Bukta Battle har eksistert i en årrekke, men det er først de siste årene at premiene har vært noe å skryte av.

– Tidligere var det bare en spillejobb under festivalen. Nå har vi 10.000 kroner, musikkvideoinnspilling, singelinnspilling og spillejobb under festivalen, sier prosjektleder for Bukta Battle, og produsent for festivalen, Egil Damsgård.

Kickoff

I fjor vant blant annet Mama Said No og Heave Blood & Die. Sistnevnte har opplevd suksess med gode internasjonale kritikker på deres debutplate og spilling på en av Norges største bransjefestivaler, Trondheim Calling.

Torsdag kveld starter kickoffet på Tvibit til årets Battle. De to bandene som vinner holder konsert, og publikum får premiere se premiere av musikkvideoene, som er produsert av Terje Arntzen.

I løpet av mars skal man gjennom tre delfinaler ved ungdomsklubbene i Kroken, Stakkevollan og Kvaløya, for å finne ut hvilke seks band som går videre til finalen på Studentsamfunnet Driv 30. mars.

God arena

– Det er en fantastisk mulighet til å bli lagt merke til og å få spille på en kul scene. Vi legger vekt på at alt skal være proft hele veien og at alle blir tatt seriøst, sier Damsgård.

Han forteller at selv om man ikke vinner er dette en god arena for å bli lagt merke til av bransjen.

– Vi har opplevd at vi har oppdaget flere under disse delfinalene. Det er veldig hjelpsomt for oss også ettersom vi liker å booke lokale band, sier Damsgård.