Ifølge arrangørene er DUR et sårt tiltrengt arrangement hvor lokale artister kan få vise seg fram for både lokale og tilreisende, mens publikum kan få seg en fantastisk konsertopplevelse helt gratis.

– Det var The Edge som tok kontakt med oss i Dreamcatcher da de hadde en drøm om en fast scene for lokale artister og låtskrivere, sier Liselotte Holt Hansen i Dreamcatcher.

– Der var vi helt på linje og vi følte at dette måtte vi bare gjøre, fortsetter hun.

Sikret publikum

Hilde Grønbech-Hope og Espen Bjørkmo ved The Edge har fungert som prosjektledere for arrangementet, og ser fram til å presentere konseptet for publikum.

– Det er mange artister her i byen som ønsker å vise seg fram, men som kanskje ikke har en naturlig scene å gjøre det på, sier Grønbech-Hope.

– Og hvis man arrangerer en konsert selv løper man en risiko med at man kan bli sittende med store utgifter. På DUR er de sikret et lite honorar og et publikum, skyter booking- og artistansvarlig, Ingrid Haukland, inn.

På fredag står Kathrine Johansen, Johan Aarstein og Henry Johnsen kjent fra The Northern Lies og The Considerate Lovers på scenen. Arrangementet er lagt til ettermiddagen og første artist går på scenen klokka 18:15.

Fin helgestart

– Det er en fin måte å starte helga på. Dessuten får artistene da et oppmerksomt publikum som lytter framfor en gjeng som sitter på vorspiel, sier Hansen.

Ifølge Haukland kan det være på sin plass denne fredagen.

– Katrine Johansen er vanvittig flink og musikken hennes får meg til å gråte hver gang jeg lytter til den, sier Haukland.

Ifølge Bjørkmo er DUR et ledd i The Edges ambisjon om å stå fram som et helhetlig kulturhotell.

– Vi er stolte over byen vår og ønsker å løfte fram det som skjer, sier Bjørkmo.

– Dessuten er publikummet her på hotellet svært mangfoldig. Før man vet ordet av det kan det være en plateprodusent som er her som nordlysturist, legger han til.

Neste DUR-konsert arrangeres 13. februar, og arrangørene tar sikte på en konsert i måneden.