Timene har føltes lange for elevene fra danselinja på Kongsbakken videregående skole denne helgen. Det var nemlig første og siste øvingshelg inn mot årets Høstdans – høydepunktet for 3.-klassingene etter flere års beinhardt danseslit.

– Vi er veldig slitne, men likevel er dette såpass viktig at vi klarer å holde fokus, sier elev på danselinja og produsent av årets Høstdans, Synne Lundesgaard, og PR-ansvarlig Marit Meløe utdyper:

– Vi har mange baller i luften, siden vi skal koreografere for andre elever og lære andres koreografier, samtidig som vi skal involvere oss i hele produksjonen av forestillingen.

Lange dager

Ifølge kontaktlærer for 3.-klassingene på danselinja, Katharina Lund, så øver flesteparten av elevene etter at skolen er ferdig klokken fire på hverdagene. Da blir det bare tid til å sove når de er ferdige, og leksene må gjøres i helgene.

– Elevene utviser en enorm dedikasjon disse ukene, og er veldig fokuserte. Likevel så tror jeg at norsklæreren tar litt hensyn i denne perioden, og er nok ikke like streng som ellers, sier Lund, mens Lundesgaard og Meløe flirer og himler med øynene for å vise at de ikke er helt enige.

Mørkt tema

Temaet for årets høstdans er mørket, og de forskjellige koreografiene som skal fremføres på forestillingen den 13. november er alle basert på et dikt som er skrevet med samme tema i bakgrunnen.

– Jeg tror de fleste har ganske mange forskjellige assosiasjoner til ideen om mørke. Det kan være det ukjente, det man ikke ser, eller det kan være mørke tanker, som for eksempel med tanke på depresjoner. Det er dette vi skal prøve å fange, forteller Lundesgaard, før hun presiserer:

– Selv om mange kanskje tenker at ”mørke” innebærer lite energi og bevegelse, så blir ikke koreografien å speile dette. Det blir mye energi og trøkk i bevegelsene, og koreografiene, lover hun.

Nå det gjelder

For Lundesgaard og Meløe er Høstdans årets store høydepunkt. Det er nå de skal få sjansen til å virkelig vise fram det de har lært i løpet av alle de sene kveldene på dansestudioet.

– Det er dette vi begge to kommer til å satse på. Derfor er Høstdans en perfekt mulighet til å lære seg å sette opp forestillinger, koordinere koreografier, og i det hele tatt avholde en forestilling. Og det er vi utrolig takknemlige for at vi får muligheten til å gjøre, avslutter Meløe.

Fokuserte: 3.-klassingene ved danselinja poserer her etter vel utført treningsøkt på kulturskolen. Fra venstre: Jarl Brage Isaksen, Sandra Bakkevoll, Trine Paulsen, Marit Meløe, Lina Simonsen, Synne Lundesgaard, Celine Vitalis Larsen, og Kamilla Høybakk Simonsen.
Øver HARDT: De har vært opptatt hele uken med å øve inn koreografier til årets Høstdans, som vil avholdes den 13. november på Rådstua.