De store bombene og rakettene sparer artisten til midnatt. Småsakene går i luften før det – med minstemann Kristian (3), kona Kathrine (24) og inviterte gjester som ivrige tilskuere.

En lidenskap

– Jeg røyker ikke og tar så vidt en øl til maten. Men noen laster skal man ha og for meg er fyrverkeri en av få. Derfor handler jeg inn mer en gjennomsnittsnordmannen og er – bokstavelig talt – i fyr og flamme hele kvelden igjennom. Det er utrolig artig, sier Jardar Johansen med et bredt glis.

Når tromsdalingen karakteriserer seg selv som hobbypyroman, er det på grunn av sin store lidenskap.

Ut av boblen

– Jeg elsker lys, bål og ting som smeller. Etter en stresset periode, finnes det ikke bedre måte å komme ut av boblen på enn å sette seg foran bålet i grillstua. Da lar jeg tankene flyge samtidig som jeg selv kommer ned på jorda. Disse stundene kaller jeg Jardar-tid.

Men akkurat det har det ikke blitt så mye tid til i år. Allerede 2. januar var Jardar i gang med sin rolle i teaterforestillingen som også ble spilt i Kristiansand, Haugesund og Sandnes.

Mange konserter

– I tillegg er det blitt mange og ulike konserter – også i Sverige, juleshow og -konserter med innlagte turneer.

Inni mellom alt dette har vi pusset opp huset og fått tid til å gifte oss. Og så setter jeg av tid til Kristian som er en livlig fyr.

På spørsmål om hvordan det er å bli småbarnspappa på nytt, sier unge Johansen.

Barn nr. 4

– Jeg fikk min første som 17-åring. Kristian er nr. 4 i rekken. Derfor kan jeg knepene og vi har gode, faste rutiner når det gjelder minstemann. Han har sovet trygt og god fra han var tre måneder – noe som har gitt oss som foreldre den voksentiden vi behøver.

– Noe av den tiden har vi brukt på å renovere huset vi kjøpte i 2011. Det har vært et tidkrevende arbeid, erkjenner Jardar samtidig som han innrømmer å være brukbar nevedyktig.

«Der bor pappa ...

Til tross for at 41-åringen bruker all fritid på familien, forteller lille Kristian at pappa bor i kirken og at han synger i teateret.

– Ja, det stemmer. Hver gang vi kjører forbi Ishavskatedralen, kommer utsagnet spontant. Det skyldes utvilsomt at Jardar øver mye der, innrømmer Kathrine.

Ble skutt ...

Hun og sønnen stakk også innom da Jardar øvde på sin rolle i «Le Misserable» i Kristiansand Teater.

– Vi kom inn da han sto på barrikaden, ble skutt og falt om. Da kom det spontant fra Kristian: «Det går bra pappa! Du klarer det!!

Uttalelsen førte til stor munterhet blant skuespillerne og instruktørene og ble gjentatt mer enn en gang i ettertid.

Jubileum

Neste år er det 15 år siden Jardar Johansen sa opp bankjobben og startet for fullt som artist. Det har vært hans levebrød siden.

– Hele tiden har jeg jobbet med en fin gjeng. I anledning jubileet, skal vi endre noe på konseptet. Hva, gjenstår i se, sier Jardar Johansen som skal bruke vintermånedene til å trekke pusten, småjobber, øvinger og planlegging.

– Det er nødvendig etter en tøff høst og førjulstid jobbmessig.

2014 har vært et travelt år for 41-åringen. Da Jardar spilte «Le Misserable» i Kristiansand, pendlet kona Kathrine og sønnen Kristian mellom nord og sør. Foto: Ronald Johansen
Når det gjelder fyrverkeri, er Jardar Johansen alt annet enn en helgen. I kveld blir det mye smell i Ringstadveien. Nyttårskvelden er årets høydepunkt for artisten. Foto: Ronald Johansen