Jeg er vant til å bli servert revy av ypperste sort når jeg setter meg i gymsalen på Sommerlyst skole for å se Polarshow.

I år er jeg faktisk litt skuffet, selv om jeg selvfølgelig er klar over at det gjerne er litt rustent og nervøst på premieren.

Forestillingen føles dog uferdig, og skuespillere og tekstforfattere snubler litt- både når det gjelder sceneprestasjoner og innhold.

Les også: "Inviterer til revy i sci-fi-stil"

Så til tross for fire-fem skikkelig morsomme og treffsikre nummer er dessverre ikke kraften med de unge aktørene, og forestillingen klarer ikke å oppnå WARP-hastighet.

Hett om brannsjefen

Nå, det var nok negativitet - nå går vi over til det morsomme.

Som sagt er det et kobbel med nummer som holder høy klasse - der tekstforfatterne og skuespillerne klarer å treffe innertier.

Det skarpeste nummeret er revyens første - der brannsjef Nils Ove Sollid og hans konstabler får passene sine påskrevne for praksisen med å ta betalt for ”branntekniske tjenester” - samtidig som husene brenner ned.

Les fjorårets anmeldelse her!

Sverdkamp

Min personlige favoritt er imidlertid sketsjen der Nobina-boss Magnar Nilssen og Kurt Bones i Troms Fylkestrafikk skal løse uenigheten rundt bybussene på en nokså utradisjonell måte – med sverd i hånden...

Spørsmålet om ikke det er den mest realistiske metoden som hittil er presentert for å få løst floken som har oppstått i Buss-Tromsø...

Andre vinnere er ”øyeblikksbildet” fra da TIL rykket ned i Adecco-ligaen, sketsjen med overambisiøse fotballforeldre, og frykten for løsgående dinosaurer på Charlottenlund.

De svenske ambisjonene om å overta Oslo etter modell fra Krim-krisen sitter også godt.

Gode musikere

Vanen tro er det et veldig habilt orkester som holder takten oppe i forestillingen. En kyndig gjeng som jeg godt kunne tenkt meg å høre mer fra - og da ikke bare som ”bro” mellom numrene, eller som pausemusikk.

Det skal gis ytterligere syv forestillinger av årets Polarshow - kanskje rekker man å øve inn et par musikalske ekstranummer?