Ten Sing Norway 14/15 er nå på sin andre norgesturné og holdt fredag show i Ishavskatedralen. Årets tema for Ten Sing er tro, håp og kjøpekraft. Fokuset er på hvordan forbruket påvirker ungdommen i dag, globalt og lokalt, og hvordan det fører til sosiale forskjeller.

Kurs i gjenbruk

Totalt er det 23 ungdommer fra Ten Sing Norway, i alderen 19 til 23 år, som sto på scenen fredag. I tillegg til dette har de holdt kurs for lokalungdommen i dans og drama, samt blant annet holdt kurs i gjensying av klær for å bevisstgjøre ungdom omkring forbruk.

– Det har vært omkring 70 lokale ungdommer innom her for å lære av Ten Sing Norway, forklarer leder av Tromsø Ten Sing, Cathrine Kjeldsberg.

– Gleder meg

Det var mange som tok turen for å se showet ungdommene leverte på scenen i Ishavskatedralen. Asta Schulerud og Geir Bilsbak tok med seg barnebarna på konserten.

– Jeg var med i Ten Sing på slutten av 60-tallet i Bergen. Jeg er spent på hva Ten Sing er i dag og gleder meg til å se om det er noe igjen fra den gangen jeg var med, sier Schulerud.

Barnebarnet Eirun Haugseth (11) gledet seg også veldig til å se opptredenen.

– Jeg er på besøk hos mormor og morfar. De skulle hit og derfor ble jeg med, men jeg gleder meg veldig til å se det, sier hun.

– Spennende tema

Rakel Volden (14) og Andrea Kristiansen (14) er selv med i Ten Sing i Alta og ville ikke gå glipp av showet i Ishavskatedralen.

– Temaet i år som er tro, håp og kjøpekraft er viktig og spennende tematikk, sier de to.

Lena Pettersen (13) og Christina Johansen (12) har selv aldri hørt på Ten Sing Norway, men var der for en spesiell grunn.

– Vi er her for å se om vi skal melde oss inn i Tromsø Ten Sing. Vi gleder oss veldig til å se hvordan konserten er, sier Pettersen.

Foto: Ronald Johansen
FØRSTE GANG: Lena Pettersen (13) og Christina Johansen (12) hadde aldri sett Ten Sing Norway opptre før og var veldig spent på hva de leverte. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen
VIKTIG: Rakel Volden (14) og Andrea Kristiansen (14) er selv med i Ten Sing Alta og syns årets tema under forestillingen er veldig viktig. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen
BLE MED BESTEFORELDRENE: Eirun Haugseth (11) var med besteforeldrene for å se Ten Sing i Ishavskatedralen. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen
VAR SELV MED I TEN SING: Asta Schulerud og Geir Bilsbak hadde tatt med barnebarna på konserten fredag. Schulerud var selv med i Ten Sing i Bergen på slutten av 60-tallet. Foto: Ronald Johansen. Foto: Ronald Johansen
KOR: Gunn Berit Eilertsen (t.v) og Elena Kokoslien dro sammen på Ten Sing-konserten. Kokoslien har selv vært aktiv i kor og syns det er inspirerende å se Ten Sing på scenen. Foto: Ronald Johansen