Det blir punk på første kveld av "Bukta i byen", Buktafestivalens kveldsavdeling på Studentsamfunnet Driv. I år kommer de rutinerte britene i Gallows og det unge Tromsø-bandet Ondt Blod til å åpne etterfesten i byen.

Festivalsjef Lasse Pettersen forteller til iTromsø at de to bandene er en god kombinasjon:

- Først og fremst er Ondt Blod et sinnsykt tøft band, og de er en god match med Gallows, sier han.

Britisk punk

Gallows er et hardcore punkband fra Watford i England, og er ifølge pressemeldingen fra Bukta et av de viktigste bandene innenfor britisk punk siden Sex Pistols og The Clash.

Bandet skulle egentlig spille på Bukta i 2011, men måtte avlyse grunnet sykdom. Bandet har siden den tid gått gjennom flere omskiftninger, men ifølge Pettersen har festivalen brukt tid på å forsikre seg om at det fremdeles er trøkk i britene.

- Vi har fått gode signaler på at de fremdeles er like bra. De er et kjæmpesvært band, og det blir dritkult å ha de på nachspiel, forteller han.

Ondt Blod

Bukta lover "brutal nordnorsk skråling, aggressive riff og hardtslående trommespill" når Ondt Blod går på scenen på Driv. Tromsø-bandet er en stigende stjerne på den norske punkhimmelen, og har i tillegg til opptreden på årets By:larm spilt en rekke konserter den siste tiden.

Ifølge festivalsjefen har bandet fått mye nasjonal oppmerksomhet fra en samlet musikkbransje, og de har blitt mye spilt på P3.

- Det er et band med mye oppmerksomhet på seg, slår Pettersen fast.

Bandet gav i fjor ut EP-en "Kuler til kvelds", og skal etter planen slippe ei ny plate 15. mai. På torsdag skal de også på scenen sammen med Kvelertak på Driv.

Nachspiel på Driv

Etterfesten på Driv har ifølge Lasse Pettersen lang tradisjon, og Studentsamfunnet er en viktig samarbeidspartner for Bukta.

Pettersen ser for seg at det vil følge mange muligheter med det nyåpnede studenthuset.

- Først og fremst er det plass til flere folk, forteller han.

Bukta bruker bare hovedscenen i år, men på sikt ønsker festivalen å ta hele huset i bruk.

- Vi tar det steg for steg, men målet er at festen på Driv skal være en forlengelse av hovedarrangementet i Telegrafbukta, utdyper Pettersen.

LES OGSÅ: Her inntar fakkeltoget Driv

TIL BUKTA: Punkerne i Ondt Blod kommer til Bukta i byen 17. juli. Foto: Presse