I morgen går startskuddet for Buktafestivalen.

Ifølge produsent Egil Bye Damsgård blir alt klart i tide

– Vi er vel like i overkant av 50 i staben, samt en rekke frivillige og en del leverandører i sving. Så det har vært omtrent 100 folk med forskjellige oppgaver innom her hver dag i det siste, forklarer Damsgård.

Gledessprederen

Merete Hagerup er en del av staben og har vært det de siste fire årene.

– Vi er i rute. Selv da vi begynte på søndag i pøsende regnvær, har de frivillige vært fantastiske og holdt humøret oppe. Vi har jobbet fra tidlig morgen til sen kveld siden da og vi skal bli klar i tide, lover Hagerup.

For tredje året på rad har hun med seg hunden Ice.

– Ice sørger for at folk går rundt og smiler. Midt i all rigginga, tar de seg pauser for å hilse på Ice, som er veldig snill. Hadde jeg visst at dere kom nå, hadde jeg tatt på ham Bukta-T-skjorte, sier Hagerup lattermildt.

Nye påfunn

I tillegg til sjarken som iTromsø har omtalt tidligere, vil det komme flere nye ting på årets festival som krever litt ekstra rigging.

– Det blir noen påfunn, ja, men dere får vente og se når festivalen åpner, sier Hagerup.

Bukta-produsenten gleder seg til åpningen.

– Det blir noen artige påfunn med installasjoner og lignende, som har krevd litt ekstra innsats, men det er mer gøy, enn utfordrende, påpeker Damsgård.

Både han og de frivillige er ikke redd for at de ikke skal rekke å bli ferdig med alt til festivalåpningen i morgen klokken 17.

– Med mindre noe uventet skjer, så er vi helt i rute, men skjer det noe uventet, så fikser vi det bare, sier Bjarne Nordstrand, som er frivillig for andre gang.