DRIV: Snowboardfilmen THERE’S ALWAYS NEXT SEASON skulle i utgangspunktet åpnet hele ballet når filmfestivalen som starter neste uke. Men regissør Carl Christian Lein Størmer, måtte kort tid før premieren heise det hvite flagget, og erkjenne at filmen ikke ville bli ferdig i tide.

For de som ble skuffet, har regissøren imidlertid et nytt ess i ermet. Filmen om filmen, og beviset på at det faktisk eksisterer en film utover i regissørens hode, vil bli en del av festivalens program i en egen visning på Driv lørdag 17. januar.

Nattvisning

Filmen hadde en pre-visning på Verdensteatret for utsolgt hus. Denne gangen blir det nattvisning på Driv lørdag kveld.

Filmen, som har fått navnet 1997 FOREVER, er en 43 min lang snowboardodyssé som utgir seg for å fortelle den sanne historien om hvordan regissør Carl Christian Lein Størmer hentet fram de som på 90-tallet utgjorde det som kanskje var et av verdens fremste snowboardmiljøer her i Tromsø -15 år etter - for å lage snowboardfilmen som aldri ble lagd da.

Skutt i store deler på 8mm-film på locations i Nord-Norge, USA, New Zealand, Sveits, Italia og Sverige og narratert av den legendariske snowboardfilmskaperen Jerry Dugan, skriver TIFF i en pressemelding.

Live soundtrack

– Jeg var ikke den eneste som var skuffet da det ble klart at THERE’S ALWAYS NEXT SEASON ikke kom til å bli ferdig i tide til å åpne TIFF2015. For å bøte på dette har jeg stått på for å få til premieren av 1997 FOREVER på TIFF, så klart med live soundtrack. Dette er selveste snowboardfilmen som den kommende dokumentarfilmen THERE’S ALWAYS NEXT SEASON handler om. Jeg var på den eksklusive førpremieren av 1997 FOREVER og kan borge for at dette er råe saker som kommer til slå knockout på publikum på Driv, sier festivalsjef Martha Otte i pressemeldingen.

Filmen vil vises med live soundtrack av bandet 1997, bestående av Ariel Joshua, Ottar Tøllefsen, Benjamin Mørk og Carl Christian Lein Størmer, i tillegg bidrar Tor Thomassen, Sveinung Engvik, Mats Devik, Kohib og Kjetil Holmstad-Solberg med flere.

SKUFFET: Både regissør Carl Christian Lein Størmer og produsent Mona Steffensen var svært skuffet over at filmen «Theres Always Next Season» ikke rekker å bli ferdig til TIFFs 25-årsjubileum. Nå blir filmen om filmen en del av programmet på TIFF. Foto: Foto: Kent-Einar Myreng