Bandet som fikk hele to Spellemannspriser for sitt debutalbum «Kvelertak» er i vår klar for turné i USA sammen med legendene i Mastodon og Gojira.

Men først tar de turen til Tromsø.

– Jeg synes det er kult å spille uansett hvor det er, men Norge er jo hjemlandet. Det er også ekstra gøy å spille i Nord-Norge siden vi ikke får vært der oppe så mye, sier vokalist Erlend Hjelvik.

– Det blir en fin oppvarming til USA-turneen, sier vokalisten.

Peiser på

Selv om det ikke er fryktelig lenge siden stavangerbandet var i Tromsø, med konsert både på Buktafestivalen og studentuka i fjor, sier vokalist Hjelvik at de fortsatt har noen kort opp i ermet.

– Det blir i hovedsak samme sett som ved forrige norgesturné, men det blir noen låter vi ikke har spilt nordpå før, sier Hjelvik.

– Dere er det første rockebandet som inntar Driv. Hvordan skal dere kjøre inn scenen?

– Det blir vel å peise på som vanlig det, sier Hjelvik.

Oppvarming

The Wolves fra Tromsø har tidligere varmet opp for Kvelertak i Tromsø. Denne gangen er det Ont Blod og Die A Legend.

– Jeg har hørt begge bandene før, og Ont Blod har varmet opp for oss før, men under et annet navn, så det blir kult å spille med dem igjen. Die a Legend er beinhardt og rett i trynet, sier Hjelvik.

SKAL PEISE PÅ: Kvelertak, med vokalist Erlend Hjelvik, i spissen blir første band ut på den nye Driv-scenen. Her avbildet under Bukta i fjor. Foto: Marius Fiskum Foto: Marius Fiskum