio igjen.

Foto: Marius Fiskum